Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (29)

  • Kameraman Andrew Laszlo ve snímku použil několik technik, včetně inovativního osvětlení, které se používalo při fotografování interiéru vozu metra. (Epistemolog)
  • Intro písně "Come out and Play", ze stejnojmenného alba skupiny Twisted Sisters, je převzato ze scény, kdy Luther (David Patrick Kelly) sedí v autě a má na prstech sklenice, se kterými cinká. Jediný rozdíl je v tom, že ve filmu říká název gangu, Warriors, a v písni je název kapely, Twisted Sisters. (Mr.Bulanek)
  • Na základě filmu byla v roce 2005 vydána společností Rockstar Games videohra „The Warriors“. (SeanBean)
  • Společnost Mezco Toyz vydala k 25. výročí vzniku filmu v roce 2005 edici akčních figurek založených na některých postavách vyskytujících se ve filmu. Warner Bros. Entertainment vydala ke stažení herní titul pro Xbox 360 s názvem „The Warriors: Street Brawl“, který zaznamenal vesměs negativní recenze. (SeanBean)
  • V roce 2009 společnost Dabel Brothers Productions začala na základě tohoto filmu vydávat pět komiksů. Do roku 2012 byla vydána 4 čísla s názvem „The Warriors: Jail Break“, který se odehrává několik měsíců po událostech ve filmu. (SeanBean)
  • Režisér Tony Scott oznámil v roce 2008 plán na remake, který by se odehrával v Los Angeles namísto v New Yorku, kde se konal originální film. „Originální The Warriors byli v New Yorku sedmdesátých let, a vše šlo nahoru a vertikálně. A já teď tvořím současné věci v Los Angeles, takže vše je horizontální. Moje vize The Warriors je Los Angeles v roce 2007 a gangů místo toho, aby jich bylo 30, bude 3 000 nebo 5 000.“ Scott se setkal se současnými gangy, mimo jiné Crips a Bloods, kvůli výzkumu pro svůj film. (SeanBean)
  • Gangy, které se byly napsány ve scénáři, některé se ve filmu objevily, jiné ne: - The Alleycats, - The Amsterdam All-Stars, - The Baseball Furies, - The Black Hands, - The Blackjacks, - The Big Trains, - The Boppers, - The Boyle Avenue Runners, - The Charlemagnes, - The Colt 45's, - The Dealers, - The Delaney Rovers, - The Dingos, - The E Street Shufflers, - The Easy Aces, - The Electric Eliminators, - The Eighth Avenue Apaches, - The Fastballs, - The Fifth Street Bombers, - The Filmores, - The Firetasters, - The Five Points, - The Gerrards, - The Gladiators, - The Go Hards, - The Gun Hill Dancers, - The Gramercy Riffs, - The High Hats, - The High Rollers, - The Homeboys, - The Hoplites, - The Howitzers, - The Huks, - The Hurricanes, - The Imps, - The Jesters, - The Jones Street Boys, - The Judas Bunch, - The Jupiters, - The Knockdowns, - The Knuckles, - The Lizzies, - The Locos, - The Magicians, - The Meatpackers, - The Mongols, - The Moonrunners, - The Napoleons, - The Nickel Steaks, - The Nightriders, - The Ninth Avenue Razors, - The Orphans, - The Panzers, - The Phillies, - The Plainsmen, - The Punks, - The Queen's Bridge Mutilators, - The Real Boys, - The Red Hook Shooters, - The Roadmasters, - The Rogues, - The Romans, - The Runaways, - The Saracens, - The Saratogas, - The Savage Huns, - The Shanghai Sultans, - The Southern Cross, - The Speedwagons, - The Sports, - The Stevedores, - The Stilletos, - The Stonebreakers, - The Terriers, - The Turks, - The Turnbull AC's, - The Van Cortlandt Rangers, - The Warriors, - The Whispers, - The Xenophones, - The Xylophones, - The Yo-Yo's, - The Youngbloods, - The Zodiacs, - The Zulus. (Kulmon)
  • Film byl původně zamýšlen s vypravěčem, a tím měl být Orson Welles. (Kulmon)
  • Boj s pankáči se natáčel 5 dní 11 hodin denně. (Kulmon)
  • Ajax bylo jméno starověkého řeckého válečníka. (Kulmon)
  • Michael Beck (Swan) se v jednom záběru nešťastně rozmáchl baseballovou pálkou a zasáhl Deborah Van Valkenburgh (Mercy) do obličeje. Okamžitě musela být odvezena do nemocnice. Dodnes má jizvu. (Matty)
  • Vesty Warriors byly vyrobeny z falešné kůže. (Matty)
  • Walter Hill chtěl, aby Warriors byli stoprocentně černošským gangem. A film podle jeho představ měl začínat titulkem „někdy v budoucnosti“. Studio nesouhlasilo. (Matty)
  • Film se údajně natáčel šedesát dní, vždy od osmi hodin ráno do půlnoci. (Matty)
  • Rušení nočního klidu chtělo zřejmě zabránit jisté individuum, které štáb pokropilo svou močí ze střechy jednoho věžáku. (Matty)
  • Gang „baseballistů“ vzniknul na základě lásky Waltera Hilla k baseballu a hudební skupině Kiss. (Matty)
  • Filmaři se báli o své životy, protože členové místních (tj. newyorských) gangů nebyli obsazeni. Jeden gang dokonce způsobil škodu několik tisíc dolarů na technickém vybavení. (Matty)
  • Pro úvodní setkání bylo „použito“ až 1000 komparsistů. (Matty)
  • Kolem míst natáčení se neustále tvořily davy zvědavců. Dokonce i ve tři ráno, v největších mrazech. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama