Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalá členka špičkového zabijáckého komanda sa rozhodne navždy skončit s minulostí a vdát se. Její svatební den se však změní v krvavá jatka. Bývalý šéf Bill zaútočí s úmyslem ji zabít… Všichni si myslí, že je mrtvá, mladá žena však šťastnou náhodou vražedný útok prežije, jen upadne do kómatu. Po pěti letech se vrací z temného prahu smrti s jedinou myšlenkou: pomstít se všem, kteří jí ublížili, bez ohledu na to, co je k tomu vedlo. Všeho schopná hrdinka, která si říká “Nevěsta”, musí nejprve zjistit, kdo je proti ní a jestli existuje někdo, kdo by stál na její straně… U upraveného domku v rezidenční čtvrti zvoní mladá žena. Otevírá jí další mladá žena černé pleti. „Černá mamba“ si přišla vyřídit účty s jednou členkou komanda, které kdysi zmasakrovalo na svatbě celou její rodinu a další svatebčany. Ona sama přežila po poslední Billově kulce a čtyři roky pak strávila v kómatu. Nyní se mstí. Vernita Greenová z komanda Zmijích zabijáků, dnes počestná paní Bellová, manželka lékaře a matka čtyřleté dcerky, brzy nato umírá. Pokusila se Černou mambu zbaběle zastřelit, přestože si právě domluvily schůzku, při níž se měly čestně utkat v boji… Černá mamba má seznam celkem pěti lidí, které chce zabít. Mstí se nejen za sebe, ale i za své nenarozené dítě, o které při masakru přišla. Vernita Greenová je její druhou obětí. První – O-Ren Ishii – přišla na řadu o něco dřív… O-Ren Ishii je obávaná a proslulá nájemná vražedkyně. Jako malá dívka byla svědkem toho, jak byli zabiti oba její rodiče. Ve dvaceti letech se s ní stala nemilosrdná mašina na smrt. Mezi jejími hlavními pomocníky jsou advokátka Sofie, původem Francouzka, a zejména teprve sedmnáctiletá, zato mimořádně krutá Gogo. O-Ren Ishii figuruje na prvním místě seznamu smrti, který sepsala Černá mamba. Ještě než se za ní vypraví, musí si obstarat dobrou zbraň… Navštěvuje ostrov Okinawa a na něm jistého muže jménem Hattori Hanza, proslulého výrobce samurajských mečů. Přestože už nové zbraně dávno nevyrábí, pro Černou mambu udělá výjimku. Musí si ale měsíc počkat. Přesně tak dlouho trvá výroba meče „na škodnou“, který se nikdy neunaví. Teprve potom se může Černá mamba vydat do Tokia a vyhledat nebezpečnou ženu, jejíž přezdívka v zabijáckém komandu zněla Korálovec… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 382)

