Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 1

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

Bartex 

všechny recenze uživatele

Chyběl tomu trochu větší spád. Jako celek to není vůbec špatný film. Dávám 3*, protože přítelkyně dala 5. A já to vidím tak akorát na ty 4*... ()

shade000 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších krimithrillerov poslednej doby. Tak mrazivá atmosféra, že až za nechty zachádza. Film, ktorý môžem pozerať nonstop a navyše soundtrack od Nicka Cavea je len čerešničkou na torte... ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Dokonale uděláno. Herci hrají naprosto dokonale perfektně napsané scény scénáře, kde hrají i žaluzie, sníh, vlk, náprsní brašna, Dokonce i ten Shane byl sympatický. Od páté hvězdičky ten tento tragický příběh jen to, že se vůbec tak hnusný a zoufalý případ může stát. To vraždění raněných deputies (po naprosto úletovém rozhodnutí jít do přestřelky s muži a ženou zákona) už bylo hodně šílené. Ale v odlehlých končinách středozápadu se holt zřejmě žije a umírá stále drsně. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle má vypadat detektivka. Mrazivá krajina Wyomingu se protíná celým film, zakousne se a nepustí. Výborný Jeremy Renner, ale i mladá zástupkyně FBI se činí. Příběh o bolesti ze ztrát a lidech, kteří se umí chovat hůře než zvíře. Až se nechce věřit, že se jedná o Sheridanovu režijní téměř premiéru. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,7/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 88%, Audience Score - 90% | FDb.cz - 85.2% | Dost dobrý Mystery Thriller, který není ani tak Thrillerem, jako Dramatem, což se zde bohužel nehodí, to snad i proto, že jsme čekali pořádnou kriminálku a ne indiánskou litovačku sebe samého. Ale herecky zde vládne Jeremy Renner jako stopař Corey, který kdysi ztratil svoji indiánskou dceru, dobře sekunduje Elizabeth Olsen, i když už jsou oba trochu zaškatulkovaní z Avengers. Holt pro nás mírné zklamání, protože jsme čekali něco jako Prisoners (2013), ale jde vidět, že i když je Taylor Sheridan nadějný scénárista i režisér, jak zde potvrdil, tak se od starších mistrů (viz. Denis Villeneuve, Shane Black) má ještě co učit. 75% ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Keď som videl percentá, mal som zato, že to bude poriadny trhák. Ale tento rádoby mix medzi Twin Peaks a Insomniou (pričom sa môže prirovnávať leda tak prostedím) nie je ničím výnimočným. Hlavne záver je úplny prepadák, ktorý neprinesie nič prekvapivé. Až sa trochu čudujem tunajšiemu hodnoteniu. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

"Wind River" je kvalitná krimi/detektívka, do morku kosti presiaknutá mrazivou atmosférou, danou jednak neútešným prostredím, ale aj postupným vyšetrovaním zločinu. Okrem hlavnej vyšetrovacej dejovej línie, sa film snaží jedným okom pomrkávať aj po neblahom osude domorodých Američanov a ich ťažkom stereotypnom živote v bezútešnej pustatine. Je pravdou, že tempo deja je dosť pomalé, občas priamo nudné, ale zároveň poskytne naozaj vyšperkované vyvrcholenie. Za výborné treba označiť aj výkony hercov v hlavných rolách, dokonca aj Elizabeth Olsen ukazuje, že vo filmoch nemusí byť len na okrasu. 80%. ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Bohuzel je to lepsi prumer a jen diky prirode, zvukum a Rennerove roli. Dej se slibne vyviji, jsou tam naznaky, ze by to mohlo byt komplexnejsi a vice rozsirene, ale v tom nejlepsi se vse semele strasne rychle a je prakticky po filmu. Absolutne nerozumim zdejsimu hodnoceni. Celosvetova databaze to ma o celych 12 cisel mene a za me osobne je to jeste mene. Olsence role nepadla a jeste prijede sama do rezervace, to rozhodne. Bezne jezdi agenti fbi po jednom. Prostor dostavaji postavy, ktere nemaji a ty, co mohly, tak nedostanou. Sorry, ale tohle vazne nema byt cerveny film. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan se rozhodl, že si zrežíruje vlastní scénář a poměrně dobře. Atmosféra je vykreslena do nejmenšího detailu a dokáže zakrýt ten fakt, že chvílemi dialogy působí delší, než by skutečně měli. To by tu ale nesměl chybět Jeremy Renner, který dokazuje, že i on je pan herec a budete mu věřit každé slovo. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Dobré. Môj dojem nie je taký vysoký ako u ostatných, keďže boli aj lepšie kriminálky z prostredia (zasnežených) hôr, ale stojí to za pozretie. Emočne silné, herecky tak akurát, príbehovo... nič priekopné. Podobný príbeh nájdete v každej tretej či štvrtej európskej knižnej kriminálke v kníhkupectvách a majú menej fanúšikov, ako tu, ktorých nalákalo práve duo tvári Rennera a Olsenky. Bez nich by to prešumelo bez povšimnutia, ale to by bola zasa veľká škoda. Za mňa 75%. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Vynikající mrazivý (doslova!) thriller, kde vlastní pátrání je jen část skládačky. Tou zbylou jsou dávné i zcela aktuální křivdy a rozdílnostech v přístupu k životu. "Tady štěstí nežije" 85% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Pod nejvyšší horou amerického Wyomingu je indiánská rezervace. Protože místní policie nemá ani 10 mužů, povolají na to zcela nezkušenou agentku FBI Elizabeth Olsen. Jeremy Renner jí tu pomáhá jako stopař, který tu sleduje zvěř. Oko za oko, zub za zub, je to takový jako novodobý western i s krátkou přestřelkou, ale westerny obecně nejsou můj šálek. Velmi hezké exteriéry, pumy, ale děj se tak nějak vleče první 3/4 děje. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

8/10. Detektivka, která není nijak složitá, vlastně dost přímočará, ale tak osobní a tak neskutečně atmosférická, ach bože. Nakonec dojde na plnohodnotnou výživnou akci, které tam bohužel moc není, ale jakmile k tomu dojde prostě nevědomky zadržíte dech a čekáte na dopad. Sheridan dokázal, že umí a od Denise odkoukal to nejlepší co mohl, takže mě nezbude nic jiného, než se tomu podělanému Sheridan univerzu podívat pořádně na zoubek. Jo a mimochodem Renner je překvapivě hodně dobrý. Já ho znal jen z Marvelovek, ale tady dokazuje, že na něm doopravdy něco je. ()

McMurphy 

všechny recenze uživatele

Působivě vytvořená atmosféra zimní pustiny se zápletkou, která vás udrží v napětí od začátku až do finále. Renner a Olsen se tu dobře doplňují jak herecky, tak v postavách příběhu, který lehce naráží na několik problematik současně, hlavně tedy na život současných NA. Poctivá kriminálka ze zajímavého prostředí, které v rámci svého žánru nechybí zcela nic. (KVIFF 2017 - slavnostní uvedení, Velký sál). ()

Uroboros 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalý a rozjezd to má víc než pozvolnej..ale postupem času to dostane šťávu. Renner je frajer a sympaťák zároveň. 85% ()

RipperTM 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šel "na pás blink" a mile mě překvapil. Jeremy Renner jako "chlap vod rány", lovící predátory v drsné mrazivé krajině horského Wyomingu, kde jste bez páru kvalitních bot takřka prohlášeni za mrtvého, mě vskutku bral. A když se k tomu přidá skvělý hudební podklad, moje ušní bubínky se radostí zatetelily. Snímek silně útočí na emoce, které v kombinaci s poutavou scenérií, mají prakticky vyhráno. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se vážně moc těšil.Trailer navnadil a pořádně mrazivá kriminálka je přesně můj šálek kávy.Jenom to bohužel taková bomba nebyla.Taylor Sheridan tentokrát na režisérském postavení,kde mu hudbu udělalo známé duo.Samozřejmě hudba byla skvělá.Čeho jsem se popravdě hrozně bál,bylo herecké obsazení.Hlavně Renner.Ale vcelku příjemně překvapil,sice tam vypadal chvilku jak James Bond Daniel Craig,jak už podobou tak tím maskovaní ve sněhu,však zahrál asi nejlíp co zatím předvedl.Olsenovic holka skvěle zapadla do celého aspektu jako správný protipól,což byl krásný záměr.Jenom co bylo horší,že to byla naprosto tuctová kriminálka,možná ještě horší,než by si kdo připustil.Sheridan všechno vsadil na krásu přírody,kde se schoval za vším co jen trochu šlo.Začátek filmu sekunduje vcelku nezajímavá pasáž,která brnká dramatickou sondu do těžkých časů všech.Ale ono to prostě moc nebaví,dokaď tam nedorazí agentka FBI.Samozřejmě je pěkné,že i v tomhle všem,dokáže režisér pracovat i se střihem,snaží se ukázat problém jako takový či hromadu záběrů na skůtry v různých úhlech,ale na co tohle všechno?Jako top scény jsou jasný všem,kdy to tam Cory odpaluje na dálku,dívá se na fotku své dcery a úplný závěr.Pak se člověk ptá a on tu odpoveď nedostane co jeho dcera.Pravda je,že vlastně tím celý snímek žije.Že to se nevyřeší,ale proč se tedy vyřešila docela triviální věc s jednou agentkou?Příběh si podkopne větev sám,než důsledek nastane.Chápu,že ten přesah na tenhle problém je pěkný zviditelnit problém s indiánskýma obyvatelema,ale popravdě jsem se v tom i ztrácel,protože tohle bylo spíše drama s jednou akční scénou a skůtrama.To škatulkování zde žánrově hlavně neberte vážně,protože mysteriózní film vypadá vážně jinak.Severský krimi jsou pořád jinde,zde to byl chvilkama menší kolaps,který nakonec v tom všem vykouzlil velmi solidní počin,jen jsem doopravdy čekal asi až moc,že nebudu ani mrazem dýchat.75% ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama