Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 3

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

LyraBell 

všechny recenze uživatele

Musím sa pridať ku kritizujúcej menšine. Ani mne vôbec nejde do hlavy ako tento snímok môže mať 84%! Tešila som sa. Thriller a mysterióznosť. Moja obľúbená kombinácia. Ale...musím povedať, že mi to vydržalo asi do prvého dialógu postáv. Myslím, že všetky repliky, asi okrem jednej, boli absolútne nezmyselné, divné, nereálne, nelogické. Týmito adjektívami by bolo možné hodnotiť aj konanie postáv, ich zahrané emócie a zrejme celý scenár. Zápletka-nezápletka. Len prevedenie dejom, žiadny zlom, žiadna hádanka. Nebol tam ani jeden herec/herečka, ktorí by to zachránili. Všetci "prehrávali", nikomu som neverila ani slovo. Sklamanie, ktoré sa mi stane málokedy. Možno bola chyba v tom, že tento film chcel príliš veľa. SPOILER: Na jednej strane príbeh otca-lovca, ktorý tragicky stratí dcéru a rozpadne sa mu manželstvo (dejová línia nedoriešená, dievčatá boli priateľky, čakala som, že toto prepojenie naplní svoj načrtnutý zmysel, ale nestalo sa, takže keby nebolo ani by nechýbalo). Na strane druhej nájdené mŕtve dievča a následné vyšetrovanie v netradičnom prostredí. Tretia strana sa len v náznakoch snaží predostrieť hlbší zmysel filmu, ktorý je zhrnutý na konci filmu: život utlačených indiánov. Je možné kombinovať stranu 1 a 2, 1 a 3, 2 a 3, ale nie všetky naraz. Ani do jednej dejovej línie som sa nestihla ponoriť, uveriť. Postava agentky FBI sa mi nezmestila ani do jednej línie, prišla mi vcelku zbytočná, niekedy až skoro otravná. Na záver len otázka: prečo si nevzala topánky? Čas na dlhý pohľad a váhanie pri dverách bol, kopec karavanov okolo, možno aj skútre, ale nie. Ja budem bežať bosá na istú smrť. Ako keby tam nevyrástla a nebolo jej to jasné. Keby trošku zmenili hlavnú zločineckú scénu asi by to dalo väčší zmysel. Ale toho by sa ešte dalo rozprávať... Pozitíva: Skvelá hudba, krásna príroda, zaujímavý nápad, žiaľ len to. ()

pisvejc 

všechny recenze uživatele

Tak tohle... tohle je mistrovské dílo... v životě jsem neviděl takto krásně povedený film. Dílo se odehrává v zimním období a je perfektní. Na můj vkus až příliš perfektní... Ale je třeba uznat, že výkony herců, již zmíněná atmosféra, kamera a režie se sešli ve správném místě na správném čase a vzniklo z toho něco nového(a vymyslet něco nového v této době je velice těžké). Dle mého názoru je toto dílo mistrovské a proto ho i zařazuji mezi mé nejoblíbenější filmy v mém žebříčku. ()

prengel 

všechny recenze uživatele

Som nesmierne vďačný za každý takýto filmársky počin. Jedna úžasná filmová lahôdka ako formou, tak i obsahom pre mňa jednoznačne film roka ()

SantaCruz 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan je zde "in" ale kvůli tomu mu nebudu nadrzovat. Příběh byl originální, pouze v části v akci s hlidacema mne to přišlo dost pritazene. Jeremy není můj oblíbenec, ale zde na oscara. ()

mlock 

všechny recenze uživatele

Banální zápletka, místy hodně hloupé dialogy a navrch několik nesmyslů, např. rozblácená cesta při -20 °C, v lese pobíhající mrazuvzdorný pavouk, ona ta holka by za těch podmínek taky 10 km nedoběhla, atd. Pěkná krajina to nezachránila. ()

Mina230692 

všechny recenze uživatele

Detektivka je to dost pěkná. Chvílema jsem si ale říkala, že se to docela táhne. Protože... Podezřelí : 2. Prověřím prvního: bum není to on. Prověřím druhého a bum bum bum bum bum konec filmu. strašně rychlý a akční konec po předchozí hodině klidného tempa.. v podstatě si ani nepamatuju co se tam všechno tak dlouho řešilo :-D Celé by to mohlo mít cca 45 minut jako díl seriálu by to bylo myslím adekvátnější. Nicméně! krásná příroda, jednochudý,surový ale vcelku propracovaný scénář. V tom přívalu nekvalitních detektivek co se na nás hrne ze všech stran je to určitě dobrá volba, pokud jste krimi fanda.:-) :-) ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude takový "artový nic" kde se jen kecá o blbostech a nic se tam neděje. Ze začátku to sice tak vypadalo, ale pak se člověk ponoří do příběhu, napětí graduje a vy se dozvídáte co tak hrozného se oběti stalo. Nakonec to mělo i poctivý konec ve který jsem na začátku moc nedoufal vzhledem k tomu, že podobné filmy mají tendenci skončit s tím, že se nakonec nic nevyřeší a konec je jen prázdné nic s divným pokusem o poučení nebo životní metaforu aby to vyznělo víc umělecky. Tady dokonce ani nechápu, že se tak poctivý film nedostal na Oscary. Ale co. Když vidím, jak to jde poslední dobou s Oscary od desítí k pěti, tak jsem rád, že dostal hlavně to divácké uznání za jeden z nejlepších filmů roku 2017. ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Je žalostne ak film utŕžili 8 min. potlesk v Cannes. Totiž vcelku priemerný s nepatričnou no skvelou prestrelkou... A super záverom. Myslel som, že to bude lepšie. A prečo sú všetky filmy z rezervácií jak jeden. Až na pridrbané komédie. A jak sa vlastne dievča dostalo do tábora za frajerom? ()

MyPupa 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá kriminálka. Ale připravte se na ponuré prostředí a drsně podanou realitu. Velice umně napsaný příběh, kdy hlavní hrdina, po vlastní zkušenosti skýtající smrt dcery, řeší tu samou událost s policajtkou FBI. Dávám 90%. ()

Labacan 

všechny recenze uživatele

Ako kriminálny film by som to neocenil, na miesto pozvolného vyjasňovania, sa takmer všetko vyvalí behom pár(ale za to silných) minút. Na druhej strane tu však je vynikajúce vykreslenie atmosféry, ktoré ma naozaj vzalo.. Aj keď skôr, ako postavenie indiánov a indiánskych žien v spoločnosti, to vo mne zanechalo odkaz, že má zmysel byť sám sebou a bojovať za každých okolností. Doteraz som veľmi nechápal, prečo je Renner tak často obsadzovaný herec, po tomto snímku je mi to už jasnejšie... ()

Bedro 

všechny recenze uživatele

Majstrovský kúsok. V niečom mi od začiatku pripomínal Revenanta - jednak streľbou hneď v úvode, krajinou (krásny a drsný americký sever) a v podstate aj bojom o prežitie (viac spoilovať nebudem).  Agentka FBI, ktorá sa najprv uvedie ako nesympatické teliatko, postupne získava body. A Jeremy Renner je pán! ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama