Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Floridu zaútočili obří pavouci. Nikdo však nemusí mít strach. Bijec pavouků Colton West už je na cestě... Když se po celé Floridě začnou nečekaně objevovat nebezpečně hluboké závrty, k životu se probudí nové hnízdo turbotarantulí. Gigantická zákeřná monstra plivající lávu rychle rozpoutají ničivou zkázu a chaos na jinak prosluněné Floridě. Jako by to nestačilo, turbotarantule zaútočí na pláž, kde si půvabná mladá dívka jménem Raya (Michele Weaver) chtěla užít prázdninové volno. Raya je nevlastní dcerou Coltona Westa (Steve Guttenberg), který se po předchozím střetu s turbotarantulemi stal velkou filmovou hvězdu. Teď se Colton musí vykašlat na natáčení mnohamiliónového velkofilmu, aby Rayu zachránil. Společně se svým osobním asistentem Kylem (James Bellinger) a nejlepším kamarádem Martym (Michael Winslow) se vyzbrojí speciální výstrojí a spěchá na Floridu sužovanou prehistorickými potvorami. Ale podaří se jim obstát v souboji s největší turbotarantulí ze všech? (TV Prima)

(více)

Recenze (50)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Florida sa ocitne pod útokom obrovských lávových pavúkov. Hrdina minulého filmu Colton West tu práve natáča svoj nový film a je mu jasné, že prišiel čas ďalšieho stretu s Lavalantulou. - Pre mňa jedna z tých lepších vecí, ktoré som v posledných rokoch videl od Syfy. Dej je úplne klasický, efekty katastrofálne, dialógy nezmyselné a vtipné to v tomto prípade tiež nebolo, ale je to podla mňa schopne natočené a postavám sa dajú držať palce, plus to prostredie, v ktorom sa natáčalo, je dokonalé. Raz za rok si pozriem niečo predabované a netuším, prečo sa venujú takýmto projektom. Ale asi preto, že to je lacné. + herec z Sharknado 4: The 4th Awakens + herec z Sharknado 3: Oh Hell No! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vyloženě party film, kde je potřeba hodně alkoholu. Kadetské ovečky okolo kapitána Lassarda se vracejí v krapet jiné taškařici. Rebelantský Mahoney, muž zvukových efektů Larvell a nesmělá Hooksová se tak objevují v dalším fláku, u kterého budou diváci vřískat a skákat blahem. Je tady totiž nové hnízdo turbotarantulí, které plivají lávu. Když si chce divák ublinknout, tyhle kousky to většinou spolehlivě zajistí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lavalantuly, obrovské pavúky chŕliace lávu, sú po roku znova tu. Tento krát sa tieto monštrózne netvory objavili na slnečnej Floride. No a opäť sa im na odpor postaví starý, pupkatý, zadychčaný policajný akademik Steve Guttenberg so svojim afroamerickým poskokom Michaelom Winslowom. Je to rovnaká crazy kokotina ako bol aj pôvodný film z roku 2015. Tomu som dal dve hviezdičky, ale teraz ma to už ani zďaleka tak nebavilo. A preto dávam titulu "Lavalantula 2: Druhá láva" o hviezdičku menej. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Kam se na něj hrabe Indiana Jones!" A to je fakt, když i Dundee Aligator přežije na plátně jen pár minut. Plán je tedy jasný - zničit matku pavouků Gargantuli, Gargavantuli nebo jak se ta obří lavantule jmenuje. Colton West má opět plné ruce práce, zatímco Miami zaplavují obří pavouci chrlící oheň. A pozor, vylepšený model dokáže vrhat ostré šipky (mimochodem mnozí sklípkani umí uvolňovat své ochlupení, které způsobuje prudké alergické reakce) podobně jako dikobrazi. Ohnivé chelicery se hladově zakusují do nebohých obětí a dojde i na proměnu blondýnky v továrnu na pavoučky. Samozřejmě jde opět o těžké béčko s výrazným přesahem do komedie, kde o vtipné situace není nouze. Již úvodní titulky hlásající, že film je inspirován skutečnými událostmi, napoví, byť možná není zcela jisté, zda se vztahují jen na počáteční natáčení nebo na celý film. „Naše ochlazená těla vidí jako nábytek." „Takže nás vidí jako židle?" „Mě vidí jako židle, tebe jako gauč." Slušná kamera, odpovídající hudba, proslulé floridské bažiny (škoda, že záběry na vodní les nebyly delší), známí herci, co se lehce propadli do laciných filmů a mizerné triky, i když někteří pavouci včetně matky zas tak hrozní nebyli. Pobavil jsem se. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Policejní akademie vs Ohniví pavouci, jak tohle asi mohlo dopadnout... Slabší parodie s prakticky nulovým scénářem, klasicky zoufalými triky, což mi u tohoto druhu filmů příliš nevadí, pár slušnými hláškami, pár trapnými a Mahoneym jako nejdrsnějším hlavním hrdinou, co svět kdy viděl... Prostě lehký podprůměr, který moc neurazí, ale rozhodně nenadchne... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

West se vrací a po hodnocení jsem se dost bál. První díl se mi líbil, ale druhému jsem nevěřil. A nebylo potřeba já se bavil skvěle. Sice film vypadá levněji než předchůdce ale to mi nevadilo. Humor byl dobrý, odkazy sice hloupé ale pousmál jsem se a Gutenberg je vtipnej chlápek. Efekty jsou klasické co od filmu čekáte. No nic já si jdu sednout do kouta, lynčujte mě ale já se bavil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako jednička, i když schéma je obdobné (jen místo syna je v ohrožení nevlastní dcera a matka tentokrát nezasáhne), a dojde na parodie několika filmů, seriálů a písniček (seriál Miami Vice, Alligator Jackson a Swamp Justice, krokodýl Dundee, Smrtonosná past, Kokony, Poltergeist, Vysvobození, Indiana Jones a mnohé další), ale parodie jak kdy a ne vždy nápadité. Koukat se na to dá, zabaví to, triků je tentokrát méně, ale drží si to určitou laťku, je to sebeshazující, což je sympatické, ale celkově to moc nedrží. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, kdy se trhlí Američané rozhodnou natočit pokračování Lavalantule. Podobně ujeté filmy jsou totiž pro ně jakýmsi trendem, který prostě nemůže skončit po jednom díle a navíc se tak dají parádně prát peníze. Jednička se sice příliš vlídného přijetí u diváků nedočkala a režisér Mendez dal od dvojky ruce pryč, ale vždy se najde v té záplavě podprůměrných režisérů někdo, kdo se nechá zlákat vůní dolarů společnosti Syfy. Bohužel je to případ i několika vyhaslých hvězd, které mají svou největší slávu už dávno za sebou. To je zřejmě největší důvod proč se i tentokrát na place objevila trojice herců, které proslavila bláznivá Policejní akademie. Tvůrci se sice snažili být stejně „vtipní“ jako v předchozím díle, ale dialogy byli ještě stupidnější, pavouci po vizuální stránce mnohem horší a už ani ten černý humor neměl takové účinky, aby se tomu divák alespoň z nutnosti zasmál. Snad jen přítomnost Aligátora Dundeeho byla příjemnou (leč stejně trapnou) vložkou. Režisér Simon ač to není žádný zelenáč tak tuto nepovedenou sérii pohřbil definitivně. Hold když nemáte po ruce alespoň trochu schopné scénáristy, tak z hovna bič neupletete. 20% ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Hm mám pocit že jste posrali dokonalou jedničku ne sranda ví jste dorazily co jednička zapomněla ukázat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Go, Go, Go, Go SHARKNADO!!!...no, pardon za omyl. Takéto eposy, ktoré nemajú obavy z toho, pozrieť sa sami na seba do zrkadla, ja rád. Podobne ako megakultové ŠARKNÁDO, ja táto séria ( škoda, že sa zatiaľ neprišlo z viacerými časťami, ktoré by sa určite pretavili v zábavu až mýtických rozmerov ) skvelým príkladom toho, že aj keď Asylumáci pracujú s céčkovými námetmi a ( dnes ) béčkovými hercami, občas vedia namiešať nápoj, z ktorého sa rád opijem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já mám rád podobná béčka, ale na snímku „2 Lava 2 Lantula!“ mi prostě tak nějak všechno chybělo. Chybělo mi trochu více humoru, trochu lepší využití stávajících postav – přímý odkaz na „Policejní akademii“ mi fakt nepřijde dost – chyběly mi lepší triky, chyběl mi i zajímavější scénář, díky kterému by se ty jiné slabiny daly snést. Za mě je tohle béčkový podprůměr. ()

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Trio padlých hercov z policajnej akadémie Steve Guttenberg, Michael Winslow muž 1000 hlasov a útla Marion Ramsey opäť spojili sily s produkčnou spoločnosťou Asylum a vytvorili ďalšiu, ešte horšiu "ptákovinu". Kým prvý diel bol až tak zlý, že sa na ňom dalo zasmiať, na pokračovaní už nie je nič smiešne. Hoci sa scenárista trocha pohral so skrytými narážkami na kultové filmy ako Scarface, Pulp Fiction, Krokodíl Dundee, Jurský Park a možno aj viac), trocha sa pozabudol, že ide o Animal horror pri ktorom je dovolená hocijaká kreatívna hlúposť (Príklad pokračovania Sharknada, tie boli až tak prehnané, že bavili) Ako viem, vyčítať snímke takejto kategórie, že nie je dostatočne nápaditá hlúposťami je asi cez čiaru ale pri Sharknadach mi sadli. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda že tých vyslovene vtipných momentov bolo tak málo, teda podstatne menej ako v jednotke, Coltonov druhý príhovor tiež nebol tak vtipný ako prvý (a áno Miami Dolphins mali naozaj bilanciu 16-0 v základnej časti NFL spomínanej sezóny a áno LeBron James si po prsteň prišiel do Miami Heat) ale doťahovanie sa s armádnym plukovníkom ale najmä epický záver pod vlajkov USA o veľkosti štátu Vermont mi chvíľu našepkávalo dať tomu 2*, ale iba chvíľu. Z jednohviezdičkovej série eko hororov asi najsilnejšia, ale iba za tú paródiu, horor to nie je ani omylom. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Tak udělat z komedie parodii... to byl fuck dobrej nápad! BX Jop... ten rozpočet byl dost znát. Tak aspoň za něčí snahu.. tu jednu hvězdu dám. 15% ()

jefff odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, je to odpad jak se patří. Guttenberg a Wnslow jsou tak toporní a odporní, že se to nedá snést a z filmu je fyzicky špatně. Brutalitka. ()

Reklama

Reklama