Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 2

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 144)

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Malý velký film. Asi prvních 20 minut se to veeelmi pomalu rozjíždí, ale asi tak po půlhodině si člověk uvědomí jak efektivní v tom filmu všechno je, možná až na dialogovou rozklepanou kameru. Potěší občasný výlet do akčních vod a vlastně jak podvratné to z hlediska krimi je - diskuze v márnici toho je příkladem. Za mě supr, ale do ultimátního hodnocení by to chtělo nějakou třešničku navíc. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Wau. Tak tento film ma ozaj dostal. Uchvátilo ma ako unikátne prostredie, tak aj mrazivá atmosféra a jednoduchý, avšak silný príbeh. Takto naturalisticky šokujúce zobrazenie ja môžem. Rennera som doteraz veľmi nepoznal, ale tu bol jednoducho skvelý - už si ho budem všímať pozornejšie. Pre mňa vo všetkých aspektoch plná paľba a film roka 2017. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Definitívny horizont udalostí v indiánskom tichu, kde ničomu sa nedáva nadpozemská pridaná hodnota, a zároveň všetko má svoje miesto tu a teraz. Satisfakcia ako vyšitá. Bolestné za stratu spoločenskej dôstojnosti. (videné 17.12.2017, BDrip) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Na to že toto není můj oblíbený žánr musím uznat že šlo o parádní podívanou, napínavý příběh, výborně zahrané, dostatečně ponuré a syrové. Prostě ve svém žánru jedna z nejlepších věcí které jsem kdy viděl. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Asi som čakal väčšiu akciu pri tomto type drámy a príbehu, resp. niečo v deji, čo ma vyslovene vtiahne a nepustí. Neurazilo, neľutujem, že som si tento film pozrel, ale myslím, že si to pýtalo viac. Oveľa viac. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Precizní thriller ve všech ohledech. Skvělá ukázka toho, že i s nižším rozpočtem lze natočit kvalitní film, který sice nevyniká hereckými výkony, nevyniká ani nijak sofistikovaným příběhem, ale stejně vás po skončení donutí k zamyšlení a stejně si ho budete nějakou dobu pamatovat. Atmosférou bych to přirovnal ke Zmizení, ale to trochu trpělo překombinovaností děje a zvláštním vyvrcholením. Wind River si na nic nehraje, hutná atmosféra, která prostupuje celým filmem, a společenský přesah v indiánské otázce tady zcela stačí k plnému hodnocení. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Temná podívaná, která překvapí v určitých momentech svou citovou hloubkou a v několika scénách neskutečnou až nepochopitelnou drsností. Ta ale překvapivě není samoúčelná a do filmu neskutečně sedí. Více takových thrillerů! ()

ExpertAsie 

všechny recenze uživatele

Vskutku velice dobře obsazený film včetně stupňujícího děje, které ve finišu ukáže, jak by měla vypadat ideální chytání zločinců, jen se prostě na ten film fakt podívejte. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Najprv som sa bál aby to nebola taká volovina ako Sicario. Našťastie som dostal mrazivý thriller v mrazivom prostredí Wyomingu so skvelým hereckým obsadením a naozaj super akciou aj keď jej bolo pomenej. 5* a len tak ďalej majster Sheridan. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání. Vlastně na mě moc nezapůsobila ani zimní atmosféra, ani ten „všichni jsou v prdeli“ feeling, v takovém Fargu obojí funguje daleko lépe. S bonusem v podobě černého humoru, po kterém zde není ani stopy. Všichni jsou hrozně vážný a pořád se dojímají, ale moje srdce bylo jako led a neobměkčila ho ani ta krásná indiánka. Přestože jsem fanouškem původních obyvatel USA a Sheridan vyloženě uvádí, že tímto filmem chtěl upozornit na násilí páchané na jeho ženách, na mě to spíš dělalo dojem, že si natočil poctu Rambovi, kterou se snaží maskovat za drsnou kriminálku se sociální tématikou. Nic moc. 70% ()

ER 

všechny recenze uživatele

Více drama o neutěšeném životu v mrazivé krajině Wyomingu než krimi. Syrovost žití je však do vyšetřování zdařile zasazena a o to více vynikne nejen ve finále. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Perfektní, mrazivý thriller. Má sice pomalejší tempo, ale vše zde má svoje místo. Skvělý Renner a příjemné překvapení Olsenová. Výborně vybrané lokace, napasovat tento příběh do indiánské rezervace se ukázalo být naprosto dokonalým řešením. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co je to se mnou špatně ... další dle mého názoru hodně přeceněný film. Wind River se nedá rozhodně upřít originalita v prostředí indiánské rezervace, nedá se mu upřít výborná lokace Wyomingských hor a hezký soundtrack, ale to je asi tak všechno. Pokud si tohle odmyslíte nezbude vám nic, čím by tento film měl být výjimečný, spíš naopak, dopadne na vás tíha rádoby existenciálních patetických mouder, podivně vystavěného příběhu a primitivní zápletky. Dost málo na 84% na ČSFD. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Místo zamotané kriminálky jsem dostal přímočarou, sice stylovou ale rozhodně ne napínavou, cestu za vrahem. Očekával bych například nějaké slepé stopy, které hrdiny filmu zavedou špatným směrem, či nějaký zásadní zvrat. Ale i tak musím říct, že za podívaní stojí. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je pozvolnější, ale ta výprava! Vypadalo to tak, že to bude plné "horských rednecků", ale nakonec ne. Navíc, málokterá kriminálka má tak uspokojivý závěr. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Vyše hodiny čakáte, aby ste sa dozvedeli o nechutnom znásilnení a vražde - čo vám vlastne nedá žiadne odpovede, lebo ste to už priebežne vedeli a mali aj potvrdené. Film vás buď unudí, alebo naopak poriadne naserie - a ani jedno z toho nie je emócia, ktorú pre život potrebujete. Oničom...Ešteže pomsta bola pomerne sladká, jediný pozitívny bod filmu. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Opening scene byla naprosto skvělá ukázka thrillerové filmařiny. Ovšem zde ten "chladný, mrazivý thriller" , jak mnozí píšou, pro mne končí. A začíná velice PLYTKÝ děj, po kterém vám na konci dojde, že ani také ta super úvodní scéna je vlastně... No, prostě ne to, co by jste si jako fanda pořádných thrillerů mysleli. Co se atmosféry týče, tak není tak fascinující jak nám ji vystavovaly trailery. V podstatě líp vypadá filmový plakát než celkový film. A herecké výkony byly naprosto průměrné, ne-li podprůměrné. 5,5/10 ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama