Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 061)

KayTee 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších psychohororů, jaké jsem kdy viděla. Jestli ne nejlepší. Když jsem se po něm vrátila z kina, poprvé jsem se v noci sama doma bála :-D Ještě žádný mě nevystrašil víc :-) Je neuvěřitelné, jakou stopu to ve vás zanechá...jak jsem řekla...minimálně první noc. Rozhodně je nad čím přemýšlet. Výborné spracování, dokonalá hudba, přijemní herci... 100%!! Ráda se někdy podívám i na japonský originál! ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

V porovnání s japonským originálem tohle člověka opravdu děsí. Výborný remake s krásnou Naomi. Doporučuji přečíst knihu. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Chybou asi bylo, že dřív než film samotný, jsem viděl několik parodií. A ty v mých očích pravděpodobně deklasovali toto nejstrašidelnější dílo všech dob. Tíživé atmosféry a strachu jsem si nějak nevšiml, zato nuda během sledování filmu otravovala pořád. Fanoušci snad prominou, ale v mých očích je film prostě nezáživný a nudný. Ale za to můžou ty parodie, já jsem nevinen. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby jeden z nejzdařilejších hororů, co byl kdy natočen. Zapomeňte na bezduché krváky, HOROR je film, u kterého se BOJÍTE!! A jde to bez vyhřezlých střev, useknutých hlav a logických kiksů coby shnilých třešní na zkažených dortech. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Spíše krimithriller než horor s výbornou atmoškou a překrásnou Naomi. Příběh je vzhledem k danému žánru nadstandartní, ale pouze vzhledem k danému žánru. 4/5 ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Nechápu ten plakát...pohled ze dna studny vzhůru k víku, kolem kterého je světelný prstenec. Jak toto může vzniknout? U Slunce je mi to jasné. U studny, kde na jedné straně (oddělené světlem) jsou stěny studny, na druhé (vnitřní) poklop, který překrývá víko. Samozřejmě mě napadá nepraktické řešení a to, že víko má dispozice jako píst ve válci, ale uniká mi praktický smysl tohoto řešení - možná to bylo jen na efekt kvůli plakátu. ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Co je Kruh? No přeci postupně gradované napětí (nejenom pomocí lekačky ve skříni:)), skvělá tísnivá atmosféra a v neposlední řadě perfektní příběh ve kterém Naomi Watts a mladý David hrají velmi uvěřitelně. A ty pocity při sledování videokazety - prudké šílenství... U Kruhu jsem byl nejvíc překvapen z toho, že se mi, stejně jako Nenávist, líbill mnohem víc než japonský originál (narozdíl od Zmeškaného hovoru nebo Oka). Tak moc bych si přál, aby takových intenzivních zážitků vycházelo více. Neskutečně dokonalý, a pro mě asi nejlepší hororový počin. Jo, Amíkům se to občas podaří! PS:Myslel jsem si jak Hanse Zimmera a jeho hudbu znám, ale velmi jsem se zmýlil. __100%__ ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Můj horor no.1. Přesně ten typ hororu, který těží ze své ponuré, depresivní a potemnělé atmosféry. Možná, že i jeden z nejatmosféričtějších společně s Ti Druzí a Temné vody co jsem viděl. Zataženo, déšť, tma, zima. Kraj, kde sluneční paprsky nedosáhnou. Tohle je prostě moje gusto a tím vším Kruh oplývá. Zapojme i zcela originální myšlenku. Ve zkratce řečeno - vraždící videokazeta. Na první pohled se může jednat o úplnou stupiditu jenže právě naopak. Po zhlédnutí mindfuckovýho videa obdržíte telefonát kde Vám někdo řekne že za sedm dní zemřete. Kolotoč událostí tak může začít. Výběr lokací a míst, kde se děj odehrává je taktéž super - velkoměsto, horské útočiště, plavba na lodi, malý ostrůvek s tajemným majákem a statkem. Vše je podtrhnuto perfektním soundtrackem od Hanse Zimmera a božskou, krásnou a úchvatnou Naomi Watts. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Mysteriózne filmy milujem. Ak to je ešte horor, tak si ma film získal. Potom je otázka, či film vynaložil so svojím príbehom natoľko, aby ma to dostalo. To sa u kruhu stalo. Charizmatická Naomi Watts je pre rolu Rachel Kellerovej ako stvorená. Tak isto detská postava je veľmi desivá, takže malému hercovi palce hore. Príbeh je veľmi pútavý a proste ma do seba vtiahol od prvej scény s dvoma dievčatami. Stupňovanie napätia je očarujúce, nemá to chyby. Nie je to ako v Conjuringu, kde na vás z každého rohu na vás vyskakujú duchovia. V prvom dieli to bolo v pohode, ale akonáhle ste videli Conjuring 2 a 3, k tomu ešte Insidious 2 a 3. tak to je dosť opakujúce sa. Tu nebolo až tak veľa jumpscareov, ale ak dáky bol, tak nebol hneď, ale to napätie bolo pekne pomaly vystupňované až z toho ide strach. Fakt som nadpriemerne spokojný. ()

Johnny 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších hororov, najmä poteší rozuzlenie, ktoré nič nerozuzlí a happyend, ktorý nie je a tak nepokazí precízne budovanú atmosféru všetkými elementami ktoré robia horor hororom. ()

Kochanski 

všechny recenze uživatele

První horor, u kterého jsem se opravdu bála! Méně je opravdu více a tady to platí dvojnásob! A ten konec - no jedna báseň. Obávala jsem se Happy ende a režisér mě pěkně setřel! Doporučuji pouštět pouze v kině... televize se na to nehodí... ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to pouhý remake japonského stejnojmenného hororu, se Hollywoodu povedl, což se stává u předělávek málokdy. Některé scény však byly bohužel z originálu přímo vykradeny (scéna ve srubu s videokazetou). Také bych uvítala méně odporností (červíci, slimáci apod.), které mi připadaly v psychohororu zbytečné. ()

Va55ago 

všechny recenze uživatele

Me se kruh moc nelibil, ale asi to bylo tim, ze mi kazdej 5x vypravel ty nejlepsi sceny a kdyz jsem na to tedy konecne kouknul, taxem jenom cekal, kdy tam bude tohle, kdy tamto... takze z celyho filmu sem nic nemel... ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl a vidět nemusím. U většiny amerických remaků japonských majstrštyků to nebývá zvykem, ale Kruh v podání Verbinského má všechno - velmi hutná, ponurá a husí kůži nahánějící atmosféra. Pro všechny hororově pozitivní jasná volba. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený hororový thriller (nejdrsnější scéna - kůň), ta nahrávka je naprosto dokonalá, ale to rozřešení mi přišlo hrozně nijaké... (vždyť to je úplná blbost, mi přijde:)) ()

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama