Reklama

Reklama

Legenda o Zu

  • Hongkong Shu shan zheng zhuan (více)
Trailer

Obsahy(1)

V dávných dobách zahalených rouškou tajemství žila na gigantickém pohoří Zu nadpřirozená nesmrtelná božstva. Po celá dlouhá staletí se tyto mocné a bájné bytosti snaží dovést bojová umění k dokonalosti a přirozenosti. Jenže zlá a silná Insomnia ohrozí jejich existenci a chce pohltit energii, kterou vládnou. Bohové se musí semknout a bojovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Obludná slátanina. Příběh neexistuje, spousta prázdných řečí - nezmohli se ani na nějaká pořádná klišé, dialogy jsou jednoduše mimo - stupidní akční scény, mizerné triky a vizuální zpracování. Za těch 35 milionů USD rozpočtu si nejspíš štáb nakoupil hodně opia. Většinu filmu jsem jen tupě zírala na monitor a doufala, že bude brzy konec. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, toto filozofické kung-fu ma sklamalo. Štyria nadprirodzenými schopnosťami obdarení bojovníci sú prekvapujúco nemohúci a dej sa odohráva viacmenej bez ich pričinenia. Množstvo vizuálnych efektov zabíja aj to málo čo je ako-tak zrozumiteľné a tak zostáva len veľký farebný zmätok bez poriadnej akcie. Pred menším hodnotením to zachraňuje už len skutočne skromná minutáž. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto je kolosálna prehliadka vizuálnych efektov. Či už sú alebo nie sú kvalitné, by vydalo na niekoľko papierových A4 stránok. Stále tu niečo morfuje, lieta, vybuchuje, svetielkuje, niečo do niečoho naráža a s niečim koliduje, iskrí či vrčí a atakuje. No proste guláš par excellence. A k tomu nuda jak hrom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těžké, opravdu velmi těžké hodnotit něco jako je tento film. Pro někoho neznalého čínské mytologie to bude jen snůška pestrobarevných sekvencí, které po vizuální stránce jsou různorodé. Chvilkama nádherné, ale někdy opravdu otřesné. Pro milovníky těchto filmů to bude něco jako extáze a film si rozhodně užijí. Příběh, ten je věru zapeklitý a abych pravdu řekl, hodně těžko jsem se zorientoval a stejnak jsem to pořádně nepochopil. Tu jednu hvězdičku, kterou jsem udělil si zaslouží hudba, která je velice pěkná a různorodá. Mix hraného a vizuálně upraveného světa, který mě rozhodně nepotěšil a ani nepobavil. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Pohádkové vyprávění o legendě pohoří jménem Zu, jež Tsui Hark remakuje sám sebe, nás zavede do středu bitvy mezi dobrem (školy mnoha bojových umění a magií) a zlem (Insomnie). Nad nejvyšší horou Zu volně levitují školy (vono se to blbě píše, ale je to tak – vypadá to jako by každá škola měla vlastní kus meteoritu…) a jejich božstva (Hromu a Nebes), která však postupem času padají pod útokem Insomnie , jež chce pohltit veškerou magii. Všechny padají až zůstane poslední a nejmocnější ze všech – Omei. Od tohoto momentu se odvíjí putování pár hrdinů za nalezením ultimátní zbraně, jež by zlikvidovala Insomnii jednou provždy. Nutno podotknout, že všichni zde létají lépe a mnohem působivěji než staré příhody pana Supermana, a při boji používají šílené zbraně. Prostě něco typického pro Harkovy filmy. Starší dílko posoudit nemohu, ale tohle si za působivou choreografii a solidní triky vysloužilo 2 zářezy... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama