Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Soukromý večírek po rockovém koncertu nedopadl dobře. Tři dívky zděšeně prchají, zatímco mladíci odvážejí svého kamaráda s těžkým zraněním do nemocnice. Za několik dní se všichni sejdou před soudem. Zraněný Rajveer Singh (Angad Bedi) žaluje Minal Aroru (Tapsee Pannu) z pokusu o vraždu, ona zase jeho obviní z pokusu o znásilnění. Co se vlastně stalo, musí rozhodnout soud. Obhájcem dívek se stane bývalý excelentní právník Deepak Sehgal (Amitabh Bachchan), který se kvůli případu vrací z důchodu do soudní síně. (rikitiki)

(více)

Recenze (6)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek je pojatý hodně civilně, včetně neučesané kamery. Napětí buduje už od prvního záběru, kdy nevíme, co se přesně stalo. Sledujeme jen následky nabalující se jako sněhová koule a hrozící, že aktéry smete pod lavinou. Což se svým způsobem i stane. Sympatické je, že přes původní černobílost nakonec příběh odhalí pár stínů i na charakterech původně jednoznačných obětí. Všichni hrají naprosto přirozeně, ale vyniká Amitabh, který předvedl famózní sólo, jako zlomený muž, který se už v podstatě loučí se životem, přesto neokázale, bez velkých gest, věnuje poslední chvilky na záchranu jiných. Soudní přelíčení není žádný ohromující souboj chytré rétoriky a nečekaných zvratů. Je to bitva dvou různých postojů. Až v závěrečných titulcích konečně vidíme události ze začátku, ale to už není tak důležité. Tady šlo o přístup. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Amitabh Bachchan mi v tomhle filmu doslova uhranul a já jsem jenom čuměl, jak mě tohle právní drama strhlo. Jasně, je to trochu i proto, že to téma je hodně silné a aktuální, ale i proto, že i v dnešní době existují názory, které jsou neuvěřitelné, a které tady nejsou prezentovány jen útočníkem, ale i právníkem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zápletka super, rovnako aj formát filmu, avšak akosi mi to prišlo až príliš ťažkopádne a niektoré scény boli fakt za hranicou afektu a (ne)prirodzenosti. Neviem či len ja som mal ten problém, ale tá prehnaná teatrálnosť v súdnej sieni ťahala túto zdanlivo kvalitnú drámu k hraniciam priemernosti. A to je veru škoda, lebo potenciál to malo isto vyšší. Keby bol tento film z americkej produkcie, tak by bol za týchto okolností dej jasne predvídateľný. Ale v indickom ponímaní človek nikdy nevie ako sa môže na prvý pohľad absurdná obžaloba napokon vyvinúť do (ne)spravodlivého záveru, takže aspoň vďaka tomuto faktu to bola dráma až do samého konca. P.S. Amitabh Bachchan je neuveriteľne charizmatický herec :) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film ma nejako nezaujal, Amitabh sa mi viac páči vo veselších postavách a súdničky tiež nie sú pre mňa to pravé. Príbehu sa nedá uprieť zaujímavosť a tragickosť, ale takých je veľa. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Tak to je poprvý, co jsem svým hodnocením vytáhnul film do červených čísel :) Určitě se tady ale hodí říct, že si to bezesporu zaslouží. Na indických filmech začínám ujíždět podobně jako na indický kuchyni. Sice mi posledně při přípravě jejich jídla dost zásadně ujela ruka s chilli, takže ten zážitek nebyl úplně stoprocentní. Byla to spíš taková dezinfekce zevnitř :) Ale to jsem odbočil. Pink je klasický drama/thriller, který řeší až trochu neandrtálské sympatie mužů k ženám. V Indie se určitě jedná o několikanásobně palčivější otázku, než třeba v Evropě, protože staromilci tvrdí, že slušná Indka se nesměje, nebaví, nepije, nekouří atd. Nedej bože, kdyby se živila šlapáním. Film se dokonce obešel bez těch barevných tanečků, což samozřejmě dost přidalo na vážnosti. A to jsem si vážně myslel, že to dokážou nacpat do čehokoliv. O hlavním hrdinovi netřeba debatovat, jednoznačně to na něm stojí a jakmile vleze do soudní síně, už jen zaraženě sedíte, čučíte a ani nedutáte. Opět mi to nedá, ale pouhých 52 hodnocení je u takovéhoto filmu dost zarážejících. ()

Reklama

Reklama