Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 2

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

R.A.D.E.K 

všechny recenze uživatele

Napětí, vtip, akce a ledová atmosféra zimní přírody podpořená skvělou režií. Wind River vás bude bavit od začátku do konce. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

70-75% Čím dál tím víc si myslím, že Wind Riveru bude víc slušet televize než kino. Není to vůbec špatný film, ale když vynecháme atmosféru, je dějová zápletka poměrně jasná a nakonec i svižně objasněná. A přitom potenciál tu je... Krásná příroda, indiáni indiánštějsí než Vinetou s Inčučunou, sympatický hl. hrdina a lehce záhadná smrt. Tak nějak jsem si představoval, že vichry budou vát, sníh se požene vzduchem a do vší té mizérie si nebudeme vědět rady s jednou vraždou, která dost možná ani vraždou není. Přál jsem si městečko sevřené nečasem, tajemného vraha chodícího mezi námi slušnými lidmi a nebezpečí obcházející kolem. Standardní příjezd FBI by byl sice očekávatelným prvkem, ale kontrast federálního a lokálního pohledu na věc dokáže vždy přinést zajímavý náboj. A do toho divočina za humny, v níž není nic lehčího, než se pořádně a beznadějně ztratit. Nedotaženost - to je asi hlavní problém. A z navnazující úvodní scény zůstane jen oproštěné a nemysteriózní rozluštění. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je blbost k tomuhle filmu psát dlouhé a hloubavé komentáře (ty nejhorší opisují obsah). Zasněžená pustina, pozvolné tápání ve vyšetřování vraždy a postupně gradující, výborný konec. Děj určitě nebude úplně originální, ale zpracování a atmosféra – super. Stopař Lambert – výborný J. Renner. Stačí. Zbytek je potřeba vidět. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Deprese v nejčištším provedení. Doslova jeho esence. Taylor Sheridan se od svého mentora, Denise Villeneuvea naučil to nejlepší co mohl. Wind River je opravdu hutný, mrazivý (někdy až doslovně) thriller s jednou výbornou přestřelkou a několika šokujícími momenty násilí, až mě to přikovalo k sedačce. Renner drží film pevně v rukou a Olsenka mu celkem solidně sekunduje. Tady jsou ale herci převálcováni obsahem. Příběh je velmi banální (jedna vražda, jedno vyšetřování) ale nakolik dobře zrežírovaný, že si hned po skončení uvědomíte, že by se tady mohli předávat Oscaři. Výborný těžký film mnoha rovinami. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Filmy jako Wind River miluji. Filmy, které vás již od začátku dokážou dokonale strhnout výbornou atmosférou, která vás pohltí, přesvědčivými hereckými výkony, které vás zaujmou, krásnou krajinou, jenž vás uchvátí, úžasnou hudbou, která se vám vryje hluboko pod kůži, tak i originálním příběhem, který vás dostane. Již počáteční vstupní scéna ukazuje toho hodně. Ihned nás zasvěcuje do hlavní dějové linie, která se bude dále rozvíjet. Ta se zaměřuje na vyšetřování smrti mladé indiánské dívky, nalezené, kde si v zasněžené přírodě státu Wyahomyng. Tělo mrtvé dívky shodou okolností nalezne místní stopař, lovec Cury, který se spolu s mladou agentkou FBI Jane Bannesovu, a místním šerifem, pouští do pátrání po důvodech skonání objevené dívky. Po několika dalších minutách nám už může být zcela jasné, proč tuto mrtvolu objevil právě tento lovec. To, co jsem mohl získat v úvodních minutách, se postupně zvyšovalo a násobilo až do hutného a výživného finále snímku. Rozhodně jsem nečekal, že mě film, takovým to způsobem zasáhne. ()

tidwell 

všechny recenze uživatele

Poctivá syrová žánrovka, kterou notně zvedá z průměru hudba (N. Cave, W. Ellis) a netradiční prostředí indiánské rezervace (Wyoming). Zároveň komplexní obrázek problémů současné Ameriky, rozhodně ne netendenční, ale s přimhouřením oka a kapkou tolerance si lze film užít i bez toho. Naopak, třeba téma násilí na indiánských ženách zmíněné v závěrečných titulcích rozhodně stojí za angažovanost... ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, jsem trochu zklamaná. Rozhodovala jsem se i mezi třemi a čtyřmi. Ono vlastně na Wind River není vůbec nic špatného, je to herecky a filmařsky skvělý film. Ovšem na to, že je film o tak silném tématu, nějak to na mě působilo chladně. A ne tak, jak by mělo... ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Začátek chvějivě atmosférický, depresivně ledový (a valivě skútrový). Od poloviny se to však náhle zvrtlo do víceméně jednorozměrné maringotkové po(t)(p)yčky hochů a dívek od Bobří řeky s následnou nečekaně chaotickou a bleskovou vystřelovačkou, čímž původní nadějně nasazená stopa poněkud zvětrala. Rikitan celkem fajn, snaživá partnerka Bílá Liška trošku slabší ... Čtyřka s odřenými slechy ... (na začátku ještě zpestřeno vážně zamýšlenou projekcí Blade Runnera a teprve poté co jsem jako zkušený filmový stopař intuitivně vycítil že něco není úplně v pořádku a jal se na to upozornit sinestárovou uvaděčku, po několikerém rozsvícení v sále, zmateném reji nezletilých zaměstnanců a pár trhaných klipech odjinud se nakonec vše usadilo v původně očekávaném opusu ...) ()

Kocourek 

všechny recenze uživatele

Tak to je pecka. Jestli alespoň trochu filmově cítíte, tak tohle vás musí dostat. Renner naprosto strhující, výborná atmosféra, nečekaně událost roku. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Přestože to nebylo určitě něco, z čeho si polovina sálu stoupne, musím říct, že mě osobně to nadchlo. Mrazivou atmosférou, kterou tak skvěle, a to nejen kvůli sněhu, přenesli na diváka. Šel jsem na to hlavně kvůli atmosféře hor a sněhových plání, indiánské rezervaci a stopařině. Prostě mě to přitáhlo, aniž bych znal nástin děje. Snad proto jsem odcházel z kina mírně v šoku, nepatrně rozhořčený, trochu dojatý a kdybych si to připustil, tak i roztřesený. Splnilo to prostě veškeré aspekty i atributy dokonalého thrilleru nebo moderního krimi. Atmosférou, dějem, napětím, kontrasty - tichem a krásou hor vs. odvrácenou tváří samoty a drsnými přestřelkami. Závěr byl pro mě stejným šokem jako pro první čtenáře konec Vraždy v Orient expresu v době vydání, a stejně znepokojující dojem jsem si odnášel domů. U mě vítězný film roku 2017, ale těším se, co přinesou vánoce. Tohle zkrátka mělo vše, co chybělo Sněhulákovi, a tak jsem si snad ad hoc ukojil touhu po podobném žánru. ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

V podstatě jako jeden z dílu Colomba... Bez jediného překvapení, hlubšího zamyšlení, empatie. Zítra si na ten film ani nevzpomenu. ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, skvělej film. Děj je sice dost přímočarý, ale prostředí, herci a celkový dojem to hravě přebíjí. Doporučuji. ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Až na pár patetickejch vět ve scénáři, kdy jsem si zakroutila očima, jsem se nemohla odlepit od plátna. Skvěle tíživá atmosféra, skvělej Jeremy Renner, lehce ale zřetelně načrtnutá problematika odsunutí a zacházení s původními obyvateli Ameriky, naturalismus. Academy Awards, co? Jo? ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Wau. Tak tento film ma ozaj dostal. Uchvátilo ma ako unikátne prostredie, tak aj mrazivá atmosféra a jednoduchý, avšak silný príbeh. Takto naturalisticky šokujúce zobrazenie ja môžem. Rennera som doteraz veľmi nepoznal, ale tu bol jednoducho skvelý - už si ho budem všímať pozornejšie. Pre mňa vo všetkých aspektoch plná paľba a film roka 2017. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Definitívny horizont udalostí v indiánskom tichu, kde ničomu sa nedáva nadpozemská pridaná hodnota, a zároveň všetko má svoje miesto tu a teraz. Satisfakcia ako vyšitá. Bolestné za stratu spoločenskej dôstojnosti. (videné 17.12.2017, BDrip) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Na to že toto není můj oblíbený žánr musím uznat že šlo o parádní podívanou, napínavý příběh, výborně zahrané, dostatečně ponuré a syrové. Prostě ve svém žánru jedna z nejlepších věcí které jsem kdy viděl. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Syrový, drsný, uvěřitelný příběh. Nejlepší film, co jsem za poslední rok viděl. Na konci se mohlo méně mluvit, ale i tak naprostá špička. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama