Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 2

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 145)

luco323 

všechny recenze uživatele

Fantastická dráma ktorá tvrdo no pravdivo rozpráva o úpadku domorodého obyvateľstva a ich kultúry. Dlho som tento film odkladal aj keď som tušil že bude dobrý, no takúto jebu som nečakal. Taylor Sheridan je prosto pán s veľkým P. Za mňa má táto lahôdka plný počet bodov. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Ťažký film s pochmúrnym dejom a so spravodlivým záverom, chlapík si ho vychutnal a nechal pocítiť na vlastnej koži to čo urobil inému. Poukázanie na zlú životnú situáciu a to ako ludia nechcú a niektorí nemôžu s tým nič robiť, nechajú sa unášať časom a minú svoj život bezcielne... ()

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Koukám, že se pomalu rodí můj další režisérský oblíbenec. Sheridan po velmi dobrém Sicariovi natočil drama tentokráte kriminální. Nikterak originální zápletka o vraždě jedné místní krasavice je podpořena umístěním do mrazivého prostředí jak abstraktně - indiáni a jejich mrazivé přijímání kohokoliv kdo nemá na hlavě čelenku, tak i konkrétně - mít tolik sněhu my tady v Jeseníkách, tak polovina českých milovníků lyžařských sportů samým štěstím uhyne. Velmi dobrá je práce s postavami a jejich pozadím. Naivní vyšetřovatelka celou dobu čumí jak puk a nejvíc poté, co ji otec zavražděné pustí za svou ženou. A pak místní Winston Wolf, co řeší problémy zejména s wolfy, který se nachomýtne k vyšetřování a žene se za pachateli aby naplnil pomstu za rodiče dívčinky, ale i za sebe. Takže i když je to jeden z filmů z ranku Bledá tvář se touto cestou omlouvat za to co dělala 200 let s rudá tvář, tak je to více než koukatelné a jistě to zaujme i leckterého českého milovníka lyžařských sportů. ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Pěkný indošský krimi.... jen trochu člověk neví, jestli to mysleli vážně pozabíjet toliko benga... a pak co? se jako schovám? nebo je zakopu a vše bude ok? nikdo už nepřijede? Nebo co jsem vlastně čekal? že se nic nestane? nikdo na to nikdy nepřijde? To z těch vrahů dělají opravdu debili.... ()

Zoli 

všechny recenze uživatele

Ackoliv ma film pomalejší rozjezd, byl jsem už od začátku v napětí jak to dopadne a bylo to poměrně překvapivé. Velmi silná trojka. ()

MKreclik 

všechny recenze uživatele

WUT. Tylor Sheridan si po několika perfektních scénářích, zkusil něco nejen napsat, ale i zrežírovat. A je z toho TOP 3 2017. Mrazivá atmosféra, jedna z nejdrsnějších scén, co jsem kdy viděl (ne náhodou se okolo ní motá Jon Bernthal). Jindy otravní Renner a úspěšnější Olsenka (která je ale vždycky celkem kost <3) hrají jak o život. Nechápu. Masakr. Villenevue že je nejperspektivnější režisér současnosti? Ale kdeže... ()

WilliamWalla 

všechny recenze uživatele

Toto nebol len obyčajný film! Dostal som silný zážitok a telo sa mi ešte stále chveje! Fuu, ani neviem, čo ďalej napísať. Som absolútne nadšený. Pre mňa najlepší film roku 2017 a bez žiadneho zaváhania dávam 5* za réžiu, skvelý scenár, fantastické herecké výkony, hudbu a vlastne, všetko čo som vo filme videl, bolo bez chybičky! Ani by som sa nečudoval, ak by snímok zabojoval o Oskara. Klobúk dolu! ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Polovinu atmosféry udělala za tvůrce mrazivá krajina nejodlehlejšího místa v USA. Děj není nikterak komplikovaný a asi není zrovna těžké kam směřuje. Ovšem způsob , kterým se ke konci prokoušeme nemá chybu. Přispěl k tomu skvělý výběr herců. Hold tvůrci si uměli s jednoduchým materiálem pohrát a vytvořit kvalitní thriller a to se cení!!! ()

Robino15996 

všechny recenze uživatele

Najlepší výkon Jeremyho čo som zatiaľ videl. Inak priamočiara vecička bez väčších prekvapení obohatená výborným záverom. 80% ()

raru 

všechny recenze uživatele

Smutný,veľmi smutný film o smutnom osude Indiánov,pôvodných obyvateľov Ameriky,životných hodnotách a životných stratách zabalený do mrazivého thrileru perfektne zrežirovaného,kde Jeremy Renner ukazuje pravé,nefalšované a uveriteľné herectvo. ()

ogstas 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad detektivního thrilleru s indiánskou tématikou. Příběh je poměrně spletitý a už od začátku je člověk ve velkém napětí. Na první pohled překvapivý závěr celého snímku zvýšil už tak dobrý dojem z něj. Jeden z nejlepších filmů roku 2017. Jedinou kaňkou byl pro mě poněkud prodloužený závěr, což jinde oceňuji, ale tady to tak nutné nebylo. ()

Iorweth 

všechny recenze uživatele

V promrzlé horské oblasti ve státě Wyoming, kde se nachází indiánská rezervace se odehrává strhující drama od začátku do konce. Zážitek ze snímku umocňuje místy až nepříjemná hudba. Platí zde právo silnějšího a kdo to nerespektuje ten tvrdě narazí. Taylor Sheridan prokázal, že není jen výborným scenáristou, ale i velice schopným režisérem. Pro mě druhý nejlepší film v roce 2017. Naprostá pecka. ()

Nastix 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu opravdu výborný thriller na který se budu muset podívat ještě několikrát. Jak už tu jiní psali Jeremy zatím nejlepší výkon v kariéře a opravdu šance na oscara tam je. Je to drsný a přitom se na to skvěle dívá a ten konec špička !! ()

intheend 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, kterému vládne Jeremy Renner. Prakticky nemám výhrady kromě závěrečné přestřelky, která se podle mě úplně nepovedla. Celej ten film je velmi drsnej a dost realistickej. Ta závěrečná přestřelka měla od realismu podle mě dost daleko, ale zvuk výbornej. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama