Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 061)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé, byl jsem z něho úplně unešen. Se spolužákama jsme ho probírali tenkrát na škole několik týdnů a udělali jsme si z něho takový menší kult :) Bohužel dnes, po pár těch letech, co už jsem starší, jsem film viděl a ta ejakulace jako tentkrát se prostě nedostavila. Škoda. Každopádně se jedná o nadprůměrné dílo, které si zaslouží svůj obdiv. Mezi horory špička ledovce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. The Well ,2. Before You Die You See The Ring ,3. This Is Going To Hurt ,4. Burning Tree ,5. Not Your Mommy ,6. Shelter Mountain ,7. The Ferry ,8. I'll Follow Your Voice ,9. She Never Sleeps ,10. Let The Dead Get In ,11. Seven Days ,12. Television, ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kruh je lahůdková záležistost. Útočí na Vaše smysly, na Vaši psychiku. Máte sedm dní, než si pro Vás přijde roztomilá holčička. Osobně bych film zakončila v části kdy odpovídají na otázku: " Jak dlouho se dá přežit ve studni?" To by ale ubralo na mysterióznosti. Jinak si myslím, že se kruh řadí mezi 10 nejlepších hororů za poslední dobu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I po více než deseti letech od vzniku filmu mě překvapuje, jak moc má publiku zafixovaný Kruh jako zničující horror. A přitom daleko lépe funguje ve své thrillerově napínavé rovině. Verbinskiho tah s nekonečným oddalováním veškerých lekavých momentů tak očividně slavil úspěch. Diváka pak vede díky k smrti napínavým scénám (zhlédnutí kazety, objevování jejích obrazů v reálném světě, kůň, starý Morgan) až na doslovný okraj studně. Nechceš nikomu ubližovat, viď? - Ale ubližuju ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jemný spoiler. Pre mňa jeden z naj hororov z rokov 2000 - 2010 a strašne inšpiratívny film (mám slabosť pre urban legend). Okrem toho je Kruh vynikajúci remake kultovej japonskej predlohy Ringu z r. 1998. Plazí sa za vami a ani o tom neviete, len ste zrazu šokovaní, že je tam. A už neodíde. Kým vás nedostane. Plazí sa za vami do kúpeľne, do kuchyne, do garáže, do pivnice. Plazí sa za vami úplne všade. Naomi Watts už v horore hrala (Kukuričné deti 4 - Zjavenie), ale tento je o sto tried vydarenejší. Studená, desivá, s pribúdajúcimi minútami obludne narastajúca atmosféra neistoty a ohrozenia. Na prvý raz to síce má pár (možno viac, než len pár) logických dier, ale ak si pozriete japonský originál a vystrihnuté scény na DVD, začne vám to dávať zmysel. Najlepšia scéna? Možno kôň na trajekte a obludné finále s televízorom. Keď som to videl v kine, ozaj som si myslel, že sa to skončí v studni a budú nasledovať titulky. Už studňa by bola dôstojné ukončenie. Verbinski si však vzal príklad z Cameronových Votrelcov a dal divákom nie jedno, ale rovno dve finále. Páčilo sa mi to rovnako, ako japonský originál, ale z iných dôvodov. Američania na to išli atmosférou trochu inak, ale rovnako výborne. A US remake je určite lepší minimálne po vyčačkanej vizuálnej stránke, diabolský kameraman Bazelli odviedol fakt kus práce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kruh je jeden z nejlepsich hororu a krom toho, tenhle americkej remake prekonava original. Kdo by to byl do Verbinskiho rek. Ze zacatku to sice spis vypada jak dil Scary Movie, dve kamaradky placaj kraviny a cumi na tv, ale z tohohle omylu vas Verbinski brzo vyvede. Hlavni klad spociva v tom, ze tu neni nejaka prisera nebo tak a vetsinou se jen pracuje s ubyvajicim casem a spoustou napinavejch a atmosferickejch zaberu a spousta tech detailnich zaberu, na vodu, na ruku atd., udelaj daleko vic, nez nejaka digitalni prisera. Navic je film docela originalni, kdyz teda nebudu pocitat to, ze se jedna o remake. Naomi Watts hraje vystrasenou fakt dobre, skvele do filmu zapadla. On by se vlasne film dal ukoncit v momente objeveni studny, tj. nekdy v 90 minute, jenze teprve na konci se vysvetli co a jak funguje. Po prvnim shlednuti me tak nezaujal, ale ted je to jednoznacne 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pro hodnocení horrorů asi nejsem ten pravý ořechový, protože jsem se mockrát přesvědčil, že to co děsí mě, nechává všechny ostatní chladnými a naopak. Tak jako se já snažím systematicky vidět všechny komedie, moje matka je zase posedlá horrory, thrillery, kriminálkami a jinými odnožemi hrůzy. Když jsem jí před lety pustil Záhadu Blair Witch, předem jsem ji varoval, že je to možná nejděsivější film, jaký kdy viděla. Když se dodívala, zívla a řekla: "Tak se ztratili v lese. No a co?" :-) Tak tohle do smrti nepochopím. No a s Kruhem to bylo podobně. První polovina, kde je k vidění obsah videokazety, scéna s mouchou a drnčící telefon, v němž skřehotavý hlásek zašeptá "Zbývá sedm dní", mě děsila strašně. Zrychlený puls, oči navrch hlavy atd. No a pak už to začalo být slabší, protože hrdinka se na vše snaží přijít racionální dedukcí, to nejasné temné "cosi" je čím dál víc konkrétní a hmatatelné a to je podle mě chyba. Jakmile vím, čeho se mám bát, všechen strach mě přejde. To je asi důvod, proč pokaždé usnu u Vetřelce. Ale když jsem Kruh promítl máti, bylo to přesně naopak: během první, nejasné poloviny filmu poklimbávala, ale když se začaly vyjasňovat věci kolem studny, hleděla na to s vytřeštěnými zraky. Tak nevím. 70% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto typu podle mě není vhodné vidět v kině. Aby byl totiž zážitek ze sledovaní v kině dokonalý, je potřeba naprosto ukázněné publikum, což je dnes větší vzácnost než špatný Spielbergův film. Takže filmy jako Kruh (např. Šestý smysl, Oko, Ti druzí nebo Záhada Blair Witch) je nejlepší pustit si doma, osamote, v tichu a ve tmě. Teprve potom, když není nic než vy a film, dochází k tomu pravému spojení a intezita prožitku graduje s každou minutou. Americký Kruh je lépe provedený než jeho japonská předloha, má totiž detailněji propracovaný příběh a obrazové filtry s Zimmerovou hudbou jsou dalšími silnými nosníky atmosférické sítě. Precizní režie spolu s výše uvedeným z něj dělá téměř dokonalý film. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Co je na tomhle tak úžasného nechápu? Perfektně natočené, ale jinak nic. A nestrašidelnější film poslední doby to taky není, respektive nebál jsem se vůbec! Novináři to samozřejmě přehnaly se superlativy, takže jsem čekal fakt mnohem větší pecku... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Největší sranda je, že nejvíc mě děsily ty jakoby vymáčený oči a tvář hlavní hrdinky (a to nemluvím o té mrtvole vyleznuvší ze studny). Tohle nepovažuji za horor, tím míň dobrej. Spíš jen trapnej a pokoušející se vypadat jako kůl, ale moc se to tomu nedaří. Tu hvězdičku za přesměrování remakeovýho zaměření na asijský země a pryč z Francie si však zaslouží. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller, u kterého jsem se místy chytl, že mám opravdu strach. Myslím, že už po pěti letech od vydání se dá říct, že je to klasika. Snímek vyniká hlavně výbornou hudbou a kvalitní atmosférou..... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tradiční duchařina, pro někoho strašidelné, pro někoho nudné a dlouhé. Jsem ten druhý případ. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na mě to tedy zapůsobilo, zůstal podivný pocit někde uvnitř a tak by to u správného hororu mělo být. Hodně tísnivá atmosféra po celý film, vynikající, hodně děsivá hudba a velice slušný příběh. Souhlasím se Stormem, ta scéna s koněm byla fakt dobrá. To černobílé video bylo velice působivé a scéna se stromem, který se zbarví do ruda - prostě krásné. Jen mi paradoxně maličko vadila Naomi Watts, přišlo mi, že na to, že jí zbývá pár dní se tedy moc nebojí. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Hororů, kterých si vážím, spočítám na jedné ruce, KRUH se k nim velmi přibližuje a to nejen kvůli dobrému námětu, dobrých postav (Naomi Watts: tahle role ji perfektně sedla, David Dorfman působivý), výrazné hudbě (pan Zimmer je bůh), ale i díky filmovému zpracování tísnivé atmosféry v podání režie Verbinskiho, který nahlédl do lidského nitra a v nočních hodinách nás bude doprovázet ve zlých snech. Působivý horor, který předčil Japonský originál. A stane se kultem. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Opravdu promakaný thriller, který mne po druhém zhlédnutí přiměl k tomu, abych své hodnocení navýšil na maximum. Je to jeden z mála kvalitních filmů, u kterého by se atmosféra dala krájet, a který člověka nenechá na chvíli vydechnout. Naomi Watts výtečná, ale to píšu vždycky :-) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Opravdu si nepamatuji, kdy jsem se v kině naposled tolik bál. Nápaditý scénář a výtečná režie, jednoduše lahůdka pro každého hororového fandu! ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Začnu pěkně "od Adama". Na samotném začátku filmu jsem se na moment "lekl" - KRUH začíná až neskutečně a nebezpečně tradičně. Ale již za onen moment (tj. za pár sekund) jsem začal cítit, že toto nebude jeden z té obrovské hromady (tradičních, "obyčejných") filmů. Postupem času jsem začal čím dál, tím více nabývat přesvědčení, že i onen "tradiční" úvod má své opodstatnění a že se nejedná o Verbinského neschopnost natočit nic lepšího, ale o velmi zdařilý záměr (mimochodem i onen úvod je velmi kvalitně a napínavě natočen). Verbinski si ve svém opusu KRUH perfektně pohrává s rozličnými filmovými klišé a v konečném důsledku i s divákem. Ono "pohrávání si" však není nijak nepříjemné právě naopak. Verbinski decentně rozhodí řadu "návnad" (na které se snad každý chytne), aby na konci divák s příjemným překvapením zjistil, že "všechno je jinak" Klišé povýšení na umění? Ano, možná tak nějak bych to nazval. To, co jsem si tolik považoval u Davida Lynche, jsem si tentokrát neskutečně výborně užil i v případě snímku KRUH. Shrnuto a podtrženo: Po obsahové i formální stránce bravurně natočený film. Očekávejte perfektní mysteriózní thriller s několika hororovými prvky a momenty. Očekávejte film, od kterého nebudete schopni odtrhnout oči. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zřejmě poprvé překonal americký remake japonský originál. Silná atmosféra, výborní herci. Verbinski sice nestrhne, je ale na jistotu a minimálně řemeslně předvádí maximum. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Originál má výrazné tendence unudit mě k smrti. Remake je vyšlechtěnější po všech stránkách, stále však nejde o žádné veledílo. Až na jednu věc! Tou je obsah oné slavné videokazety. Jde o malý klenot : krátký, surrealistický a pořádně děsivý film ve filmu. Už jen kvůli němu (a možná právě kvůli němu) stojí The Ring za zhlédnutí. O japonské předloze bych se to samé tvrdit neodvážil. Jsem si však dobře vědom faktu, že spousta fanoušků je poněkud jiného názoru. Význam originálního Ringu spočívá zejména v tom, že víceméně odstartoval celé to vítězné tažení asijských horrorů a příbuzných bizarností, jež bylo pro žánr jistě nemalým přínosem. Naproti tomu na Verbinského Kruhu bude už navždy lpět hořká pachuť vědomí, že jeho úspěch (společně s následným úspěchem Snyderova Dawn of the Dead) způsobil ničivou vlnu horrorových remaků, jež pod záplavou zbytečného svinstva pohřbila všechny naděje fanoušků, čekajících (po peckách jako Ti druzí, Session 9 nebo Dead End) něco jako druhá 80. léta. ()

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama