Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 189)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Přetěžkou úlohu si na svá bedra naložil Gore Verbinski. V době, kdy po pirátských dobrodružstvích jakoby se země slehla, si umanul natočit monstrózní podívanou o těchto vyvržencích z pekla a ještě na tom drobátko zbohatnout. Bláznovství?? Nemyslím...Filmový svět nyní opanovala Truhla mrtvého muže a na cestě je díl třetí!! Jak to vše začalo?? Kdysi dávno v jedné pře...(omg??!!...to jsem trochu jinde)...kdysi dávno upadl kapitán Barbossa s celou posádkou do hrozného prokletí, ze kterého se může vykoupit pouze 882 aztéckými zlaťáky a krví vyvoleného piráta...jenže jako všechno má i tohle háček(spíš hák...kotvu skoro)...onen pirát je kovář, který o svém pravém řemesle neví a navíc mu ta mořská sebranka hrdlořezů unesla milovanou ženu!!...musím říct, že před Verbinským hluboce smekám svůj trojúhlý klobouk, protože dokázal namíchat filmový koktejl největšího kalibru!...od chvíle, kdy do záběru vpluje korzár každým coulem, kapitán Jack Sparrow, je o zábavu postaráno až do závěrečného zaklapnutí jeho kompasu...můžete mít třeba vyoperovanou bránici, stejně Vás tenhle šizuňk rozesměje...množství svých grimas, hlášek a skopičin na Vás chrlí s kadencí dalekonosných děl Černé Perly, ale naproti tomu si umí zachovat i důstojnost...digitální efekty se neskromně hlásí o oscarový trůn, výprava je velkolepě velkolepá a když se k tomuto výčtu přidá dobrý příběh, ve kterém funguje i dramatický podtext, a také velice chytlavá ústřední melodie, dostanete 4. neúspěšnější film roku 2004!!! Z Johnnyho Deppa, jemuž se zde vyrovná pouze ďábelský Geoffrey Rush, se navždy stal Jack Sparrow. Kapitán Jack Sparrow. Jediné, co karibským pirátům vytýkám je to, že jsem se na nich stal závislý, každé ráno piju láhev rumu, nečistím si zuby, neřídím se hodinkami, ale kompasem a svého psa jsem nenásilně předělal na opici a tahám ho na rameni všude s sebou!!!...140 miliónů dolarů(rozpočet)/654 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinski si odskočil od hororového Kruhu k fantasy dobrodružnému snímku Piráti z Karibiku a dopadlo to výborně. Hvězdné herecké obsazení, kterému dominuje naprosto bezchybný a suveréní Johnny Depp. Docela jsem se divil, že i když má snímek přes 130 minut, tak jsem se nenudil ani na moment. Skvělá podívaná, které k pěti hvězdičkám chybí opravdu málo......... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

To, že tomu nedám plný počet, je vinou Blooma a Knightleyové, kteří zbytečně zabírají místo tam, kde mohla být nějaká skvělá kreace Deppa-Sparrowa. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velkofilm a celovečerní podívaná plná dobrodružství v čele s vynikajícím Johnny Deppem, který táhne prakticky celý film. Výprava na velmi slušné úrovni, efekty jsou výborné a se zvukem vytváří PIRATES velkolepý kino zážitek. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zajímavosti: Ostrov Isla de Muerta je španělsky "ostrov mrtvého". tortuga je také španělsky a znamená "želva". *** Lebka se skříženými hnáty byla na vlajce "Calico" Jacka Rackhama, kapitána lodi Revenge a dlouholetého milence známé ženské pirátky Anne Bonny. *** Scéna, kdy Jack Sparrow se drží stožáru své potápějící se lodi je pocta Busteru Keatonovi, který to také ukázal ve filmu The Navigator (1924). *** Keira Knightly měla na sobě černé kontaktní čočky stejně jako Johnny Depp v poslední scéně filmu. Po skončení filmu je zahodila. *** Když Will vstává po omráčení, dívá se do přístavu a divák může spatřit u vchodu tu samou dívku, která hrála mladou Elisabeth (Lucinda Dryzek). *** Loď, která se ve filmu jmenuje "Interceptor" je skutečná loď "Lady Washington" a je oficiální lodí velvyslance státu Washington. Ve filmu jste ji mohli zahlédnout již dříve: Star Trek: Generations (1994) a Treasure Planet (2002). *** Při návratu z nočního natáčení na Karibských ostrovech se loďka, ve které byla Keira Knightley, její matka a plavčík, rozbila o útesy, avšak nikomu se nic nestalo. Scéna se pak raději dokončila ve filmovém studiu než na place. *** Film se původně jmenoval jen Piráti z Karibiku, ale vidina dalšího pokračování přiměla producenty k podtitulu. *** Postava kapitána Jacka má v ústech zlat mezi zuby. To zalto je skutečné, zasadil ho tam zubař Johnnyho Deppa. Producentu se však zdálo, že je ho tam moc a tak bylo zčásti odstraněno. *** Chození pod vodou pod člunem je režisérova pocta filmu The Crimson Pirate (1952). *** Mnoho posádky lodi během filmování trpělo záhadnou mořskou nemocí. Keira Knightley si proti té nemoci vzala pilulku ... a usnula :-) *** Ted Elliott a Terry Rossio film připravovali již v 90. let, ale tehdy byl odmítnut. *** Jména všech tří hlavních postav jsou spojena s ptáky. *** Po mečovém souboji mezi Jackem a Willem je na Willově obličeji prášková čokoláda. *** Východoindická obchodní společnost skutečně dělala pirátům značku ve tvaru P, ale na čelo místo na ruce, jak je ve filmu. *** Slovo "pirát" a "pirátství" se ve filmu objeví 56krát. *** Opice "Jack" je hrána dvěma různými kapucínskými opicemi. První hrála desetiletá opice Tara, druhou osmiletý opičák Levi. *** Vlasy Keiry Knightley byly prodlouženy, protože v předchozím filmu je měla krátké. *** Roli Jacka Sparrowa mohli hrát také Michael Keaton, Jim Carrey a Christopher Walken. *** Willa mohli hrát Jude Law, Ewan McGregor, Tobey Maguire, Christopher Masterson či Christian Bale. *** Opičák Jack se směje když mu Barbossa děkuje za vrácení zlaté mince. Opičák to však dělal sám od sebe, aniž by to po něm někdo ze štábu chtěl. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy pirátský film nikdo nečekal, tak si to na plátna kin přiřítí Johnny Depp se svou Černou perlou a připomene, že tenhle žánr může být zábavný i v jednadvacátém století. Johoho, to vám povím, byl to ale příjemný posel z minulosti. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinski i u tohoto snímku dokazuje, že dokáže "uchopit" a dobře zpracovat ledasjaký filmový žánr - od rodinné komedie HON NA MYŠ až po mysteriózní thriller s hororovými prvky KRUH. V případě snímku PIRÁTI Z KARIBIKU jde "více-méně" opět o snímek pro celou rodinu. Snímek by asi nemusel dělat "dobrotu" u nejmenších dětí, ale zároveň si dokáži představit šťastného 10-letého synka, který je hrdý a pyšný na svého tátu, který ho + zbytek rodiny vzal na tento dobrodružný, napínavý a současně humorný film. Shrnuto a podtrženo: Kvalitně zpracovaná "pohádka pro mírně odrostelejší a dospělé". Dobrý děj + príma vtípky + výborné herecké výkony + zajímavé efekty = příjemně strávených 133 minut. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Verbinski jede! Po skvělém Kruhu neméně dobří Piráti dokazují, že tu máme skvělého režiséra. Obsazení je dokonalé, stejně jako triky. Úžasná zábava, kterou od dokonalosti dělí snad jen trošku přičinlivější nůžky střihačovy. Depp, Rush i Knightleyová jsou báječní, ani Bloom mi nevadil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice povedný,skvělej dobrudružnej pirátskej příběh a Johnny Depp zase předvádí, že patří k těm lepším hercům, ale filmu dosti škodí jeho délka, která je podle mě, tak o půl hodiny delší než by měla být a také se mi nelíbí až přílišný nalíčení Deppa. Škoda jinak by to bylo za pět hvězdiček. Tak po několikátým shlédnutí musim změnit hodnocení, protože čim častěji to vidim, tim se mi to líbí víc a tentokrát mi nevadil ani nalíčenej Depp ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dobře, že tento film pomohl vzkřísit pirátský subžánr. Možná by si zasloužil malinko prostříhat, ale i tak je nadprůměrný po všech stránkách. Depp je sympaťák jako vždy, ale ostatní herci tolik ne. Hlavně role Keiry Knightleyové mohla být obsazena někým.. abych tak řekl...charismatičtějším. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prokletí černé perly konečně vrátilo na plátna velkolepá pirátská dobrodružství. Johnny Depp si na své konto připsal další ikonickou postavu. Jeho kapitán Jack Sparrow je geniální v rovině herecké, vizuální i komediální. Kreace, které tady celou dobu předvádí, jsou neskutečně zábavné. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dokonalá holywoodska zábava s výborným Johnym Deepom, ktorý sa veľmi márne snaží nebyť zbožnovaným idolom fanúšikov. Len prílišná rozťahanosť mi bránila na prvý krát udeliť najvyššie možné hodnotenie, kto by však povedal, že podľa atrakcie z Disneylandu vznikne pravdepodobne jeden z najlepšich pirátskych snímkov vôbec? S odstupom času a vzhľadom k nevýrazným pokračovaniam mi však viac než pred tým dochádza aké bolo vlastne prvé dobrodružstvo Jacka Sparrowa a Willa božské. 90% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Prokletí Jacka Sparrowa aneb vítejte v dobách, kdy byl ještě Johnny Depp skutečně vtipný. Kde v dalších dílech vykrádá sám sebe, tady ještě sází skutečně vtipné gagy. Díky němu film získává právě tu nadsázku, která je u podobného filmu nutná. 2 hodiny oddechové nekomplikované zábavy, což v pokračováních neplatí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

A já mám pro Prokletí Černé perly slabost. V rámci nastoleného žánru a zvolených producentských cílů dokonalý produkt. A stejným dechem je třeba dodat, že už se ho potom nikdy nepodařilo úplně zopakovat, ačkoliv se moje guilty pleasure obliba prvního dílu s mírnou podporou přelévá i do celé "původní" trilogie. Rovněž je mírně obdivuhodné, jak se podařilo mít správného herce na každém místě, přičemž mému srdci kraluje Jack Davenport (jakkoliv jsem si v době premiéry filmu byla jistá, že to bude Legolas). Zajímavé taky je, že co v roce 2003 vypadalo jako zajímavá výzva pro stoupající hvězdu Johnnyho Deppa byl vlastně počátek jeho propadu na jak herecké, (a jestli se informace z bulvárů můžou brát jako průkazné) tak i osobní dno. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Počátkem nového tisíciletí by si na film s pirátskou tématikou nikdo soudný nevsadil ani zlámanou grešli. Téma bylo považované za vytěžené a obstarožní, nehodící se do éry počítačů a genového inženýrství. Poslední pokusy na poli žánru navíc skončily fiaskem. Námět se nějakou dobu válel v šuplíku, ale režisér Verbinski na to nakonec kápl, když vymyslel originální rozjuchanou popkornovou podívanou pro všechny generace. S hrdinou, co tu vážně dosud nebyl. Deppův pirátský kapitán má svým vzezřením a chováním mnohem blíž k hippíkům ze 60. let než ke klasické představě mořského vlka. A i v rámci série extravagantních solitérů a podivínů, které obvykle ztvárňoval, představuje nepřehlédnutelnou figuru. Snímek je velkoryse natočenou trikovou zábavou plnou nadsázky a sice jednodušího, ale neurážejícího humoru. Jde v nejlepším smyslu slova o rodinný dobrodružný film, který v mých očích nestárne a ani po třetím zhlédnutí nemám potřebu k němu měnit stanovisko. Jen je škoda zbytečných pokračování, které vykrádaly a rozmělňovaly úspěšný originál. Celkový dojem: 85 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Osm let po megapropadáku OSTROV HRDLOŘEZů vznikly v témže roce dva velkolepé a zdařilé pirátské filmy (oba začínající střetnutím s pirátskou lodí v mlze) - rodinní PIRÁTI Z KARIBIKU a dospělejší a realistický MASTER AND COMMANDER. Oba filmy nabízejí oproti OSTROVU sympatičtější postavy i herce a taky výrazně dynamičtější námořní scény. Kromě toho na PIRÁTECH oceňuju parádní hudbu a že ač jde o disneyovku a blockbuster, tvůrci se tu ještě nebáli zabíjet na plátně lidi a zemře jich tu víc než třeba v celé transformeří sérii dohromady. Ale stopáž, infantilní humor i noční scény mohli trochu zkrouhnout. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Neznám snad žádný jiný film, který by u mě prošel tak razantními změnami vnímání. Ohodnotil jsem jej vším krom obou krajních hodnot, abych nakonec skončil na drobném nadprůměru, neboť tenhle film si ho opravdu zaslouží. Krom prvních pár minut, které, pochopitelně, slouží pouze k seznámení s hlavními hrdiny, jsem se totiž čertovsky bavil. Klasicky bruckheimerovská akce zabalená v historickém hávu mě chytla a až do samotného konce nepustila. Máme tu snad všechno co taková úspěšný snímek mám mít, vyjmenovávat nebudu, každý jistě ví. Je třeba podotknout, že na snímek podobného ražení disponují Piráti z Karibiku i velmi kvalitním dějem, který se nezvrhává v předsmrtelou křeč a zároveň dokáže krom pobavení i překvapit vcelku slušnou stavbou - čímž mám na mysli třeba konečné rozuzlení, které nejspíš nebude z nejoriginálnějších, ale nám běžným divákům jistě bohatě postačí. Navíc je to skvěle natočené, čímž mám na mysli vizuální stránku, která není přetláskaná, ale na druhou stranu jí ani nic nechybí. Johnny Depp hraje skvěle, ale patřím do menšiny, která z něj nebyla na větvy... 70% [TOP 19/17 68%] ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama