Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 3

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 145)

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Nezahoďte ten film hned po první půlhodině tak, jak jsem to chtěl udělat já a za sebe jsem rád, že jsem to neudělal. Tento kousek je z těch pomalejších, kde to plyne pomalu, kde je za celý film jen jedna akce (která ale stojí za to), kde v polovině filmu přemýšlíte, jestli jste udělali dobře, že jste na to šli do kina...a ano stojí to za to, protože film, jako celek působí velmi dobře a Jeremy Renner u mě stoupl o další stupínek oblíbenosti výše. Film hodnotím velmi kladně, a to 70%. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Melancholické, pomalé, s dokonalou atmosférou zimy, která chytne a nepustí. Stejně jako ti zoufalci odsouzeni žít v mrazivé pustině. Pátraní není náročné a není smyslem vyprávění. Pochopila jsem, proč to nenasadili multiplexy orientované na oddechového diváka. Nechtěli naštvat standardní publikum depresivním výběrem. Divák si odnese tísnivou náladu, nedotkne se ho však síla příběhu. ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

Atmoška vás tak vtáhne, že se od toho neodtrhnete ani na chcanec :D, pro mě jasná topovka a to i bez nějakejch extra super herců, žhavej kandidát na oscary. Hudba i kamera mazec... ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Silnější 4 hvězdičky. Jedná se opravdu o výborné dílo, které je poměrně depresivní a přináší i určitý morálně-filozofický přesah. Nemá cenu se více rozepisovat, když tak učinili mnozí přede mnou. Pouze se zmíním o skutečnosti, kterou nejsem schopen pobrat. Včera jsem byl na Sněhulákovi, který na ČSFD dostal docela pořádnou čočku. Často byl srovnáván právě s Wind River, která je sice ve výsledku lepší, ale i tak nad ním příliš nevyčnívá. Oba filmy spojuje zimní prostředí a především kriminální zápletka, jež je dle mého názoru v případě Wind River až trestuhodně jednoduchá. Tím ale nekritizuji recenzovaný film, ale přístup zdejších uživatelů, u nichž zkrátka nerozumím jejich vkusu. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Zajímavé prostředí, herecky ucházející Jeremy Renner, jedna fakt hustá přestřelka, kterou nečekáte a nekompromisní závěr jsou devizy tohoto snímku - tak proč jen tři? Nevím, prostě i tak film nepřináší nic nového, vyznívá sice smutně, ale tak nějak obyčejně ... Lepší film z podobného prostředí - Insomnie a Al Pacinem. Zde za 70% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době film, na který se dá koukat. Pro mě nejlepší film, co jsem viděl v tomto roce. Jeremy Renner svou roli zahrál skvěle. Naprosto jsem mu fandil. Naprosto jsem mu to uvěřil. A ta zima mi doslova lezla z obrazovky do pokoje a já se cítil v napětí a nepříjemně a zároveň strašně dobře ... protože ten film má neskutečněj "feeling", či jak to vyjádřit jedním slovem. Prostě skvěle atmosférické ... tu depku obyvatel a tu jejich otupělost, omezenost jsem cítil a litoval je ... sakra tohle se fakt povedlo ... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Jeden z velmi silných filmů poslední doby. Částečně filozofický, ale hlavně thriller. Asi nejvýraznější a zároveň nejodpudivější scénou je znásilnění a vražda obou obětí, které jsou natočeny velmi syrově. Odplata, ač krutá, je spravedlivá. A přesto se zde najdou i humorné scény... ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Wind River, mrazivý thriller s úžasnou atmosférou, se opravdu vydařil, určitě letos jeden z nejlepších filmů. Sheridan má velmi slušně našlápnuto, napsané i zrežírované na výbornou. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Mírné spoilery: Příběh je bohužel nedotažený a atmosféra to nezachrání. Příroda se omezuje na sníh, pár nebezpečných zvířátek a vrčení motorových sání. Detektivka to taky není, protože detektivové nic nevypátrají. Dozvíme se akorát z flashbacku, jak to bylo. Takže vlastně šlo o to, že v indiánské rezervaci ve 21. stoleté panují zákony Divokého západu a nezkušená agentka FBI se místo prosazování práva nechá vláčet okolnostmi. ()

petokucho 

všechny recenze uživatele

Krystalovo cistych 5. Ako sneh v drsnych horach Wyomingu. Wyoming je srdcovka, dokonca aj Jackson Hole bol spomenuty. Ale naspat k filmu. Viac nez klasicka krimi je to psychologicka drama. Hlboka, atmosfericka, mrazivo uderna. Vyborne dialogy a zaujimave postavy, ktorym kraluje Jeremy Renner. Jeho rola stopara a lovca "dravcov" s pohnutym zivotnym pribehom ma chytila za srdce. Je to film o smutku a bolesti... ale zaroven ma v sebe akysi specificky pokoj a nadej. Pre mna film roku 2017. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Hm.. to, že som očakávala niečo iné, neuberá na kvalite filmu, ale skrátka očakávala som niečo iné :))) ale teraz vážne: trochu veľa rečí a trocha málo samotného príbehu.. téma je tak závažná, že už len za ňu idem s hodnotením hore. Taktiež Jeremy Renner a vlastne celé herecké osadenstvo sú bez debaty. Čo mi vadilo, bolo tempo, brzdené nie len zábermi na krajinu a idúce skútre, ale tiež práve spomínanými rozhovormi, ktoré boli síce závažné, avšak na druhú stranu občas nadbytočné (v hudobnej terminológii by som použila slovo "zdvojené"..). Takže k úplnej spokojnosti chýbalo niečo málo. :) ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Thriller, který od začátku strhne napětím, atmosférou a postavami, aby vás nijak složitým, ale velmi efektně vyprávěným dějem dovedl k perfektně vygradovanému a zaslouženě drsnému finále. Popravdě jsem netušil, že je to napsal ten samý člověk jako Sicaria a Hell or High Water, ale na oba filmy jsem při sledování myslel. Wind River je lepší. Ne co se týče kamery – ta je vlastně dost tuctová –, ale scenáristicky a režijně je to, především při srovnání právě s utahaným Sicariem, někde jinde. Hell or High Water se mi líbilo, ale tam se ten obsahový minimalismus poněkud vymkl a zvraty nebyly dávkované tak efektivně, jak mohly. Tady je v podstatě jenom jeden – ale ve správný moment, když je pro něj všechno připravené. Parádní věc, i když přímo na Oscara bych to neviděl. ()

rusty09 

všechny recenze uživatele

Super mysteriózno, maskování jako z Medal of honor, což miluju. 107 minut uteklo jak nic a pro mě to bylo lepší jak Revenant, kterej dostal loni Oscara, takže letos kdo? ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Paradny krimi thriller, taky pomaly, s vybornou, doslova mrazivou atmosferou. Krasne prostredie, tiez zaujimava socialna tema domorodych indianov, cele to graduje z nenapadneho vysetrovania do celkom silneho, az neprijemne drsneho finale. S odstupom casu, 4,5 brmbolcov a jeden z highlightov roka. [#47/2017] ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Wind River je zajímavým, výborně zahraným filmem, se skvělým scénářem. Bohužel však filmů s podobným tématem i kvalitou je v poslední době jako hub po dešti a tak nejspíše Wind River bez velké slávy zapadne mezi ostatní filmy tohoto žánru. 75% ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat správná kriminálka, která vtáhne do děje, baví vás každá sekunda a navíc všechny postavy jsou zajímavé a mají hloubku. Jeremy Renner je osobně zainteresovaný do vyšetřování a postupně odhalujeme, co se mu v minulosti stalo. Elizabeth Olsen je skvělou agentkou, která má srdce na správném místě. Velice zajímavý případ, který je odhalen až v posledních pár minutách. Nečekal jsem, že samotná "vražda" bude tak hrozná. Potěšil i Jon Bernthal, který si tentokrát střihl pro změnu kladnou roli. Velice povedený film a skvěle řemeslně zvládnutí po všech směrech. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama