Reklama

Reklama

Polední žár

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Bývalý spisovatel detektivních románů Bill Harding (J. Hanzlík) se podruhé oženil s Betsy (Z. Adamovská), dcerou newyorského milionáře. Po letech se setkává s první ženou Angelikou (S. Postlerová), která žije s kontroverzním spisovatelem Lumbem (J. Čenský), k němuž ji pojí vztah plný hádek a nesvárů. Lumb nečekaně nabídne Hardingovi k posouzení svůj nový román a seznamuje se s milionářovou druhou dcerou Dafne (S. Laurinová). Protože hledá bohatou nevěstu, lehkomyslná dívka jeho představě vyhovuje. Jednou večer zatelefonuje Angelika Billovi a prosí ho o pomoc. Vzápětí Lumba někdo zavraždí a oba se stanou rázem podezřelí… Napínavý detektivní příběh napsal podle románu klasika amerického detektivního žánru Patricka Quentina Jiří Hubač, režii měl Zdeněk Zelenka a za kamerou stál Vladimír Opletal. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Scénář jedné ze scénáristických legend Československé televize třetí čtvrtiny minulého století umožnil režiséru Zelenkovi nastudování jedné z nejlepších inscenací devadesátých let. Vznikl prostor pro výtečné herecké kreace Jaromíra Hanzlíka, Josefa Vinkláře, Zlaty Adamovské, Vilmy Cibulkové a řadu dalších zajímavých hereckých příležitostí. Své dostal i detektivní žánr a zdařilé stupňování napětí charakteristické pro klasickou detektivku, jak ji znali naši rodiče a prarodiče. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že posledních třicet let u nás vznikají nejlepší detektivky nikoli na plátně, ale v televizi. Rodinné drama s detektivní zápletkou z pera Patricka Quentina (i když bych měl spíše napsat z per, pod tímto pseudonymem se totiž skrýval tvůrčí tým) s inteligentně zpracovaným scénářem Jiřího Hubače. O zajímavý příběh a napětí není nouze, postavy jsou životné a psychologicky propracované. Skvělé herecké výkony Jaromíra Hanzlíka, Simony Postlerové a Josefa Vinkláře. Nebýt chvilkové přílišné zkratkovitosti a prkenného Jana Hrušínského, neváhal bych jít s hodnocením i výš. I tak ale velmi pěkných 75%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dokonce i Čenský zde hraje lépe, než Hrušínský, to už je velká ostuda. Ale jinak je to výborná konverzační krimi, které televizní zpracování sluší. Hanzlík, Cibulková, Vinklář a Mrkvička jsou výborní. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Klasická TV detektivka je ukázkou dobře odvedené filmařiny. Televizní zpracování anglických a amerických látek nám šlo ale koneckonců vždycky. Zajímalo by mne, jestli by to fungovalo také naopak. Jaromír Hanzlík se slušivým vousem krásně zvážněl a detaily jeho obličeje předvádí vysokou hereckou školu práce s mimikou. Jenom mne to, ač jsem se bránil zuby nehty táhlo, hlavně v první polovině do Hříchů pro pátera Knoxe a nemůže za to jen Zlata Adamovská. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Jaromír Hanzlík je vážně třída a o tom, že Vinklář hajzly hrát uměl, se ví již dlouho. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Není důležité mít čtenáře, ale nakladatele.." Zajímavá myšlenka, která by dík snadné parafrázi mohla dost osvětlit současný stav českého filmu, byť tedy právě tenhle detektivní Polední žár se poměrně vydařil, zejména zásluhou sebejistého skriptu Jiřího Hubače.. Rutinér Zdeněk Zelenka zde také odvádí svůj typický standard, herecky však silně nevyrovnaný, a tak se jednoduše žádná oslnivá televizní jízda zdejšímu hodnocení navzdory nekoná, potěší však především skvostný Ladislav Mrkvička ve své colombovské variaci.. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Spojení Zelenka - Hubač nezklamalo. Napínavá detektivka od začátku do konce se zajímavým rozuzlením. Ale tak to v dobrých detektivkách bývá, že nakonec vrahem je ten nejméně podezřelý. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Podařená detektivka, ve které jsem sice pachatele odhalil hned na začátku, nicméně neubírá kvalitě, s jakou je natočena. Scénář napsal zkušený Jiří Hubač podle předlohy Patricka Quentina "Mé dvě ženy". Televizní look v pohodě obstojí a roli amerického prostředí ztvárňuje docela věrně. Herecké obsazení super, Jaromír Hanzlík jako spisovatel Bill Harding a Ladislav Mrkvička coby detektiv Trent je hotovej Columbo :). Hudební dramaturgie Roman Holý. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Nijak mě to nezaujalo...  Jan Hrušínský (Paul Flower) prozradil, že si ve scénách s Jaromírem Hanzlíkem (Bill Harding) kdy si nebyli úplně znalostí textu, rozložili listy scénáře po podlaze jako nápovědu. Ale když přišla řada na Jana nějaký ten list mu kolega Hanzlík s chutí přišlápl, tak že nezbylo Hrušínskému než si text vybavit a nebo zaimprovizovat. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Trochu chladné, ale poctivě natočené. Hanzlík podal vynikající výkon. Dokonalý casting zajistil odpovídající herce do rolí jednotlivých postav. Pak už na tom vlastně nebylo co zkazit. 75% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hrozná nuda, ale postupem času se děj rozjede a poslední třetina je naprosto špičková. Ze začátku nemastný neslaný Hanzlík předvádí pak velmi dobrý výkon. Pointa a závěr výborné. Slušná podívaná. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Calinghamove můžou všechno, úplně všechno.." Jaromír Hanzlík jako pravý gentleman,  který se díky své šlechetnosti nakonec dozví víc, než co by si asi přál vědět... Jiří Hubač byl výborný scénárista a ani tato jeho detektivka amerického střihu není k zahození. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani opětovné zhlédnutí mě nepřesvědčilo o kvalitě této detektivky. Navíc rádoby americké reálie (blikající neony, plechovky s colou...) mě bavili v českých detektivkách možná tak v 80. letech, ale později už mi přišly dost trapné. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzlík je sympaťák, který se mi líbí snad v každé roli. Ovšem Simona Postlerová strašně přehrává a Ladislav Mrkvička je jako detektiv také dost slabý. Takže mi bylo nakonec jedno, jak to dopadne. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Americka detektivka s poldou Mrkvickou. Vsechny ty holky vypadaly vyborne! Laurinovou jsem nejdriv vubec nepoznal...! :) ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré herecké obsadenie. J.Hanzlík ma opäť nesklamal. No na vraha sme prišli už po 20 min. Škoda, ale ináč to bol pekný TV film. 65%. ()

Reklama

Reklama