Fr 

všechny recenze uživatele

POMSTA JE POKRM, KTERÝ NEJRADĚJI PODÁVÁME ZA STUDENA….. Úžasná akční podívaná se spoustou překvapení, fantastickými nápady (dělení obrazu, detaily, anime). Ujištění, že pedofilie a nekrofilie se nevyplácí a zjištění, že v tomto krvavém románu vlastně vůbec nejde o krev. Výborná U.Thurman a sympatičtí záporáci. Prostě k sejmutí! Ačkoliv je to proti mým zvyklostem, musím pochválit i dabing (nečekal jsem, že to někdy napíšu). A fakt, že jde především o zábavu dotváří i vtípek v závěrečných titulkách s poděkováním O.Neffovi za zapůjčení helmy. Pokračování za okamžik..… ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zvěsti o šílené krvavosti mi přijdou přehnané. Jsou zde samozřejmě skvělé choreografie bitek, ale film mě spíše zaujal zajímavým soundtrackem, kouzly s kamerou (dlouhé záběry a časté pohledy shora) a neméně zajímavým výtvarným řešením (zimní zahrada s fontánkou apod.). Jako neznalec žánru mi jistě uniklo mnoho odkazů, ale film zaujme i bez toho. Časové hrátky mi tentokrát přišly trochu samoúčelné, snad mají zakrýt velkou jednoduchost příběhu. Spíše se mi líbily hrátky s formou (např. animovaná část byla skvělá). Také bych byl raději, kdybych viděl celý film najednou, na druhou stranu je ukončení jedničky docela dobré a napínavé. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kill Bill je určitě nejslabším filmem Quentina Tarantina. Bez diskuze zůstává, že je to bravurně natočená americká variace na kung-fu filmy, efekty a trikové scény jsou dotaženy do dokonalosti, ocenit se dá i dobře zvolená hudební složka filmu, ale pak už výčet kvalit tohoto díla končí. O kvalitách herectví se nedá příliš hovořit, když není co hrát a většina scén se soustředí jen na akci, nějaké hlubší myšlenky se nedočkáme, vždyť je to nepokrytě proklamovaný brak, umělecké ambice žádné, jen dobře zvládnutá filmařina... Ale stačí to? Zvláště když jsme u Tarantina zvyklí na novátorské postupy, vytváření či redefinování filmových žánrů, mistrnou práci s herci a scénáře, které posouvají měřítko z brakové četby na zfilmované dílo s uměleckou úrovní. Kde jsou ty skvělé filmové hlášky, které překročily hranice svého mateřského filmu a na celém světě vstoupily do řeči diváků jeho filmů? Ano, jsou tu jistě vizuálně nádherné obrazy, ale ty dnes umí (skoro) každý, (pseudo)symbolika asijských bojových umění a mystérium podivného východního příběhu o ženě (sic bělošce), již zaživa pohřbili a ona přeživšíc se začne mstít a sama samotinká v rámci krevní msty pobije armádu nepřátel. Jsou tu také výborné animované sekvence, které v duchu japonských filmů manga vyprávějí ty nejnaturalističtější sekvence filmu, které by natočeny klasickou kamerou zvedly hranici přístupnosti někam nad třicet let věku diváka:-) Pohříchu ale musím konstatovat, že tyhle kratičké mangy jsou mnohem lepší než hraný zbytek filmu. A to, i přes potoky až řeky krve, nudného a zbytečného filmu... PS: Jediná zajímavost je snad ta, že Tarantino téměř kompletně vykradl syžet francouzské filmové klasiky Nevěsta byla v černém... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá ujetárna :)) ne čistý Tarantino, ale furt skvělé. Bitka s bojovníky, černobílá sekvence a všude moc moc krve. teda spíš černých fleků. Výborná Uma Thurman a jeden z nejlepších ost roku. Krátká, ale trefná bitka s Lucy Liu a její vtipný závěrečný dovětek. Rozdělení filmu na kapitoli a lehké přeházení je ku prospěchu filmu. Anime scény jsou skvělé(jako animatrix trochu jinak ;-)) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Když jsem vyšel z kina, říikal jsem si, že z tohohle lidi už vážně nemůžou být odvařený. A ono mu to zase vyšlo... Já ten Tarantinův rozvláčnej styl prostě nezvládám a hlavně nechápu jeho výjimečnost. Když by byl celej Kill Bill působivej a svižnej jako animovaná kapitola, neváhal bych nad opusem QT zajásat, ale takhle je to s odřenýma ušima jen nadprůměr. Zejména od akce jsem čekal mnohem víc. Víc než nepřehlednou řežbu rozsekanou do detailů (napotřetí mě to už nudilo vskutku pekelně). Souboj s Lucy sice leccos zachránil, ale...:-( Celkově je rozjezd hodně pomalej, hodinu jsem se poctivě nudil. Problém je, že Kill Bill vol. 1 je v podstatě naprosto prázdná, samoúčelná hovadina, jíž se nedostávají emoce, ani psychologie postav. Nebýt hudby, plynul by Kill Bill jen naprosto nudně a stereotypně kamsi do řiti. Anime, souboj s Lucy a Hattori Hanzo chapter are cool, zbytek shit. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (158)

  • Severoamerické tržby byly 70,1 milionu dolarů, celosvětové pak 180,9 mil. (NIRO)
  • Když Nevěsta (Uma Thurman) přiletí do Tokia, prochází kolem billboardu s cigaretami, na němž je ona sama. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s třetím Kill Bill?

Jak to vypadá s třetím Kill Bill?

12.12.2019

Kultovní scenárista a režisér Quentin Tarantino (Tenkrát v Hollywoodu, Hanebný pancharti) se nikdy nebál veřejně sdílet své názory a především nápady. I proto se letos hojně diskutovalo o možnosti… (více)

Tarantino pošle do kin zabijáka Mansona

Tarantino pošle do kin zabijáka Mansona

13.07.2017

Quentin Tarantino obvykle točí drsné a ďábelsky zábavné žánrovky, jeho devátý film by však měl být dost jiný. Režisér Pulp Fiction nebo Kill Billa totiž chystá drama o kultu Charlese Mansona, jenž v… (více)

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

25.05.2014

Quentin Tarantino už zase slibuje velké věci. Jeho fanoušci těžko zapomněli na to, že dlouho mluvil o čtyřhodinovém sestřihu Kill Billa a Kill Billa 2, který měl nést podtitul The Whole Bloody Affair… (více)

Tarantinova další štace – gangsterka

Tarantinova další štace – gangsterka

13.12.2012

V uplynulých měsících byl nucen vybojovat bitvu se svým vlastním filmem. Původní střih měl hodně přes tři hodiny. Quentinovi se údajně nestříhalo dobře, protože jeho tradiční spolupracovnice Sally… (více)

Reklama

Reklama