Reklama

Reklama

Malgašské dobrodružství

(festivalový název)
  • Velká Británie Aventure malgache
Krátkometrážní
Velká Británie, 1944, 30 min

Obsahy(1)

Umělci vystupující v Moliérově hře čekají v šatně, připraveni na své vystoupení. Jeden herec se zmíní druhému, že mu jeho obličej připomíná jednoho oportunistického přeběhlíka, kterého poznal, když byl v odboji. Začne pak vyprávět o dobrodružstvích, která zažil při tom, když provozoval ilegální rádiovou stanici a vyhýbal se nacistům. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (9)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Spíš hodně zajímavý než dobrý je tenhle druhý Hitchův propagandistický příspěvek do válečného dění. O filmařinu tu opravdu tolik nešlo. Bon Voyage je lepší. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Na poměry Alfreda Hitchcocka silně nezvládnutá narativní stránka, která má největší podíl na mém pohledu. Retrospektiva, která je v jeho případě jindy čitelná a zvyšuje zájem o celek, zde "splývá s davem" a v závěru mi tak nebylo úplně jasné, co vlastně sleduji. O zklamání se jedná i při připomenutí faktu, že Hitch už měl v témže roce za sebou úspěsnou spolupráci s tehdejší odbojovou Francií v podobě napínavého špionážního thrilleru "Bon Voyage", kde jsem podobný osobní problém řešit nemusel. 30% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akoby tento strednometrážňák ani netočil Hitchcock. Nudné, plne málo zaujímavých flashbackov a trochu chaotické. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

O čo v tejto snímke malo ísť? Je to svižne natočené čo sa týka strihu a rýchlosti vyprávania. Ale nemá to potrebný dramatický oblúk. Chlapi sa porozprávajú v šatni, diváci si mrknú flashbacky z minulosti keď boli v odboji, a potom chlapi, divadelní herci, idú na scénu. A koniec. ()

Reklama

Reklama