Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh podle skutečné události, který vypráví o veliké lásce na pozadí největší jaderné katastrofy... Jaderná katastrofa v Černobylu roku 1986 ovlivnila osudy mnoha lidí. I přesto se zde mohla zrodit láska. Když mladá Alya v Pripjati potká vojáka Pavla, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Pavel však musí odklízet suť ze zasaženého reaktoru... (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

luka4615 

všechny recenze uživatele

To snad nemůže nikdo myslet vážně. Doufal jsem, že když katastrofu jaderné elektrárny Černobyl točí ukrajinští filmaři, postaví se k této látce dospěleji a střízlivěji, jelikož se jedná o součást jejich historie. Bohužel, ve finále nám tvůrci dali "cringe" ukrajinskou verzi romantického příběhu ve stylu snímku "Titanic", kde místo luxusní lodě figuruje jaderný výbuch a město Pripjať. Zde je rovněž potřeba dodat, že Černobyl rovněž postrádá nějaké kvalitní herecké výkony. Hlavní postavy totiž přehrávají neskutečným způsobem, pročež máte dojem, že casting probíhal souběžně s natáčením nějakého nekonečného seriálu. Tohle všechno by se ovšem dalo prominout v případě, kdyby se tvůrci drželi historických faktů. Ale k velké smůle zde není ani to! Jste zde například nedobrovolnými svědky toho, jak se člen likvidátorů prochází na střeše plné grafitu bez jakékoli ochrany a v dalších minutách snímku nevykazuje absolutně žádné příznaky. Takovýchto přešlapů jde zde vážně přehršel, takže za zmínku stojí pouze povedené vizuální triky, které jsou před těmi z našeho filmového rybníčku na hony vzdálené. PS: Bože už nikdy! ()

vika.evil odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl teda ,, pěkný" přešlap vedle. Herecký výkony podprůměrné a zcela nějak nevýrazné. Příběh mimo mísu, pokud to teda nebyla upřímná snaha režiséra, jen tak pro radost zasadit jej do této události. Navíc, aby toho nebylo málo, režisér opomíjí docela zásadní informace, co se týče černobylské havárie, vis. scéna s helikoptérou. Pro mě tedy naprostý odpad a zklamaní. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, když film s názvem Černobyl točí Ukrajinci, tak se toho zhostí tak, jak to skutečně bylo. Ukáží nám pravou realitu, co se stalo po výbuchu, jak na tom město a lidé byli zle, ukáží nám pravou katastrofu. Na filmu si dají záležet a rozhodně jej neodfláknou. Jenže on se stal bohužel pravý opak. Výbuch jaderné elektrárny je ve filmu až v pozadí. Na prvním místě je románek mladé Alye s vojákem Pavlem. A to hlavní, proč se divák dívá na film s názvem Černobyl je totální nelogická sračka, která má s výbuchem pravdivých tak 20%. Na samém začátku dvě ženský stojí kousek od plotu u elektrárny, v tom bouchne reaktor a ony na to koukají jak na ohňostroj, jen vlasy se jim trošku pohnou vánkem. Za takových pět vteřin už tam jsou hasiči.... A evakuace rozhodně také nevypadá jako evakuace Černobylu. Filmařsky nejzajímavější scénou tak nakonec je podle mě úplně vymyšlená scéna, když vrtulník spadne nad elektrárnou. Bohužel kromě nudného romantického příběhu, tak ani příběh o Černobylu se nepovedl. Je to film jakoby z produkce filmového studia Alysum. Snad až na to, že tohle je ukrajinský film a dali si alespoň záležet na kameře a dobových věcech (oblečení, nábytek, auta, autobusy...). [230. hodnocení, 13. komentář, 34%] ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Hmm, ak má seriál hodnotenie 67% a film 37%, tak chyba mohla nastať jedine v strižni. Ale veď toto zďaleka nie je taký průser, ako by sa na základe krutého hodnotenia tunajšieho odborného osadenstva mohlo zdať. Miestny distribútor mal možno ponechať pôvodný "motýlí" názov a vyhli by sme sa porovnávaniu s najlepším seriálom všetkých čias. Vo výsledku tu ale máme atypický a mierne za vlasy pritiahnutý romantický príbeh so svojráznou hrdinkou, ktorá proste už v stredoškolskom veku pomerne intenzívne potrebuje akéhokoľvek chlapa... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejhorší byl ten pocit, že jsem věděla, co se v následujících minutách a hodinách rozpoutá za peklo a že následky toho si neseme všichni. Ten mě ale následně přešel. protože mi ukrajinští filmaři nachystali další díl z pera paní spisovatelky Rosamunde Pilcher. Žádná láska z fjordů se ale nekonala. Přišla láska z Černobylu. Ano, diky seriálu z HBO jsem očekávala ukrajinský pohled na věc. Dostala jsem sladkobolnou romanci. Proti osobním příběhům a výpovědím nic nemám. Tady to bohužel působilo až hloupě. Té romantiky na mě bylo moc.Tři hvězdy dávám vyloženě z milosti. Kulisy, výprava se povedly. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama