Reklama

Reklama

Capsule

Trailer

Obsahy(1)

Guy je skúsený stíhací pilot, ktorý je prvým britským kozmonautom vyslaným do vesmíru. Ani tri roky tvrdého tréningu ho však v žiadnom prípade nemohli pripraviť na situáciu, ktorá ho postretne. Keď sa kapsula, v ktorej je umiestnený nečakane stáva nefunkčnou, pričom stráca spojenie s vlastnými ľuďmi, neostáva mu nič iné, ako využiť pomoc iného národa, než je ten britský. Nad územím Ruska v období studenej vojny však akékoľvek rozhodnutie môže viesť ku konfliktu národov. Obzvlášť, keď môže prijať pomocnú ruku od úhlavného nepriateľa socializmu - USA. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to tu dost podhodnocené. No dobře, je to levné, odehrává se to vlastně skoro celé v jedné místnosti, ale některé filmy jsou na něčem takovém vyloženě postavené, třeba Locke se odehrává celý film uvnitř auta, kde hl. hrdina řeší někkolik problémů naráz skrze telefonáty, nebo třeba Pohřben zaživa, tam je zase hl. hrdina zavřený celý film v hrobě a víc než hrob neuvidíme, a to vůbec pak ještě nezmiňuju Telefonní budku. Já tyhle filmy hodně minimalistické prostředím mám rád a důležité na nich je to, aby to celé nenudilo. A u Capsule to docela funguje - první polovinu nemůžu říct, že bych se nudil, v té druhé už to bylo horší, když se tu třeba vůbec pár minut nemluvilo, i tak se to ale ještě dalo. Spíš mi na tom filmu vadí, že absolutně nevyužil toho, že se odehrává ve vesmíru nebo že taky mohl být víc promyšlený, než je. Takhle mi z toho vychází takový mírně lepší průměr, který sice není tak povedený, jako by mohl být, i tak ale tady je brutálně podhodnocený. Těch 44% (a to to mělo 43%, já tomu jedno procento vybojoval) je strašně málo. Tak to není akční, nehraje to na efekty, jako třeba Gravitace, ale kruci, ono to někdy není tak potřeba. Hlavní je když to funguje a tohle i docela funguje. 3* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Uff, v tuhle chvíli to tu má 38%? Jako proč? :) Klasický film, žijící z odkazu slavnějších a podstatně dražších souputníků-jednotlivců, rvoucích se o své životy ve vesmíru - Moon, Gravity, Martian. Tady jde o prostě jen nízkorozpočtovou skoro-one-man show z jednoho vesmírného modulu, který se poškodil. Modul je britský, na palubě je britský pilot a nikdo by o téhle misi neměl vědět. Jenže modul je poškozený, nevíme jak moc, a letí si tak trochu kam chce. Jediné, co jakž takž funguje spolehlivě je vysílačka. A díky ní se krom Britů do hry dostává i Rusko a Spojené státy, což by nebyl zase asi až takový problém, kdyby vše nebylo zasazeno do období tzv. Studené války (té z 20. století, ne té současné). Je pravda, že drtivou většinu času koukáme jen do kabiny na jednoho herce, nemohu ale říct, že by mi to vadilo. Film je tak díky tomu ale spíš takovou zteleviznělou rozhlasovou hrou - Guy si povídá s Britskými inženýry, pak si povídá s někým, kdo tvrdí, že je Rus a považuje loď za akt nepřátelství, pak si povídá s někým, kdo tvrdí, že je z CIA a nevěří Guyovi, že si s Rusy nepovídal jen tak a guy se musí rozhodnout, jestli všechno prozradí nebo zdechne. A to je všechno. Levný jednoduchý film, který tratí, krom rozpočtu, na tom, že je už několikátý v pořadí na stejné téma. OK, ale 38% od 34 hodnotících? ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

První britský pilot Guy Taylor (Edmund Kingsley), který se v době studené války dostal do vesmíru, zážívá technické problémy. Nemůže se spojit se svým týmem, dochází mu vzduch a musí učinit závažná rozhodnutí, aby zachránil svůj život... Hlavní natáčení tohoto nezávislého snímku trvalo pouhých čtrnáct dní. Film posbíral slušnou řadu cen a má pěkné hodnocení na IMDb, ale zůstal za očekáváním. Další hit jako Moon (2009) nebo Gravitace (2013) se nekoná. ()

Jadro odpad!

všechny recenze uživatele

Pol hviezdičky za prvú minútu úvodu a posledných päť na konci... Inak to je fatálne nelogická sračka bez akéhokoľvek napätia. To je asi aj prvý film vo vesmíre, kde stav beztiaže akosi tvorcom unikol. Celý priebeh sa odohráva v kapsule - predstavte si, že pozeráte Zdrojový kód a kapitán Stevens je celý čas v inkubátore a fakt nič iné.... No je to sračka, nekonečná! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jo kdyby to byl hraný dokument komentovaný fundovanými lidmi, tak by to byla jiná. Jenže jako film o jednom herci to neobstojí. Mladej Kingsley se sice snaží, ale jeho role je omezená jen na funění a bezobsažné žvanění do vysílačky, které by se v pohodě dalo seškrtat na větu "Dostaňte mě dolů". Něco do sebe měl až závěr, který mě docela překvapil i pobavil, ale ani ten to na víc jak 10% nevytáhne. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama