Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 4

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

bolan 

všechny recenze uživatele

Jeremy Renner s kukučem Josefa Švejka, mi v roli drsňáků přijde vždy trochu komický, ale naštěstí má samotný film takové charisma, že se to dá odpustit. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté, Sheridan je brilantní scénárista. A ještě jedna věc je jistá. Je lepší scénárista než režisér. Jeho prvotina má mezery, musí to cítit všichni, co viděli jeho předchozí scénáristické práce. Finále ovšem dává těmto jemným nedostatkům zapomenout a misky vah převáží na svou stranu. Civilní, minimalistické, úsporné, atmosférické. Jediným nedostatkem, ironicky, tak zůstává to, že pod jeho perem už vnikly o chlup (či dva) lepší režijní kusy. ()

tradzedy 

všechny recenze uživatele

Skvelý Jeremy. Dva razy som pozrela (kvôli niektorým pasážam), ešte určite niekoľkokrát zopakujem (minimálne tie pasáže). Drsné. Kruté. Dobré. Treba vidieť. ()

ondrin 

všechny recenze uživatele

V daném žánru rozhodně jeden z nejlepších počinů posledních let. Strohá a dynamická dějová linka, zasazená do drsné romantické aljašské přírody, tvoří nesmírně působivou podívanou. Nemusíte zde rozkrývat složitou zápletku, spíše se necháte unášet mrazivou atmosférou filmu a podmanivými soundtracky Nicka Cave a Warrena Ellise. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Technicky víceméně bezchybné a herecky vlastně taky. V uvozovkách tak škoda "pouze" solidní příběhové linky. I tak ale velmi pozitivní filmový zážitek. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Temná a studená kriminálka, v které ani tak nejde o případ ale o postavy s ním svázané. Přímočaré, úderné a hluboké. Cesta za štěstím a rovnováhou lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Bylo by to dobře zrežírované a dobře zahrané, kdyby bylo co režírovat a hrát. Scénář na kriminálku tak plytký, že kdejaký díl Kriminálky Las cokoliv, nebo i klidně i Pobřežní hlídky, by jej hravě strčil do kapsy. Natočit snížek a stromečky taky nepovažuji za kdejaké umění, ale lokace pěkně vybraná a tak už zbývá jen to herectví...museli se hlavní protagonisté snažit na první dobrou, aby jim neumrzla pr.el. Poslední círka půl hodina dobrá, akční, "překvapivá" ...rozuměj: Hodinu se něco děje(NIC NEDĚJE) a pak proběhne scénáristický veletoč, který nemá nic společného s předchozím dějem. Renner a Olsenová mají jednu grimasu na vše..počínaje vyšetřování, tlačení na záchodě konče, ale hezky se na ně kouká a člověk jim to tak nějak věří. No prostě zase jednou film, který je dle mého přehodnocený, únavný a nudný tak, že jsem u něj odpoledne několikrát usnul..co víc dodat..60% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Oscarovka roku... Parádní, mrazivý thriller z prostředí Wyomingu, kde se na nic nehraje. Tempo je sice pomalejší, ale vynahrazuje to akční konec, který je jen třesničkou na dortu celého filmu. Zároveň výborný Jeremy Renner s Elizabeth Olsen... Jde vidět, že mají mezi sebou chemii z Avengers. :D Ne, ale ta atmosféra byla prostě úžasná jako celý film... 5* Film roku 2017 ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Ach, no tak nevím. Viděla jsem jiný film? Ne snad, že by to bylo špatné, to vůbec ne. Ale ani tak skvělé, jak všichni dělají. Průměrný thriller. Hodně průměrný. Skvělý Renner, jak jinak. Překvapivě dobrá Olsen. Film poměrně rychle ubíhá, ale to je tak celé. Žádné překvapivé rozuzlení. Žádné velké finále. Je to jeden z pěti filmů roku 2017 na který jsem se opravdu těšila, pro mě je to tedy celkem zklamání. ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Sheridan vie solidne budovat atmosferu a pracovat s nadhernym exterierom, ale napriek tomu pribeh nevyrozpraval k mojej spokojnosti. Alebo je chyba v pribehu samotnom. Relativne dlhe intro/outro v kombinacii s kratsou stopazou zosekali hlavnu zapletku na prilis jednoduchu a priamociaru story bez akehokolvek vrstvenia, ktora sa konci priskoro, ked konecne ide do tuheho. Vo finale som mal skoro pocit ze o krimi linku tu hadam ani neslo. Skoda vsak, ze ta bola pre mna vyrazne zaujimavejsia a presvedcivejsia nez dramaticka/melancholicka stranka filmu. Navyse, niektore sceny boli solidne WTF (reakcia na rezanie zeny) a viacere dialogy silno prestrelene s patosom a klise. Chcel by som tomu dat vyssie hodnotenie, ale potencial v tomto pripade prevysil vysledok. Bohuzial, katarzia sa nekonala. 3 a pol *. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavý příběh, který nebýt neotřelé lokace, by byl jen pouhou tuctovou detektivkou s dnes již vyčpělou zápletkou. Banda nudících se dělňasů znásilní a zmlátí mladou, hezkou dívku, v tomto případě indiánku a ta při útěku nehostinnou krajinou zemře. Herci nudní, dialogy ještě nudnější. Za mne 60% za působivvou krajinou atmosféru. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca, drsna az melancholicka zalezitost zo zabudnutych lesnatych a zasnezenych koncinach indianskej rezervacie. Renner sa role zhostil uctyhodne a i Olsenovie dievcina tu nie je "pastou na oko". V 2017 bol tento film pre mna mimoriadne pozitivnym prekvapenim. Atmosfera, co z toho sala, a zvlast v zavere, je velmi silna. Odporucam. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Nečakal som že takto si strávim Vianoce ale stalo sa! Tento film ma mrazil už od začiatku a vlastne až po koniec. Temná atmosféra bola prítomná taktiež od začiatku. Jednoducho pecka. Postavy a scenár podarené možno mŕtvola vlka by mohla byť lepšia, ale to je len detailík. Ako takýchto filmov, ktoré majú podobnú atmosféru je na kinematografickej scéne požehnane. Kľudne sa nebojím tvrdiť, že som pozeral najlepší Vianočný film:) Ale nie, nie je to Vianočný film len aj som ho pozeral na Vianoce.... Hej keby sa takéto filmy vyrábali furt... každý by bol spokojný. Pretože béčka majú radi bohužiaľ len klasický konzumenti. A nie skúsený jedákovia. ()

holistix 

všechny recenze uživatele

Hned od první minuty si říkáte, co je špatně. Proč jsou tak doslovní v těch dialozích? Proč normálně nežijí, ale předvádějí, že žijí? A hlavně, proč se tak divně chovají v situacích, kdy by se tak nechovali? Proč Jeremy mluví takovým tím přecivilnělým způsobem, kdy už to přestává být civilní.. Atd. A dohromady, jak si to každý herec uchopuje tak nějak po svém, vzájemně se to ruší. Postupně si všimnete, že je to i nějak podivně záběrované, bezradně, že se to snaží vypadat jako něco jiného: hudba mocně zaduje, efekty do ruda.., (ortézy a dlahy bezradné režie) ale nějak chybí ten správný úhel, velikost, ohnisko, „skrytý smysl záběru bez ohledu na evidentní obsah“. Dojde i na určitá technická zmatení (kdo vlastně kde stojí, proč, koho za zády, v jakou chvíli..), scéna přestřelky pak nad sebou vyloženě pláče.. přitom téma, prostředí, krajina a vlastně i scénář (nedoslovně) jsou zde silné.. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama