Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 1

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

j.bena 

všechny recenze uživatele

Já neví proč se teď roztrhl pytel s točením filmů ve kterém se celý film hovno děje a potom posledních 10.minut úplná bomba a všichni se z toho můžou posrat a říkat že ani tak nešlo o děj ale o tu ponurou a realistickou atmosféru... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* kolem tohoto filmu se od festivalu v Karlových varech hodně točilo a mluvilo, tak jsem si konečně teď o Vánocích udělal o něm obrázek. Při vyšetřování smrti mladé indiánky pomáhá mladé agentce FBI místní stopař, jež má bohaté zkušenosti z lovu škodné. V hlavní roli je tu zasněžená liduprázdná krajina a základní pudy a instinkty. Z vybraných žánrů bych tu rozhodně odstranil "mysteriózní" a místo toho dal "dobrodružný" nebo "western". Film je přímočarý, plný napjaté atmosféry, i když někomu se může zdát utahaný ... mě to ale nepřišlo. Kvalitně odvedené práce si zaslouží ode mě 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

To jeden (jedna) může být sebeurputnější bojovník, ale když vám je souzeno, tak je vám souzeno a úniku není. Ani nevím proč jsem si mimo kontext tohoto filmu vybavil Herzogův Temný úsvit. To se tam jeden rozhodne zdrhnout a tak možná nechcípnout (než aby kdyby zůstal tak chcípnul určitě) než v džungli vyleká malého jihoasiata , načež ten mu rozsekne stehno mačetou- a je po po naději i životě ..... . No a tady i přes neskutečnou vůli při útěku od smrti k šanci  žít se dostane i na něco syrovějšího než je vyhřezlé syrové maso. Na zmrzlé maso. A taky je k vidění slušně vystavěný příběh a pan Renner, který byl právě pro tuhle roli zrozen. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Wind River je mrazivý thriller s velice jednoduchým příběhem bez zápletky a momentů, které by se vám zapsaly do mysli. Přesto film vyzdvihuje atmosféra, herecký výkon Jeremyho Renera a jeho samotná postava. Pokud vás přitahuje nehostinná krajina, drsní chlapi a hledání vraha, Wind River tyto tužby dokáže uspokojit. Chyběl mi ale lepší soundtrack a alespoň jeden překvapující moment. I tak, zatím nejlepší letošní film, který jsem viděl. Rád si zopakuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Sheridan se zatím ukazoval jako výborný scénarista,ale evidentně i režie mu bude svědčit.Za sebe přiznávám,že jakkoliv jsem to nečekal,tak mi Wind River vytřel zrak a ta kombinace mrazivého a osobního dramatu s detektivkou tady funguje na jedničku.Renner ve své nejlepší roli...90% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Krajcir Sheridan /Odporna Hra 2011, ktoru som este nevidel/ sa teda predviedol. Vysetrovanie vrazdy uprostred drsnych zasnezenych hor Wyomingu ma ihned pohltilo a nepustilo. Fakt mam rad taketo filmy od Inarrituovho Revenanta -ten sice nebol o vrazde, ale zasnezeny s nadhernou krajinou bol. Perfektna rezia, mraziva atmosfera, nechyba ani prestrelka, aby som sa nenudil. Milujem vseobecny prehlad, kam filmy rozhodne patria. Ale s5 k filmu. Rennera /Avengers 2012, Smrt Ceka Vsude 2008 a Dahmer 2002/ nejak extra nemusim, ale zahral to perfektne, a dokazem sa preniest cez herca, ktoreo nemusim a napalit filmu plny pocet. Elisabeth Olsen /Cervena Svetla 2012, kapitan Banglades ci Burkina Faso ci jaxa ta krajina volala/ stihala v pohode, navyse krasna baba a celkom namakany herecky vykon. Bol som s nou spokojny, dobre to zvladala a zahrala. Potom bol pre mna znamy uz len Bernthal /Baby Driver, Muz ve Stinu 2010/, zvysok hercov som nepoznal. Tak a zarok 2017 uz mam svoje filmy roku : 100 % ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Na internetu všichni varovali, že je to pomalé a divné, ale kdepak, kamarádi. Je to super. Zasněženo, napínavo, zase napínavo a pak wooow, finále co vás zvedne ze židle, trochu zasněženo, smutno a konec. Celé to má navíc takový realistický feeling á la Sicario, takže pokud se vám líbil ten, berte i Wind River. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak na toto som bol naozaj zvedavý, najmä kvôli tým ohlasom a chválam, ktoré sa premietli aj do hodnotenia (v časte môjho hodnotenia 84%). Ale mne to napriek originálnemu zasadeniu deju do exotického mrazivého indiánskeho Wyomingu prišlo aj tak viacmenej priemerné. Herecké výkony ma síce bavili, najmä Elizabeth ma opäť zaujala (hoci nie až tak ako vo filme In Secret - tam bola vynikajúca). Námetovo v podstate nič extra, ale aspoň napätie tam dokázali ako tak udržiavať až do toho rozuzlenia v retrospektívnej scéne, ktorá bola teda poriadne na nervydrásajúca. Ale napriek tomu, celkový dojem u mňa len na hranici priemeru, čo má na svedomí možno aj to prílišné očakávanie. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pravdou je to, že s panem Rennerem jsem si užil bezvadný dobrodružství, propletený mrazivou atmosférou... O tom žádná! Skvělej náběh do děje! Ve vzduchu na diváka dejchá ledovej vítr a z nebezpečné divočiny okolo, běhá mráz po zádech! Vše je dokonalý a naprosto geniální! Ovšem pro mě nepochopitelnej velkej otazník?! Takovej "velkofilm", a tak hrozně laciná zápletka a rozuzlení případu!?!... Ne-e! Tady jsem čekal opravdu mnohem větší sousto a to za mě sráží hodnocení dolů... 75% ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Wind River má jednu obrovskou výhodu - odehrává se v zajímavém a neotřelém prostředí, a na tom staví. Lidi nemají moc představu o tom, jak dnešní indiáni žijí, ale tento film jim to představuje a v tom je nejlepší. Mimo to jsou zde výborní představitelé indiánských rolí a výborný Jeremy Renner, jehož postava si bere většinu filmu pro sebe, ale má naštěstí proč; má výborný příběh a stejně jako jiné postavy perfektní psychologii. Ten film má geniálně ponurou atmosféru a zajímavé "komorní" vyvrcholení, kdy se sice neděje nic epického, ale i tak je to zajímavé a neotřelé. Bohužel, toto finále a i jiné části filmu kazí nepřehledná akce a některé slabé chvilky, jinak je ale tento film perfektní mrazivý thriller a i když já osobně tyto filmy nemusím, tento mě dostal. 90% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Některé filmy a seriály se mi dostanou pod kůži, aniž bych přesně věděl proč. Dokáži sice popsat, co se mi na nich líbí, a vyjmenovat jednotlivé kvalitní aspekty, ale nemohu přijít na to něco, co mě tak dostalo a kvůli čemu je pro mne dílo nějakým způsobem výjimečné. Ticho i mráz mi byly docela příjemné a zároveň odtažitost s nehostinností ukazovala, že to není nic bezpečného a krásné je to pouze na pohled. Obyčejnost vraha, odhalení motivu a důvod úmrtí mě odrovnaly a do konce se mi to nepodařilo vydýchat. A přestřelky byly právoplatnou součástí šponování intenzity, ne pouhým nutným nebo podbízivým vyvrcholením. (Brno, kino Scala) ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době na drama, krimi, thriller do kina a byl jsem opravdu nadšený, pomalejší rozjezd o to lepší konec. Hodně mě to zaujalo obsazením herců. Záporák klaďas a naopak. Už ani nevím, kdy naposledy jsem koukal na film s tématem jako bylo tohle a ještě s krásnou zimní krajinou. Bohužel, trošku ponuré téma ztrát a současné indiánské situace v Americe. Přesto vše jsem si film užil a je to za slabších 5*. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Podobné schéma jako u Bergova Kingdom, s menším obsahem akce, avšak s větším přesahem. I přes krátkou stopáž se film v začátcích táhne, na konci excelentně graduje. Trochu mi ale připadá, že zprávu, kterou křičí do světa, nekřičí dost nahlas. Renner je tu na Oskara. S odřenýma ušima za 4 hvězdy. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tempem velice pomalá kriminálka, která je též o nahlédnutí do lidské duše v prostředím, které je stejně tak tiché jako chladné. Zápletka je velice jednoduchá, ale cesta jíž se jde k finále tohoto filmu je tak záživně podaná, že si nedokáži představit, že by tento film mohl být ještě nějak lepší. Charakteristika postav, herecké výkony, režijní vedení i scénář. To vše se zde slejvá do kompaktního funkčního celku, který vám nadávkuje emoce, které k vám má přenést a nepustí vás do závěrečných titulků. Ano, takových filmů chci více. Daleko více. A jsem moc rád, že Taylor Sheridan k takovým tvůrcům co tyto filmy můžou realizovat, patří. 85% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na Sněhuláka a Wind river sem čekal v záplavě komiksovejch hoven jak na smilování,a protože mě Sněhulák nakonec dost zklamal,z Wind riveru sem nadmíru spokojenej.Vůbec ne zdlouhavá,se silnejma dialogama,s určitou porcí napětí,a vlastně i nějaká akce tam byla.Prostě povedená věc,navíc okořeněná skvělou Olsenkou,a hlavně Rennerem,kterej je naprosto dominantní.Pochvala.80%. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Zaverecne titulky, ktore poukazuju na zamer celeho filmu, tak za to davam 4 hviezdicky. Natocit Wind River malo zmysel. Mohlo to vsak ist viac do hlbky... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a nevšední mysteriózní thriller, který mě vážně překvapil. Jsem zvyklá od ostatních thriller a detektivek potkávat vraha už v prvních scénách filmu, takže jsem podezřívala skoro každého, ale tohle je úplně něco jiného. Jeremy Renner hraje velmi sympatickou postavu a Elizabeth Olsen mu skvěle sekunduje. Nakonec vám režisér zápletku v plovině filmu prozradí, ale rozhodne to není na škodu, snímek skvěle hraje na vase nervy a pocity. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako celek je to vlastně normální. Ale v detailech si to nezadá s nejlepšími filmy letoška. Vtíravá muzika, husí kůže z té všudypřítomné zimy, parádní postavy, skutečná událost, perfektní dialogy a navíc mi žádný film snad nikdy tak neutekl jako Wind River. Očekávání byla velká a bez přehánění můžu říct, že se naplnila. 95% ()

ad 

všechny recenze uživatele

Skrznaskrz obyčejná, ale poctivá kriminálka... nic co by tu už dlouho nebylo... pravda, ne každý rok, ale jednou za pět let určitě... tentokrát 3 a půl* ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama