Reklama

Reklama

Perla Afriky

(festivalový název)
  • Švédsko The Pearl of Africa (více)

Obsahy(1)

Cleopatra se ocitla na titulní stránce novin – za hvězdu ji ale neměli. Je totiž trans a žije v Ugandě. Ačkoliv je tato země od dob Winstona Churchilla pro bohatství a rozmanitost své přírody označována jako „perla Afriky", sociální rozmanitosti se tu daří daleko méně: LGBT lidé jsou většinovou společností lynčováni a zákonodárci chtějí homosexualitu trestat smrtí. Širokoúhlá road movie Cleopatry a jejího přítele Nelsona vypráví příběh o cestě za lepší budoucností. A Nelsonova láska i vztahy v rodině napovídají, že by tahle story mohla mít i nečekaný happy end. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film, který až příliš propadá své protagonistce. Četli jsem něco ze zákulisí a zdá se, že jde o hodně svéráznou osobu, co měla o filmu jasné představy a zjevně se nebála je prosazovat. A filmaři jí asi nebyli schopni oponovat. Možná i v tom je kus kouzla, ale portrétní dokument, který pracuje podle přání portrétovaného, málokdy věstí něco dobrého. Není to průšvih, ale je to nakonec dost mělké ve svojí tradiční oslavě téhle odvahy. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Príbeh je to rozhodne silný. Veď kto by nepodľahol emóciami nabitému a intímnemu boju za lásku v krajine, kde je iná ako heterosexuálna láska považovaná nielen za zvrátenú, ale aj trestnú. Ale forma, akou bol dokument spravený ma moc neoslovila, hence the "low" rating. ()

Reklama

Reklama