Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (151)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Shaber, Walter Hill .. Pohrobci mechanického pomeranče nahánějí ulicemi New Yorku ze zrady podezřelý gang. Stylizace, poplatná době, dnes působí směšně a na počet naběhaných kilometrů se toho zrovna mnoho nestane. I ten komentář z rádia už jednu naháněčku komentoval. ___ Jestli chce Tony Scott další (průměrný) remake, pravděpodobně ho dostaneme. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vyběhnout s partou kámošů na ulici a někoho pořádně zrubat: Jo! Paráda! Válečníci (ono to fakticky vzniklo podle knížky?) rváčství neobviňují, vlastně nám sugerují, že není od věci, když si mezi sebou banda blbečků čas od času rozmlátí tlamy. Mezi sebou. Přímočará jízda New Yorkem začíná v noci, končí nad ránem a nikdo v ni neřeší nic jiného, než jak se bez úhony dostat z bodu A do bodu B, případně jak nepřijít k újmě tváří v tvář dvounásobné přesile. Jak osvěžující, jak potěšující dnes, kdy má sebepitomější grázl hlavu plnou existencionálních otázek a traumat z dětství. Takový film nelze brát vážně, ale zároveň by nebylo fér se mu vysmívat, že atmosférou ani ničím jiným nedosahuje kvalit Mechanického pomeranče. O to ani neusiluje. Hiller si libuje ve zpomalených záběrech (inspirace Peckinpahem zřejmá) a přesných zásazích do solaru. Těžko bude někoho přesvědčovat o své laxnosti vůči násilí. Soudě dle jeho vizuální prezentace ve Válečnících ho násilí fascinuje. Jako každého. 75% Zajímavé komentáře: tron, betelgeuse, Paldini ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že na romantickou večerní procházku New Yorkem po tomhle filmu radši zapomenu. Zápletka je hrozně jednoduchá, jeden gang utíká městem před ostatníma gangama, různě se s nima mlátí, do toho se občas připletou fízlové aby si taky třísky a pak se zase chvíli utíká. Řeklo by se nuda, ale kdepak. Film má díky kameře a záběrům na liduprázdné ulice, staré zastávky metra výbornou atmosféru a válečníkům jsem po chvíli držel pěstičky, aby to všechno ustály. Jenom některé jejich počínání bylo v situaci ve které se necházeli značně naivní. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, absolútne som nepochopil, v čom spočíva kultovosť tohto filmu. Na svoju dobu je to šikovne dynamicky natočené, ale inak je to celé prekvapujúco krotké, bez skutočne brutálneho násilia a všetky tie gangy so svojimi "rovnošatami" sú dnes už iba nechcene smiešne. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, i přes to, že je celá tahle výživná procházka skrz gangsterská teritoria nasáklá testorenem až na kost. Hill si rozumí se světem, kde se vládne tvrdou chlapskou silou a ženské jsou postaveny do rolí kurev, zrádkyň, či obojího. Bohužel prudí to, že scénář nenabídne krom zásadnějšího děje taky jedinou pořádnou akci (co si budeme povídat, Warrioři vlastně jenom pořád utíkají) o něčem, na co by se dalo časem vzpomínat, jakbysmet. Adrenalin na nule. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Síla, nářez, mazec. Podvědomě jsem vždycky toužil po takovémhle filmu, desítky gangů si rozdělujou město, maj vymezený hranice a každej gang má svůj vlastní, pokud možno, hodně extravagantní image. Titulní Warriors mi byli sympatičtí a Michael Beck byl dobrej leader. Nejhustší gang jsou ale stopro Baseball Furies, z těch šel fakt respekt. Na filmu je hodně vidět ponurost a tvrdost 70. let, všechno je špinavý, hrdinům nevadí znásilnit ženskou a když se začne cukat, tak jí zmlátit židlí. Navíc k tomu hraje docela depresivní hudba, až na ty vypalovačky od DJky komentátorky, ze které za celý film nevídíte víc než rty. No a co mě hlavně dostalo byla ta GENIÁLNÍ komiksová stylizace, vždycky když obraz zamrznul (a stal se z filmu komiks) nebo se ty obrázky rozhejbaly měl jsem málem erekci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hill mi je síce blízky svojou láskou k westernom, rázovito priamočiarym drsným akčným záležitostiam a ako producent jediných dvoch kvalitných filmov o votrelcoch. Lež k Warriors som pociťoval napriek tomu výraznou nedôveru. Snímka našťastie od prvých chvíľ nasadzuje nádherne živočíšne tempo, ponúka energickú kameru a ako soľ v čerstvej rane ostrú atmosféru. Brutálne jednoduchý príbeh. Nekompromisné, brutálne, adrenalín v žilách. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě hodně jednoduchý film s jasně stanoveným cílem, žádný složitý děj ani zápeltku v něm tedy nehledejte, ale atmosféru, dialogy a akční scény v pouličních bitkách nebo spíše souboje znepřátelených gangů (viz třeba ta na těch záchodcích) měl film opravdu pěkně propracované.. Michael Beck jako vůdce Warriorů byl výborný, značně mu však konkuroval sjetý David Patrick Kelly (Luther) z konkurenčního gangu mlátičů. Originální strhující a napínavá akční podívaná ve stylu Carpenterova "Útěku z New Yorku", příjemné a hlavně koukatelné překvapení..P.S.: Nedovedu si představit, kdyby takový to film, přišel tehdy do československých kin, co by na to naše tehdejší mládež:-) My jsme zas ale měli naše "Proč?", že? ()

movie 

všechny recenze uživatele

Druhé shlédnutí: 1) super hudba 2) visuálně maximálně cool 3) místy občas nuda a spoustu prostojů, při první shlédnutí mi to nevadilo. // Gang WARRIORů se musí probojovat z centra New Yorku na svůj domovsky Conny Island ... Béčkový trash, skvělý soundtrack a Walter Hill v nejlepší formě! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Filmu se nemůže rozhodně upřít výborná syrová atmosféra 70. let, které mám velmi rád. Bohužel, tentokrát se nepodařilo to, co v mnoha jiných skvělých a okrajových filmech té doby. Scénář opravdu naprosto o ničem, herecké výkony velice slabé, film nabízí možnost vykreslení řady hlavních postav a stejně tak hlubší stylizaci jednotlivách gangů. Bohužel herci předvádí jen prkenné výkony a nedovolují nám absolutně vůbec se s kýmkoliv v tomto filmu ztotožnit. Proto ani nemáte komu držet palce nebo se o nějakou postavu se bát. Osobně nevyžaduji ve filmech všech žánrů extra herecké výkony, ale tady se scénář a rozsah filmu s hereckými výkony doslova bije. Akce se mi zdálo málo, hlavní hrdinové v podstatě jen neustále prchají před ostatními gangy a myslím, že třikrát dojde k hromadné bitce. Bitky jsou provedné naopak velice slušně. Extra násilí se ovšem také nekoná, film mohl být v rámci svého pojetí a vzniku doby násilnější mnohem víc. Naopak opět musím vyzdvihnout výtvarnou stránku filmu, prostředí, atmosféru a kostýmy (ty jsou super!!). Jak vidno, film je trošku rozporuplně řešen a osbně v něm nic extra nevidím. Zajímavost: Podle filmu vznikla akční videohra "The Warriors" na Playstation 2, která spočívala v téměř identické kopii dobrodružství party gangsterů, které jste mohli ovládat. Hru jsem dohrál do konce před tím, než jsem viděl film. Musím uznat, že videohra byla provedena perfektně a při sledování filmu jsem potom vždy dopředu věděl, co se v následující pasáži stane a bohužel také jak přesně film skončí ... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Přes všechny ty očividné chyby a náhody mne film neskutečně bavil. Ano je to absurdní, aby se sešlo sto gangů, každej v jednotným úboru jak banda kreténů, aby si spočítali, že jich bude třikrát víc než policajtů a ovládli město. Je podivné, že jeden gang vždycky chytne vlak, zatímco jeho pronásledovatelé o pět vteřin později už ne. Kašlu na to. Film má totiž úžasnou atmosféru, plnou brutálního násilí, a to mám rád. Svou syrovostí si nezadá s Romper Stomper nebo Kdysi byli válečníci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalcem Nového Jorku, ale jak může být těžké dostat se v noci metrem z Bronxu na Coney Island? Pro většinu neretardovaných lidí s minimální znalostí angličtiny by to neměl být problém. Jenže devět Válečníků v přiléhavých vestičkách to asi vidí trochu jinak, když s touhou po jejich skalpech za jejich kmitajícími nožičkami sprintují ostatní městské gangy logisticky řízené moderátorkou rádia a strážci zákona by rovněž nepohrdli nějakou tou odměnou za jejich dopadení. Pro Waltera Hilla evidentně existují v nočním New Yorku pouze gangy a policie. To je dobře, protože jakýkoli náznak civilizovaného světa by mu jen kazil jeho jednoduchý styl, za který bývá obdivován i nenáviděn. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Čtyři a půl hvězdičky. Žánrově bizarní hříčka s důrazem na pěkná chlapecká těla... ;-) . . . Ale vážně - tohle je opravdu výborný FILM, vizuální lahůdka, páně Hillova komixově stylizovaná pohádka se zpěvy a tanci... Húúú - chtěl jsem napsat cosi vážně, ale nejde to... Resumé: Street movie pro fajnšmekry a pokročilé. Nutno vidět v původní zvukové stopě a s nadhledem a chutí. A s chutí tentokrát musím zaokrouhlit nahoru... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi celkem líbilo. Ty gangy mi připomínaly trochu GTA2 a teď jsem se navíc dozvěděl, že existuje dokonce hra, pro kterou byl tento film předlohou. Občas jsem měl teda pocit, že ten gang je nějaká parta teploušů na cestě do gay clubu, ale třeba z baseball furies nebo z těch typů v lacláčích jsem docela chcípal smíchy. Jinak děj se sice omezil hlavně na nějaký zdrhání před nepřátelskejma gangama nebo před fízlama, ale tak těžko čekat od takovýho filmu nějakou převratnou myšlenku. Jinak nápad s moderátorkou rádia, která různě do filmu kecá, neni nic novýho. Už to dřív bylo třeba ve Vanishing point. Člověk jenom nesmí film brát vůbec vážně. Ideální by asi bylo sledovat to vožralej. A chudák David Patrick Kelly. V komandu ho Arnold hodí ze skály a tady taky nedopadne zrovna nejlíp :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočenej film o uličních ganzích, kterej zaujme hned na první pohled takovým drsně vyhlížejícím zjevem a originálním a zároveň dostečně realistickým pojetím gangů, kdy každej má svuj styl a zbraně. Hlavní postavy nejsou nic zvláštního pod sluncem, ale možná právě proto bodujou, všichni se na svoje role dokonale hodí a bitky s nima jsou fakt drsný. Ještě mě celkem zaujal nikterak podstatná část filmu, ale za to zajímavá a to komixový vsuvky do příběhu, to byl dobrej nápad. Bohužel už horší bylo, že děj tu a tam trošku podivně poskočil v čase,ale to se dalo přežít, protože jinak je film fakt skvěle dynamicky akční záležitost s výbornou atmosférou a hudbou ()

choze 

všechny recenze uživatele

V 70. letech se uměly točit originální a zábavné filmy a není divu, že je dnes tato filmová dekáda tak zhusta vykrádána. Světlo světa v ní uzřely první akční filmy, vyvražďovačky a post-apokalyptické thrillery, proběhla vlna katastrofických, satanistických a exploatačních filmů a čert ví co ještě. WARRIORS jsou takovým tím klasickým levným carpenterovským béčkem, ne nepodobným Carpenterově ÚTOKU NA TŘINÁCTÝ OKRSEK nebo ÚTĚKU Z NEW YORKU - mají jednoduchý námět, mají atmosféru a mají spád. A taky mají gangy a odehrávají se během jedné jediné noci. Asi se všichni shodneme, že ženský gang byl nejlepší a střet s ním nejdrsnější :) Jak jsem napsal třeba u BATTLE ROYALE - vlastní mutaci tohoto filmu by si měla natočit každá země. Walter Hill je režisér s velmi pestrou filmografií, už se těším, co si od něj dám příště. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Warriors! Come out to play-ay..!“ Těch 30 mil ke Coney Islandu je debilních, ale takovým milým způsobem, že si je oblíbila i Reaganova promítačka v Camp Davidu. Poměrně přísné dodržování dress kódu nabízelo, aby si to všichni vyřídili na přehlídkovém molu a chvílemi jsem měl pocit, že se to zvrtne v muzikál, ale dvojce Hill, Laszlo tam dokázala dostat kouzlo špinavého New Yorku, které mě bavilo stejně jako komiksové aranžmá či přítomnost spiritu Alexovy party, co také ráda zabíjela čas proléváním blažky a kopáním do járblí. Chudák Prcek Kelly. Když se zotaví z nakládačky, koupí slušný oblek s vázankou a žluté Porsche s nadstandardní výbavou v podobě self-repair systému, tak mu zkříží cestu Arnie a posune ho v pořadníku.. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Skvělá stylizace gangů, vynikající barevná kompozice, kterou předznamenává hned první pozoruhodně sestavený záběr na nádraží (vlaky mají ve filmu vůbec velmi zásadní váznam - jako cévy v těle (městě) - znamenají žvot, ale někdy i smrt). Velmi jednoduchý příběh, přesto neobyčejně zajímavý film. Teď konečně vidím, že Streets of Fire přece jen nejsou tak jedinečným kouskem, jak jsem si původně myslel. Walter Hill se nezapře a ve Warriorech napovídá, co se v něm ještě skrývá. ()

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama