Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 4

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

vitek_korenn 

všechny recenze uživatele

Bezmoc. Pokud bych měl jediným slovem shrnout tento film, byla by to Bezmoc. Jasně zde můžeme vidět, že i přes to, že člověk je pánem všeho tvorstva a je na vrcholu potravního řetězce, ne všude nad přírodou dokázal zvítězit. Jedno z těchto míst je rezervace Wind River. Atmosféra ticha ve zmrzlé krajině by se dala krájet, a i přes to zde není o napětí nouze. Film krásně ubíhá a je tak akorát dlouhý. I navzdory jednoduchému příběhu vás tento film vtáhne do sebe tak, že 100 minut uteče ani nemrknete. Rozhodně doporučuji jít na tento film do kina. V kině máte možnost si naplno užít zážitek z filmu, především se mi zde líbil kontrast tiché krajiny a náhlých zvratů v ději. ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Ten film asi stojí za to vidět, jen jsem díky tomu hodnocení čekal trochu víc. Takové kruté severské drama, myslím, že dobře natočené i zahrané. Možná se kamera mohla více "vyřádit" na nádherné krajině ale možná by to pak ubralo syrovosti filmu. Kdo ví ? Rozhodně Vás u toho filmu bude mrazit a rozhodně bude mít pocit vlastní viny za něco co spáchal někdo jiný. Ale emocionalitě filmu přeci jen maličko něco chybí. Nechtělo se mně brečet ani se radovat, že snad zlo bylo potrestáno, jen dokážu pochopit co mně chtěl režisér říci. A to je přeci jen možná trochu málo... ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Největším nepřítelem filmu bylo počasí, některé ty zimní záběry prostě neseděly. To globální ohřívání je zlo;-) ()

Pavelkedar 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se už dlouho těšil už jen proto, že v mnoha článcích byl titul neoficiálně označován jako film roku. Těšil jsem i kvůli Rennerovi, jelikož jako herec nemá chybu a tady to jednoznačně potvrdil jako hlavní tahoun snímku, kde mu skvělě sekunduje Gil Birmingham. Je to celkem solidní snowthriller, ale na 5 hvězd ani náhodou. Jinak výborná kamera a exteriéry. Výborný zvuk v DTS i DD . Velmi dobrý soundtrack. ()

d_stirling 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, hluboký a lidský příběh o šelmách skrývajících se v dalekých zasněžených horách našich duší, o vlcích a ovčáckých psech, o národu, který mlčí o své genocidě uvězněn v zemi svobody, o zbytečné smrti a zbytečných životech, o samotě a o smíření. Wind River předčil mé vysoké očekávání a je pro mě filmem číslo jedna tohoto roku. ()

titi74 

všechny recenze uživatele

Wind river pomali odkryva stopy v snehu až ktore nas dovedu ku vrahovi prijemne mrazivom počasí a prijemne chladivom thrileri , postupne odhalovaie novych zasneženych stôp dovedie par policajtov k stiesnenemu koncu , velmi dobre sfilmovanie postáv a postupne odhalovanie skutočnosti ()

Niksulina 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem trailer, nevěděla jsem o čem to je. Netušila jsem, co od toho filmu chci a on mi to i beztak zvládl všechno dát. Od práce s krajinou, přes originální hudbu a příjemný výkony herců až po uchopení zápletky. Je to opravdu pomalu ubíhající děj, ale tím stylem, že sám divák to tak chce a užívá si to. Nečekejte žádné dlouhé hluboké monology, herci toho moc nenamluví a to je něco, co prostě koriguje se zpracováním celého filmu. Film nabízí kvalitně zpracovaný téma, který je v moderní kinematografii dost opomínaný. Jedná se o film podle skutečné události a upřímně, v poslední době všem filmům podle skutečné události to uplně nevěřím. Sheridanovi věřím však i počet vystřelených kulek. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

3* příběh/5* atmosféra...mrazivá a silná. Skvělá pocitovka se slabým příběhem a asi životní role mého oblíbence Rennera. Stojí za jedno slušné shlédnutí. ()

Reall 

všechny recenze uživatele

Zbytečně jsem tento film podceňoval, neustále odkládal a snažil se přehlížet, ale tenhle... snímek je pro mě dechberoucí. Skvělý soundtrack. ()

slovan.mma 

všechny recenze uživatele

Za mna bomba. Skvela atmosfera zapadnutej rezervacie, prekvapujuco dobre vykony ako od Rennera tak aj od jedinej neanorektickej Olsenky. Velmi silne emocie, specialne pre tych co maju deti. Slusny scenar a zvladnuta minutaz. Ziadne hluche miesta a zbytocne cas vyplnajuce sceny ala 6 minutova prcacka bez servitky, U mna jeden z top filmov tento rok. ()

gonzo 

všechny recenze uživatele

Jako tv film by to byl dobrý. Jinak celkem slabota. Nic moc atmosféra a hlavně příliš zbrklý příběh. Velkého vyšetřování ani mystérium se nekoná. Vše se vyřeší tak nějak samo. Fajn Renner. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Mooc dobrý. Atmosféra bez chybičky, skvělé prostředí i hudba. Výborný casting, nejen Renner se do role špičkově hodí. Film má neustále vzestupnou tendenci, snad až úplný konec se mohl vynechat. Wind River není obyčejná kriminálka, má přesah a nabízí pohled (nejen) na život v pustině. Mimochodem nevím, proč se všichni ve filmu tváří, že žít obklopen drsnou přírodou je taková tragédie. ()

Katerina_34 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce to byla nuda k uzoufaní. Jediné, co můžu pochválit, je krásná příroda. Nechápu, co tady na tomto filmu všichni vidí. ()

Andrej22 

všechny recenze uživatele

Jsem rád že tento film mířil po velkém úspěchu na karlovarském filmovém festivalu i do kin. Jednoznačně nejlepší věci na filmu je vizuální stránka. Dále pak například i děj nebo fantastický Jeremy Renner. Jeden z nejlepších filmů roku 92,5%. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Docela smutný depresívny film na depresívny november, J. Renner to zahral skvele a jeho výkon a film bude isto nominovaný na Oskara. Avšak na plný počet to u mňa nestačí keďže podobných "oscarových" filmov tu už za posledný rok dva bolo dosť a chcelo by to niečo nové. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama