Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 2

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

Gumby 

všechny recenze uživatele

Obdobně jako předchozí filmy Sheridana mám rád taky Nicka Cava, kterej k nim dělá hudbu. A ze stejnýho důvodu jako nemůžu poslouchat jeho poslední album, mě nudí i tenhle film. Téma obou je ostatně stejný. Smutek. Nerozchoditelnej; když trochu popoběhneš, vybuchnou ti plíce. Dá se jen sedět - under fifteen feet of pure white snow... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Občas Hollywood dokáže vyprodukovať film s logom „thriller“/„dráma“, ktorý sa dokáže vystúpiť z klasických schém (respektíve z klišé elementov) týchto snímok. Film Wind River je presne taký. Silný príbeh s obrazmi a dialógmi, ktorý vás chytia. Fantastický J. Renner! (E. Olsen tu len asistuje) A mimochodom som nemilo prekvapený, že nebol nominovaný na Oscara. P.S.: Po druhom videní pravdepodobne to bude za 5 hviezd. Osobné hodnotenie: 88% (****) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Trojhviezdičková detektívka v krásnom prostredí amerických hôr sa rozbehne v poslednej tretine a to tak, že skoro udriete na päť. Renner až príliš sympatický, inak skvelý. Olsen sisters v jednočlennom prevedení tiež nesklamala a záporák v takmer cameo roli perfektný. Pokiaľ vydržíte prvú hodinu nebudete ľutovať.. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Poslední třetina je až neuvěřitelně intenzivní. Zbytek je sice jenom fajn, ale pořád bavil dobře. Nakonec se páté hvězdičce nebudu bránit, protože lepší detektivku sem dlouho neviděl. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

No hezky, hezky. Pan Sheridan mi opět připravil líbivý večírek. Honička za pravdou, reálné pozadí, děj je jednoduchý. Jakoby se vše dělilo na dvě poloviny. Nejprve čekáte, jak to všechno vzniklo..a pak..pak čekáte, jestli to skončí tak, jak předpokládáte. Super. Opravdu nic složitého, ale nádherně natočené, Jeremy Renner opět dokonalý a věrohodný a E. Olsenová zdárně sekunduje. Mimochodem, super scéna po cestě ke karavanu Mata. Režie: *****; Scénář: *****; Herci: *****; Hudba: **** ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

Pekne ponurá atmosféra rozpínajúca sa po rozsiahlom zasneženom a pustom Wyomingu rozpráva príbeh dosiaľ nevysvetlenej smrti mladého dievčaťa. Hlavný protagonista s chladnou hlavou a rozvahou pomáha záhadu vyriešiť. Bielo odetý zapadá do prostredia a ako hunter si osobitým spôsobom razí cestu k pravde, odhrňujúc všetky prekážky stranou, čoby skúter ohŕňal cestu hore svahom do vrchov. Skvele detektívne ladená projekcia s prvkami krimi, thrilleru a krásneho odkazu. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ulala,paradna krimi drama z mraziveho prostredia so skvelymi hereckymi vykonmi,v ktorom nechyba atmosfera ako sa patri,urcite odporucam pozriet kazdemu,nebudete lutovat...:-) ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká opravdová pecka. Wind River není jen kriminálka, je to náhled do jiného světa. Studeného, syrového a na okraji zájmu kohokoliv. Wind River je pohled do lidské duše i do svědomí národa, rovněž nikterak povzbudivý. Wind River je i slovo k historii USA, stejně jako pohled na život v místech, kde končí civilizace a začíná ve všech smyslech divočina. A krom toho je Wind River film, který mě definitivně utvrdil, že jméno Taylor Sheridan musím v budoucnu bedlivě sledovat a očekávat velké věci ať už ve scenáristické nebo režijní rovině. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Z Wind River na vás zavane neskutečná zima a chlad. Bodavé a kousavé stejně jako sněhová bouře na severu Ameriky. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Chladná a mrazivá detektivka, která pozvolně dějově plyne až do scény v táboře, kde se film změní v pořádnou řezničinu, jakou by předvídal málokdo. Jedinou kaňkou na tomto krimi asi zůstává ta flashback scéna, která jakoby do toho scénáře logicky ani filmařsky nepatřila. Zbytek byl ale bomba, atmosféra, hudba, kamera i námět. 4* ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tyto severské filmy mají výhodu v izolovaném prostředí a netknuté přírodě, která sama o sobě dokáže zaujmout. Na druhou stranu možnosti, co dělat s příběhem jsou tím značně limitované a udělat solidní krimi je složité. Když se mrtvola bez bot objeví na planině a v okolí je jenom jedno místo, kde mohla být, tak rázem veškerá mystérie zmizí. Hodinu jsem čekal, než konečně na ono místo dorazí. Ten děj před tím vlastně nadbytečný. Když dorazili, tak to začalo být zajímavé a napínavé, jenže to už se blížil konec a takové to mělo být od začátku a ne až na konci. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Agentky FBI od dob uvedení snímku „Mlčení jehňátek“ (1991) v jistém smyslu budí určité sympatie a nejinak je to u tohoto snímku, který využívá veškeré přednosti severských filmů. Tady máme taktéž mladou a nezkušenou agentku, jen ji pro změnu pomáhá místní stopař. Tvůrci se pustili do problematiky indiánů žijící stále v rezervaci, a ta problematika je osvětlena na samém konci filmu. ˇ Zatímco pro všechny ostatní demografické skupiny jsou zpracovány statistiky pohřešovaných osob, pro indiánské ženy neexistují žádné. Nikdo tak neví, kolik jich je pohřešovaných. ˇ Krásná mrazivá krajina vytváří nádherné scenérie bílého ticha, ze které lze plně pochopit psychologii lidí tam žijících. Doprovodná hudba se vyne v souladu s náladou, která se v daný okamžik vyskytuje. Ve sněhu je nalezena mrtvá mladá indiánská žena se znaky znásilnění. Začne vyšetřování, čímž se příběh jeví jako další detektivka v neo-noirovém kabátě. Svým způsobem tomu tak je, ale prostřednictvím právě tohoto případu se dávají najevo hlavně okolnosti, které se z každodenního života mohou změnit v boj. Hovoří se o zapomenutých komunitách, které již dávno začaly zapomínat na své kořeny a samozřejmě o násilí na ženách. U scény brutálního znásilnění zatrne. Samotný konec tak možná naplňuje očekávání. Oko za oko, zub za zub. Je to správná spravedlnost? Tady by spíše bylo vhodnější položit otázku, proč státní autorita nevede statistiky o indiánských ženách. Trest smrti namístě se tak přímo jeví s morální jasností. Nakonec, to už známe z klasického snímku „Přání smrti“ (1974). Snímek tak vyznívá něco jako kino manifest a vlastně je to dobře. Sami denně vidíme, co se ve světě děje. Jedni se až s fanatickým pojetím ochraňují a druzí se ponechávají napospas osudu. Snímek je tak daným námětem hodně k zamyšlení. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan je můj olíbený scénarista a DaViD´82 už podruhé okomentoval film podle jeho námětu tak, že se mi nechce nic dodávat :) ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Wind River má opodstatnene vysoké hodnotenie. Skvelá dráma, miestami triler ( no nie často ), ktorý výborne využíva scenériu ako dokreslenie príbehu. Miesto kde sa tento film odohráva jednoducho nie je hostinné. Réžia má skoro celý čas výborné parametre. Príznačne zvolená kamera skvelo prehĺbuje aj tak už skvelé rozprávanie deja. Hudba pôsobivá, trochu povedomá, no určite veľmi originálna. Skvelý Jeremy Rener, ktorý exceluje a dobrý výkon podáva aj Elizabeth Olsen. Jednoduchý, no precízny dej, skvelá, no krutá panoráma, výborné herecké výkony a pôsobivá réžia = dôvod na zamyslenie sa pre Akadémiu. Keďže mi už došli asi všetky superlatívy čo poznám, tak to radšej ukončím. 90 %. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Efektne okopírovaný vizuál zlého scenára, akých sú milióny... Výborná ukážka toho, ako kopec fakt slušných profíkov vystrihnutých 100 minút pletie z hovna bič. Nič proti nim, ale ja som človek, ktorý na dobrý film potrebuje nápad, alebo DOBRÝ PRÍBEH. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama