Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 3

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený a od varského festivalu dlouho očekávaný thriller dopadl velmi dobře, ale mohl dopadnout ještě trošku líp, kdyby se celá pointa neprozradila flashbackem a možná kdyby se tam objevilo více detektivních prvků. I tak ale tyto malé subjektivní nedostatky házím za hlavu, protože film je to velmi nadprůměrný, už jen kvůli citlivému tématu, kterému já osobně opravdu nemůžu porozumět. Vizuál dechberoucí, hudba podmanivá, herci super. Postava Coryho sice dostala tradičně americkou klišovitost alá životní trauma ze ztráty dcery, a tak se samozřejmě může ztotožnit se současným děním a událostmi. Je to ale podané nenásilně a tak opět házím za hlavu. S Wind River jsem byla spokojená a co musím vytyčit obzvlášť je scéna přestřelky, která zaváněla až Tarantinismem. Vřele doporučuji. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nejvyšší hodnocení si rozhodně zaslouží. Kromě dobrého děje mi přišlo, že na člověka i dýchla atmosféra, která ve Wyomingu je. Nepřijde mi, že bych se za celou dobu byť jen trochu nudil. Rozuzení pak bylo přeci jen nečekané. A ačkoliv to mezi ústřední dvojicí trochu jiskří, tak to jde i bez scén postelových, a to se dnes vidí opravdu málo. Jiní by se mohli učit. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem se bála, nebudu lhát. Když vám slibují, že to bude pecka, tak to je pochopitelné. A Wind River je fakt hodně dobře natočený a napsaný film. Začátek jde pomalu a pomalu se zhutňuje a jde víc do hloubky. Mám ráda, když je ona kriminální a lidská linka ve stejném zastoupení, a já se cítím součástí životů hrdinů. Ano, film má pár mrtvých konců, které jsem nepochopila. Nebo jsem nedostala možnost, pokud by film neměl tak žalostně krátkou stopáž. Ale asi by to sebralo filmu ono kouzlo, nebo jak to pojmenovat. Rozhodně jsem ale nečekala, kam bude vloženo ono "co se stalo předtím". Konec nádherný, uspokojující, být jiný, film by nebyl takový, jako byl. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2017] Pro mě osobně největší lákadlo letošních Varů umocněné přítomností Jeremyho Rennera. Taylor Sheridan je vynikající scénárista a tak nějak jsem nepochyboval o tom, že by z jeho režijní prvotiny nevznikl kvalitní film. Sheridan nás zavádí do pusté krajiny Wyomingu, kde jste obklopeni pouze sněhem a nekonečným tichem. Rozjíždí se před Vámi detektivní příběh, který rozhodně dokáže vtáhnout a jeho finální rozuzlení Vám vyrazí dech. Akce je zde pomálu, ale za to je v kvalitně natočená (a nutno říci, že velmi hlasitá). Herecké výkony hlavních představitelů není nutno kritizovat. Spíše jsem měl trošku problém s tím jak jsou tyto postavy napsané (jejich chování, motivace). Rozhodně výborný atmosféricky krimi/thriller. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Tohto režiséra a zároveň scenáristu budem s radosťou sledovať ďalej. Má gule, nebojí sa akčných scénok a krvi, a hlavne, nepotrebuje doslovne všetko vysvetľovať. Mrazivá radosť. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Nehledám vraha. Jsem lovec, tak co bys řekl, že dělám?“ Sem tam jsem narazil na odkaz, kde se o tomhle mluvilo jako o silné kriminálce ze severu, kde Hawkeye (Jeremy Renner) a Scarlet Witch (Elizabeth Olsen <3 ) řeší vraždu indiánky v indiánské rezervaci. Co na tom může být tak pecka, že slyším samou chválu a hodnocení vysoko? Všechno. Stopař Cory Lambert (Renner) objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová (Olsen), která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti. Tady to bude o něco kratší a nebudu to tak rozepisovat dějově, je to ten typ filmu, kde musíte sedět hezky doma v teple pod dekou s kakaem (whisky). Je vidět, že si tvůrci vyhráli se vším, co může zasněžený indiánský sever nabídnout. A z herců taky vytřískali maximum. Zasněžené pláně, odlehlá stavení, všudypřítomný mráz s pachutí deprese a zoufalství. Většinou se vychází z toho, že je Wind River (oblast, ve které se to odehrává) zamrzlé peklo, kde lisdská naděje a sny zamrzají a stávají se promrhanou příležitostí. Zdejší prostředí více všem bere než dává. A když se do toho objeví mrtvé zmrzlé tělo uprostřed kajiny, kam by ani svatý nedošel, tak to místním moc nepřidá. Naštěstí je po ruce oskarově hrající Renner, který se vyškatulkoval z akčního borce na zlomeného otce, který používá emoce jen o svátcích. Plus připočtěme skvělou Olsenku (je to moje femme fatal) jakožto nezkušenou agentku FBI a herecký koncert je na světě. Naštěstí se nikdo nesnaží mezi nimi vytvořit milenecké pouto, což je jedině dobře. Dějově je to čistá přímá kriminálka. Najde se tělo, vodítka, viník. Hotovo. Wind River na to jde přímo a nemá hluchá místa, kde by se zbytečně plkalo o ničem. Představí se hrdinové, vedlejší postavy, mrknem do minulosti postav a jdeme do finále. Není to špatně, ale klidně bych to o půl hodinku prodloužil a přidal pár momentů. Jaký? To nevim, ale na můj vkus se šlo až moc rychle na věc. Naštěstí to hodnocení nijak neublíží. Na konec zmíním ještě finále, který jsem absolutně nečekal. Ne twist plotem, ten byl takovej obyčejnej, ale řešení daného problému vraha a policie. To klobouk dolů. Ale nebudu nic prozrazovat. Je to syrová kriminálka, která si nahraje na nic, míří k cíli a úspěšně diváka zabaví. Uvidíme, co přinese Sněhulák Jo Nesba s Fassbenderem. 5* a.k.a 90% ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hezky jednoduche, primocare, chladne, vysvetlene a neprekombinovane. Prijemne prekvapeni a v kine to melo atmosferu. Obavam se, ze s dabingem a v TV to ztrati hodne ze sveho kouzla. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro me celkem velke zklamani. Tvurci vubec nevyuzili prostredi Aljasky, temer bez atmosfery, vesmes nesympaticke postavy a herecke vykony spise zaujmou od tech, co hrali v mensich rolich. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Srovnání se Sicariem se mi líbí. Wind River vás neohromí zápletkou...ta tady vlastně ani není. Taylor Sheridan ji k udržení diváka v napětí nepotřebuje. Pracuje s jinými nástroji. Ukazuje, že jsou místa a situace, kde není jednoduché vůbec nic. Uvěřitelnost toho co se děje, syrovost příběhu bez filmařských, i scénáristických příkras...žádné podbízení se divákovi. Prostě...takhle to ve Wyomingu nejspíš chodí. I někdo z jihu, z města odjinud, kde vás zaříznuté kalhotky do zadku netrápí, nakonec v těchto podmínkách pochopí, že jindy to otřepané oko za oko... tady má své místo. Nicméně i přes tu opravdu skvěle budovanou atmosféru, zařazení mezi mysteriozní filmy spoustu lidí zmate a nakonec zklame, tak jako mě. Čekal jsem něco, co by mi přitom jinak nechybělo. Pokud pro vás není mysteriozní účast indiána a pohled na zasněžené pláně...tak je to "jen" skvěle udělaný příběh o vraždě. Ale to je má jediná výtka. Duo Sheridan a Villeneuve, si budu hlídat a to i když bude každý pracovat zvlášť. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Není to klasická kriminálka, ide skôr o ťažký život Indiánov zasneženom prostredí.Taylor Sheridan je vynikajúci scenárista, ale po tomto filme si ho budem viac všímať. Film má pomalé tempo a je dosť depresívny, ale za to má úžasné zábery z dronov na prekrásnu zasneženú krajinu. 8/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Syrové drama, kde je budování atmosféry opravdu na vysoké úrovni. Nevlídný a mrazivý prostředí na vás dýchne tak, že je vám najednou zima i v přetopeným obýváku. Zajímavá sonda do života Indiánů, kteří se ocitli na okraji společnosti v rezervaci. Jako by bylo jedno co je za den a kolikátého vlastně je. Sníh tady bude pořád. Tak jako je jedno místním úřadům, kolik že těch Indiánek za rok zmizí a je znásilněno. Lovec co vezme zákon do vlastních rukou a směšná vyšetřovatelka z FBI. Pro mne příjemný překvapení a spokojenost. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, na Wind River jsem byl docela dlouho zvědavej, protože ho drtivá většina lidí kolem mě vynášela div ne do nebes. Možná i proto jsem ho odkládal, protože jsem podvědomě cítil, že to takový zázrak nebude. Obsazení je fajn, Hawkeye a Scarlet Witch se v bohem zapomenuté oblasti snaží vypátrat vraha mladého holky a na chvilku se zastaví i Punisher. Vlastně ani nemám nic proti jejich hereckým výkonům, ale mě to prostě nějak nechytilo a konec se rozhodně nedá označit za nepředvídatelný, takže povyk a nadšení nesdílím. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

jednoduchý priamočiary príbeh krásna zimuška Vadil mi troška stopár Jeremy .. pripadal mi príliš civilizovane. Ale inak dobré spracovanie aj dej. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Za mrazivým filmem mrazivá tečka, když se v proběhnuvších titulcích mihne u výkonného producenta jméno Harveyho Weinsteina. Zrovna u téhle tématiky to bude jednou velmi diskutabilní spojení. Film je skvělý, udrží atmosféru, nepřekvapí dějem, ale úsporností vyprávění a to mi vyhovuje, nepotřebuji ani tisíc zvratů, ani šokující scény. Expozice, kolize, krize, peripetie, katastrofa a epilog. Střídmá a nereptavá spokojenost nad uceleným výsledkem. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že tento film vznikl, protože BBC ve svých reportážích na problém mizejících indiánských dívek upozorňovala již několikrát. Toto je první článek, který jsem na dané téma četl, a nedávno vyšel další. Už z nich je patrné, že Wind River není detektivka, protože příběhy zmizení, znásilnění, a vražd indiánských dívek se sobě velmi podobají. Na začátku je vždy touha uniknout tomu království sněhu a ticha někam na jih, hledání chlapa, který ji ten sen umožní, či získávání prostředků na svůj sen z prostituce, a pak stačí jeden špatný stop ve tmě u silnice, nikdo ji nevidí nastupovat, nikdo nikdy neviděl toho zvrhlého muže uvnitř, a pak už se najde jen tělo, které kdysi bylo snící a toužící dívkou. Sheridan se tuto "obyčejnou" historii snaží poctivě zachytit, a i když se nevyhne různým klišé a jednorozměrným postavám, hlavní je zde síla příběhu. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

V prvních minutách mi to tak nepřipadalo, ale po skončení filmu přiznávám, že mě naprosto pohltil svým prostředím, svými lidmi, svou zimou a svým tichem. Dopředu jsem ani moc nevěděl, o čem Wind River vlastně je, a sakra, až tohle jsem nečekal. Nedávám 5* kvůli tomu, že by se mi líbil celý film, ale protože ve mě vyvolal jisté pocity, něco ve mě zanechal a mám tušení, že na tohle fakt jen tak nezapomenu. Víc asi netřeba říkat, na tohle se musíte podívat sami. Nic veselého ale příliš nečekejte. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Neznám moc lepších televizních zážitků, než se v teple domova podívat na hodně dobrý film z mrazivého prostředí. A mezi takové snímky právě Wind River bezpochyby patří. Ráda jsem se nechala unášet emotivně podbarveným detektivním příběhem plným napětí, při jehož sledování jsem se ani na okamžik nenudila. Souběžně s tím jsem se mohla kochat krásami přírody a poslouchat mému sluchu lahodící hudbu z dílny Nicka Cavea a Warrena Ellise. To vše šlo ruku v ruce s výbornými hereckými výkony většiny zúčastněných. (90%) ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama