Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 061)

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Každý mi říkal, jak je tento horor nejstrašidelnější z těch, co kdy viděl. Proto jsem se připravila na to, že budu bát zvednout telefon a podobně. To se ovšem po shlédnutí filmu nestalo. Přesto se mi film líbil. Báječně byl udělanán záznam na kazeta, po které člověk do sedmi dnů zemře. Jediné okamžiky, kdy jsem se bála, bylo když holčička na konci vylezla ze studně a i z televize do bytu. A také když ve skříni byla objevena jedna z prvních mrtvých. Líbila se mi zde hudba a takový ponurý děj. Ale opravdu jsem čekala více strašidelnosti. Na filmu jsem si všimla několika chyb, např. po pádu do studně by všichni museli být mrtví, jelikož studna byla skoro vyschlá a oni tam stáli po pás. Apod. ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Herci, hudba...všechno super, ale malej probém, vůbec sem se nebál ani nelekal. Škoda, tak rád bych dal víc než **. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Film, kde se horor snoubí se záhadami a hledáním odpovědí na ně. Snímek je napínavý a je tu ta pravá mysteriozní atmosféra, která vám rozhodně nedovolí odejít před koncem, aniž byste věděli, jak to vlastně dopadne. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce tajemný, napínavý a skvěle atmosférický horror. Původní japonský film jsem neviděl, ale podle toho, jak umí být napínavé, mi tato verze stačí :-) Pravda, u některých momentů jsem si skutečně oddychnul, protože to co mělo být vyvrcholením napětí mě moc nepřesvědčilo a nevylekalo, ale za takové chvíle jsem byl skutečně rád. ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Tak pre mňa tiež jeden z lepších hororov. Falošná VHS, kôň skočí cez palubu a tak... I druhé pokračovanie bolo tiež obstojné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z najoriginalnejsich hororov dekady 2001 - 2010. Scenar slape naplno, atmosfera sa da krajat a znesie kludne porovnanie s majstrstykmi ako The Silence of the Lambs, k tomu depresivne zabery, hudba, vyborna Naomi Watts a hrozostrasna Samara. Perfektny horor a urcite najlepsi horor rezisera Gore Verbinskeho. The Ring je horor, ktory moze kludne konkurovat kultom ako Deliverance, Alien, Spalovac Mrtvol. 100 % ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Dostával som informácie, že je to dosť strašidelný horor. Ja osobne sa pri niektorých hororoch zľaknem, ale tento k nim nepatrí. Všetko je dobré, po režisérskej aj po hereckej stránke, ale podľa ohlasov som aspoň čakal pot z mojej tváre a zrýchlenie puzlu, no žiadne takéto príznaky sa nedostavili. 75% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ten film šokuje hlavně holčičkou s vlasy přes obličej, která se mstí za její hrůzný osud. Nejlepší z filmu je ale ten film na kazetě - je velmi záhadný a vlastně ukazuje střípky z té minulosti. Film se stal kultem. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se bránil se na to podívat, nák jsem k tomu měl averzi a jak se ukázalo naprosto zbytečně. Film je opravdu povedený a na to , že se jedná o remake je to ještě povedenější než japonská verze. Je vidět, že prostě pro nás evropany je americká verze mnohem přijatelnější. Hodně je znát, že tvůrci nemuseli šetřit a tak jsou triky hodně povedené a mnohem děsivější. příběh se nedrží tak věrně originálu což je jen dobře. Raechel vůbec nevypadá na to, že by mohla mít syna, přesto ho má. Atmosféra je mnohem zajímavější a ponurejší. Ale na to abych se u toho bál to ani náhodu. Duchařina povedená. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Normálně se u hororů nebojím, ale u tohohle jsem se místy málem schovávala pod stůl. Remake se příběhově dost liší od japonského originálu, ale to jej možná právě činí pochopitelnějším pro euroamerickou kulturu a tím pádem tak vysoce hodnoceným. Ponurá atmosféra filmu je dechberoucí, Naomi Watts se do role náležité vžívá a Samara, mrtvé děvče ze studny, je jeden z nejděsivějších filmových bubáků, jaké jsem kdy viděla. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si vzpomenout, kdy naposledy jsem si tolik přál šťastný konec a v tomto ohledu mě film pěkně přechytračil. Líbila se mi fungující změna z hororu na detektivní linku a nazpět. A kvůli tomu, že atmosféra pracuje výborně a několik scén z ní skvěle těží, jsem ochotný přehlídnout menší chyby a dějové zkratky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V téhle době ty klišovité konce byly v módě a horory se tehdy nedělaly jak na výrobním páse, tak jsem schopný to odpustit a velmi slabé 4* dát, jinak bych dal silné 3*. Na mě osobně Kruh působil poněkud průměrněji a nepovedlo se mu vybudovat pořádně děsivou atmosféru, ale to je podle mě vina toho, jak postava Samary strašně "zmainstreamovatěla" a píše o ní hororové povídky každá druhá desetiletá holka - uznejte, toho se pak už nedá bát. Vidět to v roce 2002, určitě by to na mě zapůsobilo víc. I tak to ale je celkem podmanivé a když pominu ten zbytečně utahaný začátek, tak to ani nenudí. Naomi Watts hraje dost dobře a obsah kazety dokáže nahnat znepokojivý pocit překvapivě i dnes. Rozhodně to není špatné, ale mě osobně se teda víc líbí japonský originál, tohle podle mě má až moc toho stylu klasických amerických hororů. Slabé 4* ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Kruh je snímkem, který předvádí jak má vypadat správný horor. Hutná atmosféra a deprimující barevná stylizace filmu vytvářejí ideální prostředí pro rozvinutí mysterióznosti filmu, který v mnoha ohledech přípomína spíše napínavou detektivku, ale dokazuje, že kvalitní horor se dá natočit i bez tratolišť krve a zťatých hlav údů. AR: 1,85:1 - Spherical ()

ad 

všechny recenze uživatele

Asi záleží v jakém pořadí vidíte originál a tento remake...druhý v pořadí je vždy ochuzen o šok z dějových zvratů...mno já viděl první originál, takže jsem věděl do čeho jdu a děj mě tedy nepřekvapoval a film nenapínal...co do formy, povedlo se Verbinskému udělat z civilního a decentního filmu opulentní žužu plné někdy nechtěně vtipných dialogů a rádobycool novinek, čímž děj přiblížil nenáročnému diváku...já mám raději, když nejsem tak okatě veden režisérem za ručičku, ale chápu Verbinského přístup a pod tři nepůjdu.... ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Vynikající mysterie, vynikající příběh. Ty trhavý pohyby kamerou a zvláštní obraz, to je jedinečnost, která se cení. 5* ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Ach proč ten konec proboha??? Kdyby film skončil po událostech ve studně, bylo to pro mě jasných pět.......Ta atmosféra, napětí a absolutně blesková vpadutí do děje (snad už v prvních pěti sekundách, to se mi nestalo). Vše šperkuje vynikající kamera a neustále pochmurné počasí. 100 minut mě takto Kruh ohromoval a jen jsem si říkal, že to, co se o něm říká, je pravda....Jenže pak přišla ta příšerná závěrečná čtvrthodinka, kde zemřely zbytky jakéstakés logiky (těžko mluvit o logice v takhle duchařském filmu) a definitivní závěr v podobě rozhovoru matky a syna je totálním zkažením jednoho pozoruhodného příběhu, mám co dělat abych nedal 3. ()

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama