Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 4

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Ne že by mi zacláněla, ale když teď přemýšlím nad významem agentky v pustém Vajomingu, kromě fóru s tangáčema mi tam přišla užitečná jen jako postava, které jedlý Renner (od slova žral jsem mu to) vysvětluje počasí, aby nemusel přímo do kamery říkat: “Jsem lovec, umím stopovat, do -15 nosím kloubouk, pak už je fakt zima.” Z vážnější jamky je to jednoduchý, takřka rodinný kriminální případ, který si díky hudbě, drsné přírodě a ex-otcovským dialogům s přehledem stupňuje atmosféru až do umně načasovaného rozuzlení, kameře klepající kosu paradoxně v interiérových scénách navzdory. ()

katka74 

všechny recenze uživatele

Od začátku má film hutnou atmosféru. Člověku je z těch nekonečných zmrzlých plání zima i doma na gauči. Jeremy Renner je skvělý, hraje očima snad všechny emoce. Zamrzí jeho nepropracovaný vztah se synem, který vyznívá do ztracena. Obecně rodinné vztahy jsou podivné, smutné a poznamenané tragédiemi, které se překonat asi skutečně nedají. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Smutné, mrazivé a syrové krimi dráma, žádný ťu ťu ňu ňu, ale prostě ze života, tak to má v tomhle žánru kurva být. Jak už jsem tu mnohokrát psal, filmy inspirované životními příběhy jsou stejně nejlepší, pokud se dobře zpracují a natočí a tady se to fakt povedlo. Do toho horská atmosféra a nekompromisní likvidace zmrdů od vrtu ke konci filmu. Za mě fakt super film. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Na první pohled typický agitační snímek. Máme tu otázku zneužívání žen, nebezpečí v době dospívání a otázku domorodých národů. Spousta témat z agitačních snímků je zveličená, ale tady jde ještě o celkem mírné zobrazení tvrdé a kruté reality. "Natives" jsou na severu Ameriky dost citlivé téma, a i když se toho trochu udělalo v rámci rétoriky, situace mnoha kmenů je pořád tragická. Co na snímku zaujme, a řada lidí nejspíše neocení, je zobrazení vztahu k přírodě, která je (nejen z pohledu natives) v těchto oblastech všudypřítomná a ovlivňuje vše. Kdo v podobných místech, anebo ještě více na severu, zejména v Kanadě byl, asi tuší, co tím myslím. Tenhle film tudíž neberu jako žánrovou detektivku kombinovanou s (neo)westernem (ačkoli i tak je dost dobrý), ale jako ódu na severoamerickou přírodu, život v ní a s tím spojenou životní filozofii. A nutno podotknout, že jde o velmi dobře zahraný a hlavně natočený a stylizovaný kousek. ()

CooRooS 

všechny recenze uživatele

Ve filmu najdete několik krimi klišé a jednu infantilní scénku v boudě. Jinak Hawkeye nezklamal, naopak mě dost překvapil svým hereckým výkonem. 86%. ()

Douglas. 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh s důmyslnou myšlenkou v nádherném přesto krutém prostředí + úžasně přesvědčivé herecké výkony. Nejlepší film tohoto roku, už u něj pouze čekám na Oskara (bojovat s ním by mohl pouze Dunkirk). ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne jeden z trojice najlepších filmov roku 2017 ( každý si vytvárajte podľa seba, ale tento film tam jednoznačne patrí). Mám rád typy filmov, ktoré už od samého začiatku majú stanovený cieľ a zbytočne si zložitým príbehom nekomplikujú silné vyznenie pointy. Zároveň sa tým pre diváka dokáže ľahšie vstrebať atmosféra, podporená hlavne lokáciou ( a zmyslom pre detail u každého záberu) a s podmienkami prostredia sa dokážeme oboznámiť cez človeka, ktorý o nich takisto nič netuší. Emócie na seba nenechajú dlho čakať. S takýmto neuveriteľne vystavaným príbehom, som cítil každú ranu u hlavnej postavy aj ja sám. PS: Renner zaslúžiš si ho a dúfam, že ho aj dostaneš. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Dráma a thriller v najdokonalejšom súznení tohto roku. Mrazivé, bolestivé, úprimné a remeselne bezchybné. Usádzajúce do kresla, zastavujúce srdce, nútiace k slzám. Sicario roku 2017 len v bielom, svojím minimalizmom a zároveň silou, krásnou kamerou (toto mal dať Snehuliak, našťastie to dal o týždeň neskôr Richardson vo Wind River) a extrémne emocionálnou hudbou. Akékoľvek ambície k víťazným soškám tu sú, sú úprimné, a ja to snímku i Sheridanovi želám. Renner zahral očami viac než zvyšok kastingu dohromady a jeho výkon je v 2017 bezkonkurenčný, Olsen sa ukázala doposiaľ vo svojej najsymaptickejšej úlohe a Bernthal ma svojou prítomnousťou prekvapil a opäť očaril. V kine som sedela so zatajným dychom, zaujatá, zmrazená, šokovaná. Silné, veľmi silné. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Neviem čím a neviem prečo... Ale ano... Viem presne čím a viem presne aj prečo si ma tento film tak získal. Bol to hlavne mrazivý (nielen prostredím) a famózne spracovaný príbeh. Dokonalé dávkovanie zápletky a osudov postáv, bez zbytočných odbočiek, bolo excelentné. Herecké výkony ma neuveriteľne bavili, réžia ich hutne skombinovala s dejom či prostredím a kamera bola úplne nevtieravá, dokonale sa hodila k atmosfére. Jednoducho nemám čo vytknúť. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Drsný film. Vražda, nehostinné prostredie a depkujúci ľudia spolu s kvalitnou hudbou robili neskutočnú atmosféru. Škoda len, že to nebolo viac krimi. Tešil som sa na zložitejšiu zápletku. Dobré obsadenie, Rennera mám rád, Olsenku veľmi a Kelsey Asbille je strašne pekná baba. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu sakra dobrý kousek (za sebe sem tenhle rok nic lepšího zatím neviděl). Celkem napínavě táhnoucí se pasáže vystřídá luxusně vystřižená akce s morální "pomyslnou" třešničkou na dortu. Herecké obsazení mi sedlo jak hrnec na prdel a nenudil jsem se ani minutu. ()

S3MIR 

všechny recenze uživatele

Najskôr som dal 4, po malom zamyslení ale plných 5. Pre mňa je to rovnaký prípad ako pri Hell or High Water. Tomu filmu, v rámci toho čím je, vlastne nie je čo vytknúť. ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Trochu mne zklamalo vypointování, které prozradilo vše v jedné scéně, ale to byla jediná malá skvrnka. On totiž Wind River není mrazivou severskou detektivkou, je to smutný, mrazivý a melancholický film o tom, jak snadno se rozbije lidská duše. Ústřední dvojice Renner - Olsen je strašlivě sympatická a zároveň působí velice lidsky, což je takřka zázrak, protože Rennerova postava přímo svádí k tomu, aby se z něj stal za pomstou se ženoucí chladnokrevný drsno-hrdina. Ale to se (tak docela) nestane. Nerad bych prozrazoval více. Dny i noci ve Wyomingu jsou totiž mrazivé a do takového kraje je nejlepší vydat se s čistou hlavou. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle se jednoduše povedlo. Ze začátku nic netušící divák začne postupem času rozplétat zápletku ohledně umrzlé indiánské dívky. Na místo dění přijíždí Elizabeth Olsen, kterou jsem si již od prvních minut doslova zamiloval. Následně začíná jemné rozplétání případu, které se v průběhu začne měnit na strhující podívanou o holé přežití tam, kde přežijí jen silní jedinci a kde nikdo nechce žít. Za zamyšlení určitě stojí scéna s otcem zavražděné dívky, kdy dostává rady, jak se smířit s něčím tak bolestivým, jako je ztráta svého dítěte. Ochraňujte proto své děti každou vteřinu, i když dříve nebo později se to stane nereálným pojmem a vy jen budete doufat, že nenarazí na špatnou skupinu lidí. Tomu zabránit nelze. To je život. Drsný život uprostřed pusté krajiny. Největší vrchol přichází cestou k přívěsu, jelikož už zde se začne dít něco podivného. Vše eskaluje flashbackem a následný návrat do přítomnosti. Tohle byla lahoda pro oči i uši. Celkově veliká spokojenost. Více takových snímků! ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Hrani si na atmosferu, ktera tam neni. Cely film. Uplne to vyzniva do prazdna. Je to nejak blbe. Neveril jsem nikomu nic. Podle me naprosta tuctovka a klidne napisu, ze je to becko, jako hrom. Obrovske zkllamani. Jen jedine plus to melo - chutnal me u toho grog. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné mysterické inferno do tajov vrážd mladých indiánskych dievčat v prírodnej rezervácii na motívy skutočných príbehov. Atmosféra miestami skutočne hustá, ale zároveň miestami príliš naťahovaná a nudná. Renner a Olsenová veľmi dobrá voľba a celkovo síce jednoduchá zápletka, avšak veľmi zručne a atmosfericky zrežírovaná, pričom miestami som bol skutočne prekvapený. 75 % ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Wind River - tak to bylo něco... Perfektní po všech stránkách, režie, herecké výkony, nádherná příroda, mrazivě napínavý příběh, který je natočený, až neuvěřitelně podle skutečného příběhu. Po skončení filmu, který famózně graduje, jsem chvilku seděl v němém úžase. "Bravo" a naprosto jasných 5 * !!! ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama