Reklama

Reklama

Nezapomenutelné mistrovské dílo Ptáci jsou jedním z nejděsivějších filmů mistra napětí Alfreda Hitchcocka. Když přijíždí krásná blondýnka Melanie Danielsová (Tippi Hedren) do Bodega Bay za svým čerstvě vystudovaným přítelem Mitchem Brennerem (Rod Taylor), je nečekaně napadena rackem. Najednou do města vletí tisíce ptáků a místní obyvatelé se stanou terčem jejich šílených útoků. Brzy se ústřední postavy nejděsivějšího filmu o přírodní katastrofě, který kdy byl v Hollywoodu natočen, Melanie i Mitch, ocitnou uprostřed smrtelného souboje s nezastavitelnou a nevysvětlitelnou sílou. (Magic Box)

(více)

Recenze (625)

domirovec 

všechny recenze uživatele

Další majstrštyk od mistra Hitchcocka, který mne velmi mile překvapil. The Birds je skvělá podívaná, která jako další ze spousty podobných kousků kombinuje dohromady horor a část přírody, v tomto případě ptactvo. Popravdě řečeno ani nevím proč, ale film byl v některým scénách více znepokojující než bych upřímně čekal (např. útěk ze školy). K tomu zde máme ještě příjemné a sympatické hlavní postavy a pěknou atmosféru, kterou film nepřetržitě buduje po dobu celého jeho trvání a opravdu se mu to daří. Za mě skvělá podívaná. 5/5 ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejznámějších Hitchcockových filmů, který ani za těch padesát let neztratil svoje kouzlo a stále je to podívaná jako hrom. Ptáci nevypadají jako směšně poletující papundeklové krabice, ale "téměř" jako opravdoví ptáci. Jak jsme u mistra zvyklí, nechybí tomu atmosféra - která nebyla tak velká, jak jsem si představoval, a jaká je u jeho jiných filmů -, dobré herecké výkony, skvělé triky - zdá se, že tenhle film má ke stáří ještě hodně daleko.... (úžasný poslední záběr) 9/10 ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Hitchcock nám jasně ukazuje, že dokáže vystupňovat napětí při čemkoliv ... proč to ty ptáci vůbec dělali?...proč má vůbec cenu takovýto film točit ...kde je příčina, kde je rozuzlení?.... kde je pointa?... o co tam jde?... o nic...jde jen o to napětí a o děs, který je vyvolán právě tou neznalostí a nejistotou ... a je to kouzelně udělané ... nikde jinde jsem neviděl, že by někdo dokázal uvařit delikatesu bez ingrediencí ... to umí jen šéfkuchař jménem Hitchcock... ()

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Na filmu je sice dneska nejvíc hororové to, že jsem ho poprvé viděla v roce 1979, ale jinak všechna čest, funguje pořád skvěle. Daphne du Maurier a Hitchcock šli vždycky dohromady. ()

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

Ptáci. Od doby co jsem viděl tento film, mám velký respekt z ptactva obecně. Výborně natočené scény s ptáky, prostě další kult. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Hitch je king. Ne že by Ptáci neměli slabiny, ale perfektní práce s atmosférou, hitchovsky typicky (ne)sympatické postavy a výborná předloha jsou zárukou nevšedního zážitku. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je v ptácích Hitchcockův rukopis jasně patrný, vytratilo se z nich to pro Hitchcocka nejtypičtější. Atmosféra se nevrývá pod kůži a film plyne podivným nepoutavým způsobem. Když mi před filmem někdo říkal, že Ptáci mu byli k smíchu, nevěřil sem. Ony ty scény s ptáky ale nakonec vážně byly více směšné než dramatické. Nevím jestli je to tím, že jsem před týdnem viděl precizní Psycho, ale tohle vážne nebylo ono. A to jsem se tak těšil... :( ()

FeiNike 

všechny recenze uživatele

Vtáčiky poletujúce nad malebným Bodega Bay náhle dostali chuť zobnúť si z ľudkého mäsa a pán Hitchcock tak dostal príležitosť potvrdiť svoj status povestného majstra v budovaní filmového napätia..Husia koža na mojej koži [nielen] počas sledovania vrán zákerne sa množiacich za chrbtom šlukujúcej Tippi potvrdzuje že Hitchcock potvrdil ZNAMENITE a ešte aj tu a tam prihodil milo infantilný zmysel pre humor.. Do kolien nezrážajúci scenár ako aj zubom času postihnuté triky však Vtákov nerobia tým úplne najlepším kusom čo som od Hitchcocka zatiaľ videl. ()

A_málka 

všechny recenze uživatele

stačilo jedno nedělní odpoledne s tímto filmem a měsíc jsem se nemohla zbavit pocitu, že se na mne všichni ptáci koukají a každou chvíli mne uklobou k smrti ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Moj maraton s Alfredom Hitchcockom definitivne koncim filmom Vtaci ktori mali byt dalsou z jeho nezabudnutelnych klasik. Bohuzial konciac tymto filmom som sa jasne presvedcil ze tento reziser nech uz ma akekolvek ,,zasluhy,, nech je akokolvek vynasany do neba a povazovany za jedneho z najlepsich v historii filmu, nie je nic pre mna. Jeho filmom som nevedel prist na chut hoci som im daval sancu opat a znovu. Vertigo, Stage Fright, Psycho, Rear Window, Vrazda na objednavku to vsetko mala byt ta najvacsia klasika pod jeho taktovkou, ale pre mna to boli bud priemerne alebo trochu nadpriemerne filmy ktore pojem ako genialita obchadzaju kilometrovym oblukom. Vtaci su rozhodne na velmi dlhu dobu poslednym filmom ktory som od Alfreda videl. Jedno mu ale nemozem upriet. Kazdy jeho film ci uz sa mi pacil viac alebo menej ma jedno pozitivum a tym su vyborne herecke vykony hlavnych hrdinov, (co na druhej strane az tak nie je jeho zasluha) , az na par vynimocnych scen v kazdom filme kde posobia skor tragikomedialne. Tomu sa Hitchcock nevyhol zatial v ziadnom filme a je mi zahadou preco. Naozaj zacinam radsej verit ze to bolo naschval. Druha vec aj ked som tym filmom za ziadnu cenu nevedel prist na chut ano uznavam ze niektore su scenaristicky vynikajuce. V kazdom pripade Vtaci k tym filmom nepatria a s tych filmovych pocinov ktore som videl ich radim este k tomu slabsiemu co natocil. Bohuzial medzi slovnym spojeniami ,,Majster Horroru,, a Alfred Hitchcock u mna nebubu nikdy dve vodorovne ciarky. Je mi luto ale odmietam davat filmom a reziserovi kredity len za to ze je vseobecne uznavany a zboznovany. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Jediný Hitchcockův snímek, u které jde vidět prvky horroru a co na mě zanechá asi dlouho mírné a opatrné obavy z ptáků. I když zde není skoro žádná hudba atmosféra je napínavá. Triky jsou zastaralé, ale na tu dobu se není čemu divit. Konec, kdy odjíždí od baráku poseté ptákama ....brr. Tuhle klasiku by měl vidět asi každý. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Horor Vtáci od hororu má trochu ďaleko, ale hustnúca atmosféra vyvažuje tento nedostatok. Myslím, že z tohto filmu sa dalo vyťažiť viac, najmä úplný záver ma trochu sklamal. Napriek tomu celkový dojem je taký akurátny fajn a krásna Tippi Hedren pridáva minimálne jednu hviezdičku navyše. Minimálne kvôli nej sa to oplatí pozrieť. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Naozaj majstrovksy zobrazené, herecké výkony vynikajúce, presvedčivé. Vtáky sa mi páčili oveľa viac ako Hitchockovo Psycho alebo Vertigo. Je to neuveriteľne, ale naozaj som sa aj bála. V 63 natočiť takýto film....tak to bravo. ()

bif 

všechny recenze uživatele

První polovina je šíleně natahovaná. Efekty jsou dnes již spíše směšné(i když ve srovnání s ostatními dobovými snímky jsou top). Tippi Hedren je krásná a na rozdíl od Hitchcocka se tak nezabývá svým umem. Myslím si že "Mistr napětí" si řekl, moje režie je výborná, takže se budeme soustředit na efekty. Chyba. Napětí není moc a efekty to nezachrání. Zklamání. ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů pana Hitchococka. Žádný jiný už takový nebyl. Před pár lety mě děsil k smrti a k děsí mě i teď. Scény jsou hodně napínavé, hlavně ta jak se na konci snaží dostat do auta a kolem sedí všichni ti ptáci a není jasně zda zaútočí nebo ne. Možná bych trochu zkrátila ten začátek, ale jinak bych nechala všechno tak jak je. Doufám, že se nikdo v budoucnu nebude snažit natočit modernizovanou verzy. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že Ptáci pro mne byli co se týče očekávání velkým zklamáním a vůbec se nemůžou srovnávat s filmy Alfreda Hitchcocka z 50. let 20. století. Zarážející je, že jsou spolu s Psychem asi nejskloňovanějším filmem, o kterém se ve spojení s tímto režisérem hovoří. Nechápu… Ono to zpočátku sice působí docela fajn, zase se nám buduje krásně příběh a profilují postavy, jenže pak to vše splaskne jako bublina. Ve chvíli kdy ptáci začnou útočit na lidi se veškeré očekávání rozplynou a moment překvapení je tatam. Vůbec zde není vysvětlen důvod, proč ptáci útočí a navíc všechno tohle na mne působilo úsměvně jako nechtěná komedie. Je tam pár náletů, pár mrtvých a najednou… je konec. Pro mne jsou ptáci zatím nejhorším filmem, které jsem od Alfreda Hitchcocka viděl… ()

guri 

všechny recenze uživatele

Aj po viac ako 50-tich rokoch maju Vtaci svoje caro a atmosferu. Osobne si vsak vadil rozvlacnejsi nastup a velmi zvlastne cervena krv.. Ale to su len drobne vady na skvelom filme. ()

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama