Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 3

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

Bilky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film a pre mňa prekvapenie roka, keďže od Troch bilboardov som sa prekvapenia nedočkal - bol to rovnako perfektný film ako tento. Decentný a úsporný akokeby bol Made in EU. RENNER bol famózny a aj OLSENka prekvapila... 85% ()

JollerCZE 

všechny recenze uživatele

Takhle skvěle zpracované mrazivé drama jsem už dlouho neviděl. Pomalejší tempo sedí filmu jaku ulité a J. Renner i E. Olsen podali skvělé výkony. Pochválit musím i nádhernou scenérii. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Ve Wyomingu by chtěl žít každý. Kromě mě. A krásné mladé amerikoameričanky, která by s přítelem ráda do Kalifornie. Jenže se to nějak zvrtne a holku najdou zmrzlou uprostřed ničeho. Naštěstí máme stopaře, on všechno vyřeší. Hezká pomalá kriminálka, ale musel jsem se lepit k topení jak to jenom šlo. Fuj sněhu! ()

Han_Quintet 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, který neurazí, velmi lehké "krimi" s primitivní zápletkou a jednoduchým řešením, který možná lehce pootevírá tabuizované téma, mizejících mladých indiánek na Aljašce, které končí podobným osudem bez nějakého pořádného prošetření. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Velmi koukatelný thriller z neobvyklého prostředí. Oceňuju jinou destinaci než L.A., Aljašku, Floridu nebo jinou filmově populární lokalitu, stejně jako náhled do současného nelehkého života původních amerických obyvatel, na které vláda dost slušně kašle - samotný závěr mluví za vše. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Další pomalý, táhnoucí se thriller, který se Vám pod kůži dostane drsnou atmosférou. Právě pomaličku budovaná atmosféra a výkony herců (Jeremy Renner famozní) je hlavní zbraň snímku. Příběh žádné zvraty nepřinese a samotné vyšetřování by byla jedna velká rychlovka, ale emoce a strach co ze snímku sálají to vytahuje v lehce nadprůměrnou podívanou. 7/10 ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Drsný mrazivý příběh ze světa, kde platí jednoduchá spravedlnost. Moc se mi líbily ty tři kočičky pod vývratem! ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchá dějová linka, jež je však vyprávěna poměrně syrově a realisticky, mne zaujala a vtáhla do děje o dost lépe, než kdyby to byl klasický akční shit plný krimi klišé. Úžasná a plynulá gradace napětí a děje. Moc dobře jsem se bavil, závěr byl epický, rozhodně se vyplatí si na něj počkat. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Pomerne temný film zachytávajúci jednu epizódu z inak aj tak smutnej histórie a života Indiánov vo Wyomingu. Pochmúrna atmosféra sa aj vďaka skvelej hudbe (drobný šepot a jemné slová) dala neraz krájať. Postavy Indiánov skvelé, Eli Olsen ako agentka FBI úžasná, Jeremy Renner ako drsný lovec najlepší. Jeho postava si niesla množstvo veľmi zaujímavých vlastností vrátane rodinných rán z minulosti, o ktorých sa dá polemizovať, nakoľko za to mohol on. Celková pointa o bojovníkovi v divočine bola nastolená len jemne, ale za to, správnym spôsobom. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Syrové mrazivé drama s neskutečně gradující atmosférou. Obsazení OK, hlavně perfektní Jeremy Renner. Chvilku jsem si musel zvykat na postavu agentky FBI. Elizabeth Olsen v této roli působila zpočátku nepatřičně a absurdně. Jasně, byl to záměr, ale působilo to až neuvěřitelně. Ale jen chvilku. Jinak drsné prostředí indiánské rezervace Wind River ve Wyomingu ještě stupňovalo dramatičnost a napětí. Hodně povedené = plný počet. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

V mrazivé Americe se teda dějí pěkný zvěrstva... Příjemné obsazení - hlavní "Avengers" dvojice Renner a Olsen, k tomu perfektní lokace. Snad jen tempo mohlo chytnout trošku obrátky.. 75% ()

lektvar 

všechny recenze uživatele

Chcela som zrazit hviezdicku za 3 sceny, ktore to cele pokazili, ale meno Harvey Weinstein v titulkoch mi odjebalo dekel. Dufam, ze stale horis tu v pekle. ()

fire_xao 

všechny recenze uživatele

Podle zdejsich 87% jsem cekal trosku vic. Pomalejsi rozjezd by az tak nevadil, ale rozuzleni behem nekolika minut mi prislo strasne rychle. Bum prask bum a vesmes bylo po srande. Asi jsem byl moc navnadeny. ()

FLVEKK 

všechny recenze uživatele

Co jsem zatím viděl filmy s Jeremy Rennerem, tak v tomhle nejvíc zazářil. Stopař Cory, který je velice zkušený v místní rezervaci Wind River, se stane velice nápomocným pro detektivku, která nemá s místními podmínkami a lidmi vůbec žádné zkušenosti. Strašně moc pěkné záběry a do toho famózní napínavá hudba. Film, který nabírá pomalu, ale jistě na obrátkách. Hodně jsem po shlédnutí přemýšlel tak celkově o životě. Za mě zatím nejlepší film roku 2017 :) ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama