Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 061)

golfista 

všechny recenze uživatele

No v podstatě jsem se bál už jenom si tenhle film půjčit :) Ale ono není čeho se bát dopředu. Je to hlavně skvěle natočený thriller s výbornou hudbou a pečlivě budouvanou atmosférou. Po některých scénách jsem se probral v křesle celý "zaťatý v pěst" (kůň na trajektu, ...). Originál jsem neviděl a asi už neuvidím, protože "tohle" mi stačilo (v kině bych měl asi problémy s pumpou :). Dal bych tak 9, ale k vytknutí je jen velmi málo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Síce The Ring v rámci klišé neprichádza s ničím novým a scenár je v logike mierne deravý, filmársky je natoľko brilantne zvládnutý, že nejde ináč než priasť. Horor ostrý ako žiletka, so zadaždenou a ponurou kamerou, hrozivou hudbou, ideálne obsadeným malým chlapcom a hlavne s krásnou, prirodzenou a spontánnou Naomi Watts. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně chytlavá a strašidelná záležitost. Zažíval jsem velice zvláštní pocity - tak moc jsem chtěl odejít a přitom jsem tak moc chtěl vědět jak to celé dopadne. Zvědavost pochopitelně zvítězila a já můžu s klidným svědomím prohlásit, že The Ring je určitě jeden ze tří nejlepších hororů, které jsem ve svém životě viděl. Brilantní scénář, atmosféra, že by se dala krájet a navíc velice nekonvenční audiovizuální stylizace v čele se skřeky z pera Hanse Zimmera. Nejvíc však oceňuji úplný závěr - v okamžiku, kdy film končí happyendovou americkou scénou s udýchanou hlavní dvojicí a policejními auty všude kolem, teprve nastává pořádné peklo... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je tu pár znamenitých scén, pár kompozičně vychytaných záběrů. Jenže na konci jsem si řekl "To už je všechno?". Nevím co tu nefungovalo, ale prostě jsem se nebál, což je u hororu docela závažný problém. The Ring mi jen tak prošuměl hlavou a - nic. S remaky japonských hororů mám docela problém..... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, co vzniká v současné době (a nejen v ní) za horory, se mi tenhle film jevil jako jednooký král mezi slepými. I když on vlastně není špatný ani v rámci hororové produkce vůbec... Rozhodně má zajímavý nápad (i když jde o remake, těžko se asi bude shánět japonský originál, takže lze brát námět amerického Kruhu za "originální"), velmi dobrou atmosféru a hlavně poměrně inteligentní scénář. Musím také napsat, že asi ve 3/4 filmu už jsem si myslela, že půjde o další americkou slátaninu s příšerně stupidním happy endem, jenže tvůrci mě naprosto překvapili tím, že vůbec ještě nebyl konec a naopak film se velmi zajímavě zvrtl trošku jinam, než kam by divák předpokládal. Navíc je tenhle solidně napínavý film podkreslen velmi adekvátní hudbou. Takže chcete-li se (aspoň trochu) bát, nemůžu než Kruh doporučit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, řekněme že Kruh je natočen velmi efektně. Tak efektně, že z toho spousta lidí měla špatné spaní a vyjekávala, kdykoliv zapnula televizi a v ní byl jenom šum. Říkejme si tomu přehnané očekávání, ale k mrazivé a děsivé dokonalosti Oka tady chybí asi tolik co Gábině Partyšové k sympatickému projevu. Nevím nakolik je tento nedostatek dán iniciativou emerických filmařů, japonský originál jsem neviděl a asi se to ani hned tak nezmění, ale s logikou je na tom Verbinského filmek celkem na štíru. Pro příklad třeba strom na stěně Samařina pokojíku...kdypak ho asi vypálila, holčina jedna šikovná? No nebudu na Kruh kydat jenom špínu, rozhodně se na něj dobře dívá a méně otrlá část divácké obce (jako třeba moje milá milá) je z něj dokonce vyděšená, takže svůj úkol plní v pohodě a profesionálně, v rámci jistých možností. Ale k budování kultu kolem tohohle filmu by nikdy dojít nemělo, nemá na to. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Uprostřed filmu se jeden z klíčových hrdinů Rachel ptá: CO SI MYSLÍTE, ŽE VÍTE? Nevěděl jsem nic. Po všech komentářích i osobních zážitcích jiných lidí, kteří snímek viděli přede mnou, jsem vlastně čekal cokoli, JEN TOHLE NE. Čekal jsem, že se budu často klepat, jenomže to byl ÚPLNĚ JINÝ druh strachu, strach, jaký jsem vlastně u žádného filmu nezažil. Je to horší i z toho důvodu, že se to špatně popisuje. No a dál? Výtvarná stránka, hudba na jedničku. Nicméně se nevyhnu určitému srovnání a napíšu, že lekačky nebyly zas až tak hrozné a ty nejlepší zatím zůstávají v Signs. U tohoto filmu jsem si ale snad poprvé přál přijít všemu na kloub a zároveň to, aby to bylo co nejrychleji. O snímku budete dlouho přemýšlet. Neobsahuje žádné závažné myšlenky, o to víc je podmanivější. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší áčkový hollywoodsky horor posledných rokov, čo zarazí hlavne vzhľadom na to, že ide o remake. Lenže toto je prerábka, ktorá je asi stokrát lepšia než originál. Omnoho pochmúrnejšia atmosféra, lepšie ľakačky, celkovo napínavejšie a zaujímavejšie. Bol som presvedčený, že geniálna scéna s koňom na trajekte je šialenstvo prevzaté z japonskej predlohy - a bol som šokovaný, že niečo takéto bizarné je čisto americký nápad. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu se vlastně ani nedá dost dobře říct, že je to horor. Úvodní scéna sice diváka docela "našponuje", ale pak se snímek začne tvářit spíše jako dramatický thriller a do ryze hororových vod se vrátí opět až v závěrečné čtvrthodině. Tím ovšem nechci tvrdit, že snad divák nebude větší část filmu napjatý a nebude mít u toho snímku strach. Pravdou ale je, že já jsem se nevyděsil. Nicméně film je to skutečně zajímavý a napínavý, nevím do jaké míry je zachována idea původního japonského hororu, ale mně se tenhle originální námět líbil dost. Z herců mě zaujal přes nepříliš rozsáhlý prostor hlavně malý David Dorfman, který ve své roli působil opravdu přesvědčivě a chvílemi skoro až "dospělácky" vážně. Ostatní herci už tak výrazní nebyli, ale u tohoto snímku to nebylo až tak podstatné, tady byla důležitá atmosféra, a ta se skutečně povedla navodit velmi dobře. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud někdy budete kritizovat filmový žánr zvaný horor, tak si zkuste pustit Kruh. Jedná se totiž o jeden z novodobějších hororů, který sice využívá námět z Japonska, ale zároveň ho natáčí tak nápaditě a originálně, že si ho budete prostě a jednoduše užívat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $129,128,133Tržby Celosvetovo $249,348,933Gore Verbinski a jeho zatiaľ najlepší počin čo natočil, hútna až mrazivá atmosféra, napätie tu postupne graduje z dejom, kdež to trošku viac tých shockových lakačiek by som bral, ale príbeh to v rámci možností nahrádza, vizuál je prvotriedny, plus samozrejme tie depresívne vsuvky pri púšťaný kazety. "Jeden z najoriginálnejších horrorov nového tisícročia!" a jednoznačne film čo predčí vo všetkom svoj originál __Rok 2017 som si pozrel znovu a má to fakt silný psycho podmaz. Hodnotenie mením na plný počet! /100%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála posledních hororů, u kterého se člověk bojí a nechce ho přestat sledovat. Těším se na dvojku, která by mohla být ještě lepší. Opět skvělá Naomi Watts. A dobrá režie. Vyjímečný horor co stojí za shlédnutí. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ehren Kruger .. Začátkem jara roku 2003 mluvila spousta přátel a známých o jakési videokazetě a jejích hrůzných následcích, které zanechává.. Bylo velice krásné slunné pondělí, když jsem se s přítelkyní vydal na tolik momentálně diskutovaný film do přítmí kinosálu. Přiznám, že bez velkého očekávání. Horor nepatří k mnou vyhledávaným žánrům. Myslel jsem ale, že zvěsti mě připravily na cokoliv. Omyl! Nejednalo se o typický horor, nýbrž o perfektní mysteriózní psycho thriller, který mi navozoval mnou dosud nepoznanou formu STRACHu!! Výtečně obrazově zpracovaná náročná podívaná, která vznikla jako remake o dost slabšího japonského Ringu, který ovšem není takhle našlápnutý.. Tahle „kazeta” na mě následky zanechala. Od té doby jsem se na Kruh znovu nepodíval (hlavně proto, že tenkrát po víkendu před kinem jsem byl v takovém velmi zajímavém a neopakovatelném rozpoložení a poté jsem se víc bál toho, že další shlédnutí by mi pokazilo jeden z nejintenzivnějších kino zážitků!!). Jen dodám, že tento komentář přidávám, až po 2 letech a čerstvě po shlédnutí Kruh 2, který je vedle svého předchůdce bohužel jen průměrný.. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Opravdu napínavé bez přehnaných efektů. Klasická hororová témata – kazeta s nebezpečím (Smrtelné zlo), opuštěná chata, malé dítě mluvící s duchy atd. jsou udělána opravdu působivě. Mám rád hrátky s technologiemi – přehrávání záznamu na lepších přístrojích. Závěr mi přišel trochu nedotažený. Nejlepší scény: začátek, samotný záznam kazety a pozdější vzpomínky na něj, popř. technické hrátky s ním, kůň na trajektu, závěr. Mistrovská hudba HZ, skvěle navozuje tajemně neurčitou hororovou atmosféru. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I přes některé žánrové schematismy (videokazeta se Zlem, opuštěná chata, rámcový závěr celého příběhu...) výborný horor s podmanivou atmosférou a také důkaz toho, že i remake se může Američanům dosti povést (což je ovšem výjimka potvrzující pravidlo). Výborné scény s archetypálním přesahem (kůň na trajektu, studna...), děsivost vystavěná ne na krvavých efektech či bizarnostech týkajících se mučení a perverzit či sadismu, ale spíše na principu diváckého očekávání něčeho děsivého... Hodně podmanivé, hodně působivé, hodně symbolické... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Horor u kterýho jsem se chvílema bál. Ale jednou jsem dostal záchvat smíchu a to když máma tý holčičce dala pytlík na hlavu a hodila jí do studny, to jsem prostě nerozdejchal a strašně mě to rozesmálo nevim proč. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Napoprvé zjevení & cca roční trauma ze dvou zohavených obličejů - modří (v xichtě) vědí (kamarád si zas dlouho užíval klasiku se zrnící televizí), napodruhé sice už jen jako kulisa k PC, ale stejně jsem se radši moc neotáčela k TV. Slušná (občas až hutná) atmosféra, herci nic moc, vizuál básnička. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

jsou věci, které můžete prožít pouze ve filmu. a to je dobře. moc dobře. nebo vlastníte strašidelnou fotografii? máte u domu strašidelný strom? nevím co je strašidelnější, jestli děj, nebo příběh uvnitř. ale zato vím, jak dlouho můžu přežít, když uvidím KRUH. jsou věci, které doufám zažiju pouze ve filmu. a to je dobře. moc dobře. ale proč zase ten telefon... ()

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama