Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 4

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

jokino 

všechny recenze uživatele

Film ma vyslovene nudil. Podla mňa nebol o nič lepší, ako nejaká Tv detektívka. To Rennerove chovanie som mu akosi neveril. Pre mňa bol omnoho drsnejší a tvrdší snímok "Winters Bone". Dejovo síce malinko iný, no v podstate podobný.. Dokonca viac ma bavil snímok s A.Hopkinsom "Go with me". Prišiel mi pútavejší, než toto.. Som zvedavý, či bude adeptom na Oscara, keď má také ovácie.. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá podívaná plná drama a doslava mrazivého prostředí. Lovec Jeremy Renner hraje úžasnou postavu chytrého otřískaného venkovana opravdu znamenitě. I do role novopečené agentky se Elizabeth Olsen hodila skvěle. K tomu napínavý příběh, v kterém se od první do poslední minuty něco děje a divák se nemohl nudit. Líbilo se mi, že děj nese i určitá poseltsví a ukazuje, jak to v zdejších krajinách chodí. Nedivím se, že je to inspirováno skutečnými událostmi. K tomu všemu prvotřídní kamera a dílo hodno 4-5 hvězdám je na světě. Nakonec se přikloním k lepším čtyřem - 85%. ()

Parisée 

všechny recenze uživatele

"Nezbylo tady nic než sníh a ticho." A právě tiché scény jsou na filmu asi to nejsilnější. Ať už to je projevená síla herců v takových chvílích, kdy jedním dlouhým pohledem sobě tváří v tvář si sdělí víc, než by dokázaly dvě strany textu, anebo chvíle napětí, které znamenitě gradují díky hudbě. V tomhle mi to připomnělo spolupráci Nolana se Zimmerem, ti jsou v práci s napětím scény pověstnými mistry. Díky za tehnle film! ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Silně nadhodnocený film, s velmi obyčejnou detektivní zápletkou. Asi v půlce filmu mi došlo, že ten případ vraždy není to hlavní na co mám koukat. Hlavní téma filmu je spíš drsné horské prostředí v pustině plné sněhu a větru, kde se jen těžko hledá důvod proč zítra ráno zase vstát a snažit se nějak žít. Z tohoto pohledu je to celkem povedené, ale čekal jsem daleko víc. ()

xtomyx 

všechny recenze uživatele

Bez nějakého očekávání jsem moc překvapený. Brilantně vybroušený diamant, který dokazuje umění filmu. Jsem moc rád, že spolupracoval i Peter Berg, který je mistrem ve svém oboru. Nemám víc co napsat, prostě se kochejte výborným kouskem. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený thriller, s dokonalou atmosférou, kvalitním hereckým obsazením a napínavým dějem. Ale hezky popořádku. Začátek snímku je trošku pomalejší, moc se nemluví a záběry na zasněženou pláň sem tam prostříhne zamyšlená tvář Jeremy Rennera. Po příchodu Elizabeth Olsen se však vše změní a až do konce filmu jsem byl přišpendlen k obrazovce a čekal, jak se co vyvine. Napínavý příběh je protkán zajímavými situacemi a překvapivými scénami a to vše v lokacích mrazivé zimní krajiny. Atmosféra zasněženého Wyomingu na diváka přímo dýchne, takže úplně cítíte tu kosu a všudepřítomný strach, když někde někdo zůstanete viset bez pomoci. Herecky není co vytknout a obou výše zmíněným hlavním hercům skvěle sekundují indiánští představitelé v čele s Grahamem Greenem či Gilem Birminghamem. Finální hodnocení: Téměř perfektní film, který si však pět hvězd zaslouží. ()

zerk0 

všechny recenze uživatele

Parádny thriller s vynikajúcimi postavami a mrazivou atmosférou. K dokonalosti mi chýbala trošku sofistikovanejšia zápletka, ale to je zrejme len uhol pohľadu. Jednoznačne najlepší Rennerov výkon, široko-ďaleko. 90% ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Mrazivý zážitek, ve všech smyslech slova. Wind River se s postavami, ale ani s divákem, nemazlí a servíruje jednu z nejlepších kriminálek za poslední roky. Ta atmosféra je jedinečná. ()

JoeM 

všechny recenze uživatele

Kriminální thrillery patří ke stálicím kinematografie stejně tak jako televizní tvorby. U obou ale platí, že se kvalitní kousky v poslední době hledají jako jehla v kupce sena. A já takovou jehlu našel právě ve filmu Wind River. Podle mého názoru jde o velmi zvládnutou kriminálku s hlubším přesahem, stabilním příběhem a dobrým scénářem. Mrazivou atmosféru filmu jenom podporuje zvolené prostředí během zimy ve Wyomingu. Zajímavou a zároveň nosnou částí je zasazení příběhu v rámci indiánské komunity. Film tak dokazuje, že některé společenské problémy v Americe přetrvávají stále a je třeba na ně upozorňovat. Svojí roli dokonale zvládnul zkušený Jeremy Renner. Tomu sednul scénář i napsaná postava tak dobře, že téměř zastínil kolegyni Elizabeth Olsen. Přiznám se, že jsem o jejím výkonu měl trochu pochyby. Nakonec si ale myslím, že svou roli zvládla bez větších obtíží a především uvěřitelně. Film mě hned po prvním shlédnutí velmi zaujal a rozhodně u mě figuruje jako jeden z nejlepších kriminálních thrillerů poslední doby. Myslím, že nějakého toho Oscara by si určitě zasloužil, a ne jenom jednoho. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Příběhová linka je hodně jednoduchá a šablonovitá, ale dějové prázdno naštěstí vyplňují parádní záběry na zmrzlý Wyoming a celkem hutná atmosféra. E. Olsen mi v roli městské FBI pipiny nějak neseděla. Co jsem ale nerozdýchal, bylo, když ten největší hajzl „uběhl“ necelých 100m a zakrvácel si plíce, to bylo hodně přestřelený. Především kvůli atmosféře dávám --- == 74 % == --- . ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to. Nebolo to príliš dlhé, postavy boli solídne vykreslené, zápletka bola pomerne jednoduchá, ale účelná. Jeremy Renner sa stáva skutočne komplexným hercom, na ktorom sa dá vystavať film. Úspešne mu sekunduje moja platonická láska, Elizabeth Olsen. Záver ma poteší, pretože mám rád veci ako Law Obeing Citizen a mám rád, keď zloduch dostane, čo si zaslúži. Preto som prihodil ešte jednu hviezdičku. A nestiahnem ju, ani za to upozorňovanie na neprávosti páchané na Indiánskych spoluobčanoch. Ktorí si vydobili autonómie napríklad vo vykonávaní poriadku medzi svojou komunitou špeciálnymi policajnými útvarmi, ale nie sú schopní si vytvoriť databázu pohrešovaných osôb. Film nás samozrejme upozorní aj na toto, akoby to bola chyba nás všetkých. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem od filmu vůbec nic nečekal ani jsem o něm nevěděl. Dočkal jsem se milého překvapení a podle mě se jedná o film roku 2017. Atmosféra, napětí, herci... hodně čistých 5*. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

To by se asi Karel May divil, jak si dneska ty jeho pomalovaný máničky žijou. Vinnetou už se neprohání jen tak v kožených kalhotách po arizonských pláních. Teď klepe kosu v přívěsu v mrazivých horách kdesi ve Wyomingu, sjíždí se koksem od rána do večera a jeho ctnostná sestra Nšo-či si to rozdává s partou těžařů. Což moc nepřekvapí, protože ta měla pro bílé muže odjakživa slabost. Na pořádek jim tam sice dohlíží jakási indiánská pseudopolicie, ale když chudáka Nšo-či najdou umrzlou a zkrvavenou ve sněhu, tak se o to stejně musí postarat blonďatá agentka FBI a Old Shatterhand ve skvostném podání Jeremy Rennera. Film výborný! ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Skvěle udělaná krimi, která nemá dotažené rozuzlení. Respektive bych se nebál označit za lenost styl vyprávění, které si výsledek vyšetřování rozhodně nezasloužil. Nechci spoilerovat, ale jakmile ta situace nastane, tak ji poznáte. Kamera nezvládá akčnější pasáže. Mohlo to být o něco lepší, ale scénář a herecké výkony dokáží vyvážit nedostatky ve prospěch rozhodně pozitivního zážitku. Já to s klidem doporučím. Jen to není dotažené. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Říci jen , že to bylo "hustý" je slabé slovo !!Takhle silný film už jsem dlouho neviděl , je to nezapomenutelný zážitek!! ()

Stib.Tereza 

všechny recenze uživatele

Členové Akademie filmových umění? Haló? Mám pocit, že jste na něco úplně zapomněli! Opravdu mrazivý thriller s moc sympatickým hereckým obsazením. Renner i Olsen jsou v poslední době moji oblíbenci a jejich herecké výkony mě opravdu baví. Příběh, který se odehrává v překrásném prostředí, které je podtrženo výborným soundtrackem, dotýká se reálného problému původních obyvatel Ameriky a působí tím dojmem, sakra, vždyť tohle se opravdu mohlo stát a celou dobu vás z toho mrazí. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Takové krimi není nic pro mě, ale tohle si opravdu zaslouží 5*.. Já tam snad nic špatného nenašel (vůbec jsem nehledal), film plný silných momentů a skvělého hereckého újmu si opravdu zaslouží jen slova uznání.. ()

Pokahoka 

všechny recenze uživatele

Dlhšie som rozmýšľala či si vôbec mám tento film pozrieť. Ani na chvíľu som však neoľutovala toto rozhodnutie. Od začiatku ma vtiahol do deja a s napätím som čakala na rozuzlenie príbehu. Perfektná pochmúrna atmosféra, skvelé výkony hercov a pre mňa osobne bola veľmi silná scéna z nemocnice. Tu ani nemôže byť iné hodnotenie ako 5*. ()

Upír 

všechny recenze uživatele

Je dobře, když dovedně vystavěná detektivka s perfektní atmosférou i lokací skrývá ještě něco navíc. V případě Wind River je to motiv opakování a smíření. Na základě historického stigmatu a role indiánského obyvatelstva ve společnosti se rozehraje příběh, který je ve vyprávění opakováním zkušenosti hlavního hrdiny z minulosti. Zároveň vyprávění slouží v další rovině jako motiv opakování křivd na původním americkém obyvatelstvu. Ač by mohlo ve filmu lehce jít jen o vyřešení případu a symbolické napravení nespravedlnosti, zásadní je pro ozvláštnění pojetí stopařovy postavy jako průvodce zármutkem. Jeho role umožňuje diváckou katarzi, a to i přes brutalitu a velmi pohlcující napětí. Slouží k tomu vedlejší dějová linka s bratrem oběti, která se uzavírá úplně na konci děje a oproti samotnému zločinu a jeho vyšetřování jako jediná není úplně doslovná. Moment naděje a vysvobození z cyklu zla a násilí posouvá Wind River k hlubšímu a zapamatovatelnějšímu zážitku. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama