Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je voľným spracovaním životného príbehu legendárnej postavy amerického divokého Západu 19. storočia. Známy pištoľník a hráč Wild Bill Hickok (Jeff Bridges), ktorý údajne zastrelil stovky ľudí - sa na konci svojho života stal obeťou svojej "slávnej minulosti." Jeho nemenej známa priateľka - barmanka Calamity Jane - ho síce miluje, ale Bill nedokáže opätovať jej lásku. Na stope je mu mladý Jack McCall (David Arquette), ktorý dáva Billovi za vinu, že opustil jeho matku a zničil jej život. McCall sa zaprisahal, že slávneho a nebezpečného pištoľníka zabije. Lenže Bill už nie je tým, čím býval - zhoršujúci sa zrak a dlhodobé užívanie ópia uľahčujú McCallovi jeho úlohu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Realistickej western, kterej se nepovedl. Jeden z posledních hřebíků do rakve mého oblíbeného žánru. I přes skvělé obsazení je to prostě nuda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $2,167,808Tržby Celosvetovo $-║ príklad ako sa vyhadzujú peniaze do luftu _Až nehorázne pasívny film bez takmer náznaku súvislejšieho deja, tým pádom sú postavy tak nevýrazné že nemajú šancu akokoľvek upútať. Sklamanie a to riadne ani som to nedokázal dopozerať. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Walter Hill je fanúšik westernov, zručný režisér (WARRIORS, 48 HODÍN, ČERVENÁ HORÚČAVA) a skúsený producent (votrelecká tetralógia). V roku 1995 režíroval western DIVOKÝ BILL, ale napriek známemu pištoľníkovi Jamesovi Butlerovi „Divokému Billovi“ Hickokovi, napriek produkcii titana Richarda D. Zanucka (ČEĽUSTE) a napriek silnému hereckému obsadeniu (Bridges, Hurt, Laneová, Arquette, Carradine, Dern) to na počudovanie vôbec nevyšlo. Rozťahané tempo, nezaujímavý scenár, čudná réžia, nepríjemné „biele“ retrospektívy... sám neviem, čo sa stalo, že niečo TAKÉTO TAKTO dopadol... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Pistolník byl Divoký Bill / Nežli se mu zkalil zrak / na pistoli mockrát šáh / Ten se s nikým nemazlil / Střílel v židli na ulici / Střílel proti přesile / Než ho syn od jeho dámy / odstřelil až do cíle. ... Takhle nějak by mohla vypadat moje morytátová píseň vypovídající o životě slavného pistolníka a tedy i o dění vcelku průměrného životopisného westernu Divoký Bill. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=N_gStXAp7b4 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Walter Hill tentokrát hodně sázel na realistickou stránku filmu. Ovšem zde bohužel také skončil. Tempo příběhu je naprosto nezvádnuté, připadalo mi, že trval celou věčnost. Ze scénáře se nepodařilo vytřískat naprosto nic, s vizuelní stránkou je to nemlich to samé. Tak alespoň za slušného Jeffa Bridgese a realističnost ať nežeru 40%. Ale jinak bída. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trochu dlhší westernový životopisný film, ktorý nadchne podľa môjho názoru každého, kto má rád westerny zo skvelých deväťdesiatych rokov. Westernov bolo v tej dobe strašne veľa, ale životopisných westernov je pomenej a to ešte dobrú polovicu obstarávajú filmy o Wyattovi Earpovi, takže sa jedná o film v mnohých ohľadoch neopozeraný. Film stojí predovšetkým na excelentnom, absolútne uveriteľnom Jeffovi Bridgesovi v jednej z jeho najlepších rolí. Zaujímavosťou je aj Christina Applegate, ktorú by nejeden fanúšik Ženatého sa záväzkami skoro nespoznal a fajn rolu získal aj mladý David Arquette. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jack přijel do Deadwoodu zabít Divokého Billa. Jenže Bill je žijící kovbojská legenda. Už trochu zaprášená, zhulená a nějak hůř vidící, zato s velkým charizmatem nejlínějšího kuželkáře na světě. Zabít legendu je velmi složitá záležitost, a proto je využití chvilkového ztopoření "malého Billa" při troše kamasutry s animálně nadrženou Calamity Jane pro greenhorna Jacka vítanou příležitostí. Dokáže ji využít? Pro znalce Billova života je to prostá otázka a pro ty ostatní natočil Hill poklidný flashbackový western s velmi dobrým obsazením. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch nepodařených westernů, který narazil na divácký nezájem, ale já se něj těšil, ale stravitelných je pouze úvodních 20. minut. Právě jen začátek snese přísnější metr, pak to všechno zabředne do podivného patvaru a vzniklý slepenec povětšinou nudných a zbytečných, nenápaditých flashbackových scén nepůsobí přesvědčivě a nedrží pohromadě. Základní potíž nastává s postavou samotného Divokého Billa, která trpí směšným vzhledem jakési karikatury a nikoliv muže, který si na Divokém západě uměl sjednat respekt. Jeff Bridges ji ani herecky nepodpořil a neobdařil ji ani charismatem, ani dobrým hereckým ztvárněním. Zkrátka to byl šašek. O ostatních hercích je škoda psát. Ellen Barkin, David Arquette, Diane Lane jsou tak špatní, že nad tím rozum zůstává stát. Nejhorší je skutečnost, že to všechno zrežíroval tak ostřílený veterán žánru Walter Hill, který sice těch pár řídkých akčních scén natočil kvalitně, ale svoji rutinní režií film velmi pohřbil. Dost promarněná šance po všech stránkách natočit důstojný film o pistolnické legendě. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Celý film, věřte mi, celý film jsem byl na 5*, ale po té scéně, kdy se dostane náš psychopatický antihrdina do šachu (respektivě do matu) a zázračně z něj vyvázne, jsem klesnul o plné 2* - tedy na 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To byla taková nuda, že jsem u toho usnul a to, pokud jde o westerny, dokoukám i tu sebvětší blbost. Jedna hvězda za to, že jsem se vyspal fakt dobře.:D ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoc, ale mně se Hillův styl dost líbí. Sice žádná sláva tenhle film, ale tři body mu dám rád. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie.Všetko sa v tomto filme zdá v poriadku a predsa ani len bežný priemer.Úmysel určite dobrý,ale úmysel sa nehodnotí.Aj keď je vraj tento film historický presnejší ako iné filmy o Hickokovi,nič to na tom nemení.Niekde sa stala chyba.Jeff Bridges síce vyzerá dobré,dlhé vlasy,fúzy,vyzerá dosť drsne.Žeby to bola réžia?Ale Walter Hill nie je zase hocikto.Ale je to asi jeho najhorší film.Wild Bill je čiastočne mýtus,čiastočne legenda ale aj skutočná postava,dokonca veľmi známa.Možno tu je problém. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pekný film, ale historicky veľmi nepresný. A to mi na ňom najviac vadilo. Ale ako westernový film je to výborné. 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je film iba voľne inšpirovaným skutočnou udalosťou a nie presne sa pridŕžajúci historických reálií. Viac sa tu riešia psychologické veci, spomienky a sny ako to je vo westernom bežné a vlastne aj žiadúce. Bridges je fajn, aj keď mal už aj lepšie role. Zbytok postáv je skôr do počtu, robia mu vlastne iba také priateľské či nepriateľké krovie. Na čo sa dobre pozerá sú strelecké súboje, to sa tvorcom vydarilo. Legenda divokého západu by si však zaslúžila niečo viac, preto slabé 3 hviezdy. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Na rovinu. Nebýt Jeffa Bridgese, tak dávám 1-2 hvězdičky. Jenže on tu je a snad v jedné ze svých nejlepších rolí. Zezačátku několik scén, kdy nám je představen Divoký Bill Hickok, jako střelec, který nejdep ro ránu daleko. Potom se film ubírá ale několika cestami. Ujeté zdrogované představy, zpomínání do minulosti a ušláplej smrad, který ho chce zabít. Je toho dost, ale nci z toho není moc zajímavý, takže se dá celou dobu dívat hlavně na Jeffa Bridgese. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

No totok?? Mě se to náhodou líbilo. Film Divoký Bill sice začíná jakoby odnikud (začátek obstarává jen jakýsi sestřih rvaček a přestřelek, které mají za účel vám dokázat, že divokej Bill byl fakt divokej), ale od chvíle co na plátno přichází mladej pomstychtivej kluk (děsnej blbec), je vám jasný, že celý příběh teprve začíná. Jeff Bridgess jako samotný Bill Hickok je perfektní a v těch jeho mundůrech bych ho málem ani nepoznal. Pro mě dost dobrý, atmosférou zajímavý western o sympatickém chlapovi, co měl rád poker, whiskey a ženský...a navíc to uměl dobře s bouchačkama...jak říkám - sympaťák. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

„Zabít indiána v náboženským vytržení nosí smůlu.“ A také na cizí klobouky se nesahá a na cizí čepice se nesahá. Mrtvol utěšeně přibývá, ale zabít vlastního zástupce? I tvrdej chlap umí brečet, byť v divadle právě neprorazil. Ta léčba žhavým drátem musela být drsná. Deadwood, to má zvuk. (Ale mnohem lepší v seriálu HBO, než tady.) Lék na nepokojnou duši tak trochu kopíruje de Nira v tenkrát v Americe. Nebo jsou opiová doupata i jejich obsluha všude ve světě ve všech dobách stejná. Lebowski určitě dělá Bridgesovi větší čest. Byť příběh stárnoucího a slepnoucího bouřliváka podivně dojímá. Výborný zde John Hurt s chápajícíma modrýma očima, každým coulem diplomat. Černobílé prostřihy do minulosti trochu moc polopatistické. Proč jen v tom Deadwoodu bylo stále tolik bahna? Na Billa jeden chlap nestačí, 1000 dolarů by stačit mělo. Mixer v hospodě byl perfektní a ty koktejly určitě také, mléko, vejce, whisky, mňam. K tomu na piáno John Brown. A pak opravdu bezohledně přerušená soulož. „Hele, negr. Parchante nevděčnej, dvacetkrát mi málem ustřelili prdel, když jsem bojoval za tvou svobodu.“ Kalamity Jane nebylo co závidět, i pistolnice touží po lásce. Ruská ruleta – akorát se tomu tak asi tehdy neříkalo. Zastřelit člověka nakonec není tak snadné. Být Divokým Billem byla práce na celý úvazek. Jenže filmu tak nějak chyběl drajv. ()

Související novinky

Jeff Bridges tasí kolty

Jeff Bridges tasí kolty

12.09.2009

A nebude to poprvé v jeho kariéře. Ještě jako mladík si zahrál ve westernu Bad Company či v proklínaném velkofilmu Nebeská brána, v 90. letech ztvárnil titulní roli v „prequelu k Deadwoodu“ Divoký… (více)

Reklama

Reklama