Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 4

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 145)

leafroller 

všechny recenze uživatele

Příšerná nuda. Scénář, který nejspíš pocházel z nějakého osmiřádkového sloupku v novinách, se nedá natáhnout na 100 minut, aniž by nedocházelo k prostojům. Tohle prostě není detektivka, je to jen svědecký dokument o životě ve Wyomingu. Pomalý, utahaný, prázdný. Žádné přemýšlení, žádné napětí. Z druhé strany je nutné uznat, že Jeremy Renner je v charakterních rolích určitě lepší než v těch akčních.50% ()

varg 

všechny recenze uživatele

Silné 4 hviezdy, k dokonalosti chýbal kúsok. Čosi tomu chýbalo, neviem čo  ... možno som iba očakával Aljašský Seven. 74% ()

Prochy 

všechny recenze uživatele

Feb.2024: Film som si pozrel hneď po zhliadnutí Hold the Dark. Krimi nie je moja šálka kávy, ale keďže recenzie pod Hold the Dark tento film vychvaľovali, tak som si to pozrel. V Hold the Dark príbeh šlapal v prvých 3/5, keď servíroval zvrat za zvratom. Tu bol rozbeh pomalší, avšak rozuzlenie priame. Celým filmom sa nesie problematické spoločenské postavenie pôvodných obyvateľov kontinentu. ()

TarbikCZ 

všechny recenze uživatele

Absolutní spokojenost. Skvělá atmosféra mrazivého Wyomingu, kdy jsem se musel u sledování přikrýt dekou. Renner ukazuje své kvality. Takže jen více takovýchto charakterních rolí a méně poskakování v latexu s lukem a šípy :-).... ()

zeKocourek 

všechny recenze uživatele

Pod taktovkou Tylora Sheridana se vydáváme do rozlehlé indiánské rezervace Wind River, kde se po nalezení umrzlé indiánské dívky vycházkovým tempem dává do pohybu mrazivý sled událostí, doprovázející vyšetřování její smrti. Pozvolna se tu odkrývají starosti i stejnou mírou znepokojivé radosti místních lidí, žijících v této osamělé, sněhem celoročně pokryté oblasti__ Krásně zvolené líné tempo dává o to víc vyniknout kontrastním temným událostem a skvělé herecké výkony jistí Wind Riveru, i přes ty jeho drobné kazy na kráse, titul jednoho z nejlepších filmů, co nám rok 2017 zatím stihl nabídnout. 91% ()

porto 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu nadšení. První záběry zasněžené noční krajiny slibovaly skutečně mysteriózní a vyjímečný příběh. Bohužel na scénu vzápětí vstupuje ukecaný lovec mdlého charizmatu. Jeho rádoby filozofická moudra v každé druhé scéně jsou otravná. Zálesácké mlčení by bylo rozhodně snesitelnější. Renner to navíc neumí. Působí jako mluvící hlava, které se občas lesknou oči slzami, a všechny své úvahy o životě přeříkává jako bezobsažný, předem naučený text. Wind River měl mnoho předpokladů zaujmout. Zločin v drsné krajině, kruté zimě, společenský úděl indiánů, to všechno mohlo splynout v zajímavý příběh. Místo toho tu máme bezvýznamné rozjímání a vyjukanou FBI blondýnu procházející proměnou v silnou ženu. Klišé jako hrom, včetně podpatků nehodících se na rozdrásané cesty. Škoda. ()

mart93 

všechny recenze uživatele

Na trailer se nekoukejte. Měl jsem z něj pocit že to bude další americká, hlavně akční krávovina ale protože se mi chtělo zajít do kina tak jsem i přes odpudivost traileru šel a nelituju. Film mě velmi mile překvapil. Od začátku chytil a až do konece nepustil.. Možná mě akorát lehce připadalo že je to trochu uhrané na emoce. Jelikož je to ale vyvážené poutavým a napínavým pátráním ohledně případu mrtvé indiánky, vše do sebe prolnulo a přišlo mi to né až tak překážející. ()

pavlosji 

všechny recenze uživatele

Asi to není nijak složitý příběh. Ale je to dobrý příběh. Vlastně by bylo lepší takové příběhy nemít, neznat. Dobře natočené, skvěle zahrané. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

No váhal som medzi troma a štyrmi, nakoniec však predsa len ostanem pri vyššom hodnotení. Wind River je totiž poctivo napísaná a zrežírovaná atmosférická pecka, perfektne zahraná a veľmi zaujímavo ohudobnená. Tu však klady končia. V istých momentoch sa to totiž vlieklo naozaj úmorne a nebyť skvelého konca, zrejme by som to radil medzi priemer. Síce silný, ale predsa. 70% ()

Minikax 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film nadchol už ukážkami a nemohla som sa dočkať kedy si ho pozriem a vôbec ma nesklamal. Jeremy Renner a Elizabeth Olsen mi k sebe tak skvele pasujú, že si myslím že tomu filmu proste dali ešte 1* navyše. ()

nomak 

všechny recenze uživatele

Absolutni nuda, Olsenove jsem pral smrt, protoze byla fakt hrozne otravna a nesympaticka, celkove herecke vykony uplne spatne, zaverecna prestrelka katastrofalne nelogicka. Sracka... ()

Angel99 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě tak emocionálně žádný film nezasáhl...člověk raději ani nemyslí, že je to podle skutečné události. Takto má vypadat film, který vidíte v kině. Nádherná příroda, skvělá hudba, syrový film, na který budu ještě dlouho vzpomínat a jen doufám, že bude nějaká nominace na Oskary, jelikož si to všichni, kteří se na tomto filmu podíleli, jednoznačně zaslouží. Děkuji tvůrcům filmu za skvělý zážitek a více takových filmů s poselstvím.....5* ()

bowow 

všechny recenze uživatele

Film, ktery zanecha stopu. Mrazivou stopu tvaru Jeremyho Rennera. Na film jsem sla do kina, nebot atmosfera je to, co tenhle film dela nezapomenutelnym. A ano, celou dobu jsem mela pocit, ze v tom kine je nejaka zima... Z jedne male situace se stane takovy film. No libilo se mi velmi. Akurat si myslim, ze poukazani na postaveni indianu nebylo tak hutne a nebylo ustrednim motivem, ktery se nachazel ponekud jinde. Ale to je kazdeho vnimani. Jdu jeste do kina, dokud to hraji, v telce to bude polovicni. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama