Reklama

Reklama

2046

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Excelentni pokracovani In The Mood For Love. 2046 je o tom co se s clovekem deje po lasce, ktera spachala FAIL a vyrovnavani se se skutecnosti skrze umeni, sex a filozoficke premytani. Opet je zde vse podano velmi poeticky a metaforicky. Silne tomu napomaha spisovatelska realita hlavniho hrdiny, ktery z prvniho dilu, kdy byl pisalek-amater upgradoval na profi writera a s tim pribyla i jeho psana realita ve filmove podobe. Futuristicka vize roku 2046, ktera reflektuje autorovu minulost a aktualni deni z bezne reality. Girls z jeho okoli zobrazeny jako androidky, cesta odchodu z after-love stavu zobrazena jako jizda sci-fi vlakem atd. Jestlize In The Mood For Love bylo, jak uz nazev napovida ciste o lasce, tak 2046 prechazi do sex sfery, kdy hlavni hrdina po predchozich zkusenostech emocionalne zmrzne a chaos v hlave zpusobeny predchozi neuspesnou love se snazi resit skrze milenky. Na jednu stranu je to cele mene sympaticke a ztratil se tak prijemne pulzujici romanticky feeling prvniho dilu, ale na druhou stranu diky tomu mate k dispozici napr. vyborne sex sceny se Ziyi Zhang, coz neni vubec k zahozeni. Film jako takovy je i pres svuj velmi silny metaforicky podtext a jeste vetsi mnozstvi materialu k zamysleni o kousicek slabsi, nez predchudce. Na druhou stranu jsou zde tak pozitivni bonusy, ze to ve vysledku vyslo stejne vyborne - jeste lepsi, uchvatna hudba, bozska Gong Li, dokonala Ziyi Zhang (miluju jeji hlas), sci-fi momenty. Kar-wai Wong me touhle dvojici filmu dostal."Love is all a matter of timing. "8/10 ()

Luciana 

všechny recenze uživatele

Krásný, téměř hmatatelně pocitový film vonící po slzách. Neúspěšný spisovatel Chow Mo Wan cestuje časem a během této "cesty" mu do života vstupují různé ženy, přičemž každá z nich je charakterizována specifickou hudební skladbou. Můžeme tak ženu přirovnat k melodii... K melodii snů, pohledů, vůní, gest... Hudba k tomuto filmu je opravdu nádherná. Plna melancholie, smutku a zvláštní, těžko uchopitelné nostalgie, které zas a znovu s potěšením podlehnete. ...Vzpomínky jsou pouze stopami slz... ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá jen těžko popsat, odnesla jsem si z něj nezapomenutelný a překrásný DOJEM, protože děje tu naprosto není potřeba. Takhle nějak vypadá dokonalý film. Vizuálně vytříbený, s úchvatnou hudbou a nádhernou Ziyi Zhang. Jedinou drobnou výtku bych měla k délce snímku, ale jinak mi úžasem dochází slova. 2046 se musí vidět s jediným doporučením : "Just feel it". ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Naprosté zklamání! Navnaděn dokonalostí filmu Stvořeni pro lásku, vypravil jsem se na volné pokračování a dvě hodiny jsem se nudil. Emocionální síla jedničky byla vyměněna za citovou prázdnotu a odtažitý chlad, o roztříštěné struktuře filmu ani nemluvě. I když obrázky a hudba jsou skoro stejně povedené jako poprvé, jediným světlejším bodem tu je nádherná Zhang Ziyi. Je mi jasné, že druhá kapitola nebyla pro mne, a že se budu vracet jen k té první. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Artový film na hranici srozumitelnosti (a možná kousek za ní), ale přesto příliš dobré na tři hvězdičky. Vyjádření pocitů z minulých lásek prostřednictvím románu sci-fi (který hlavní hrdina píše) je dost originální nápad. Stejně pozoruhodná mi přišla i kamera - velmi často je obraz rozdělen na dvě poloviny vertikálně, přičemž děj se odehrává jen v jedné polovině a druhá funguje jako statický doplněk. Vyšší hodnocení je umocněno i velmi solidním zvukem na DVD z kolekce 6+6+6. Poslouchal jsem na sluchátkách AKG K701 a zřetelně dokázal rozlišit množství zvuků (a nástrojů), takže jsem si akustickou stránku filmu doslova vychutnával (ostré klapání podpatků, housle) a nakonec vydržel sledovat až do třetí hodiny ranní. ■ P.S. Jednoznačně nejvyzývavější a eroticky nejotevřenější Zhang Ziyi, co jsem dosud viděl. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Každá z hlavních postav mluví svým jazykem: Mr. Chow kantonsky, Bai Ling mandarínskou čínštinou a Tak japonsky. Přesto si spolu všichni rozumějí. (imro)
  • Kopie filmu přišla na festival v Cannes tři hodiny před premiérou s policejní eskortou. Bylo to poprvé, co kvůli nějakému snímku museli měnit program festivalu. (imro)
  • Název filmu odkazuje na poslední rok předtím, než se Hongkong definitivně osamostatní. Velká Británie ho vrátila Číně v roce 1997. (imro)

Reklama

Reklama