Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka je bohužel spíše chudou příbuznou většiny kvalitnějších pohádek. Navíc kombinuje dvě pohádky dohromady. Otázkou zůstává, zda je to na škodu, či nikoli. Tak jako tak, jak už bylo zmíněno níže, v první polovině se děj ubírá ne úplně vyhraněným směrem. Navíc chybí i záporná postava, kterou se skřítek teprve stane. Zpočátku to dokonce vypadá, že je postavou kladnou. Nejdůležitější a hlavní zápletka opravdu přichází až téměř v závěru filmu. Jako televizní projekt, který by byl o něco kratší, by to stačit mohlo. Na filmovou verzi, která čítá hodinu a půl je to málo. Navíc chybí humor a to i přesto, že ve filmu hraje Jiřina Bohdalová či Július Satinský. Není to špatné, je to spíše průměrné. ()

zuzam 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se rozmýšlela, jestli dát odpad nebo jednu hvězdu, nakonec jsem se rozhodla pro hvězdu, odpad dávám nerada. Zdenka Zelenku mám ráda jako autora televizních detektivek, bohužel pohádky mu moc nejdou, jako jeden z mínusů je i že do každé pohádky nacpe Jiřku Bohdalovou. Na téhle pohádce jsou ale naprosto nestrašnější postsynchrony, pohádka má tak strašně umělý zvuk, že se to prakticky nedá poslouchat. Námět je stará klasika, ale dalo se to zpracovat mnohem líp. Už jen to, že Bohdalová a Satinský jsou ve věku spíš prarodičů než rodičů. Pohádka je celkově spíš nezajímavá, nevtipná, skřet až příliš iritující. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, tahle pohádka je neuvěřitelně podhodnocená. Satinský spolu s Bohdalovou tvoří sehraný tým a skvělé královské rodiče, na nichž mi žádná topornost nepřišla, natož nepřesvědčivé výkony. To samé i u princezny (na hrášku). Jen ten škrhola s divným jménem v názvu filmu byl trochu ujetej :-)) ale tím líp. Já nevim jak vy, ale já se bavil. A pořád je to lepší než třeba Z pekla štěstí. A Andrea Elsnerová je tu neuvěřitelně krásná :o) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh Jana Wericha 'RumplCimprCampr' je tak krátký, že na celovečerní snímek nevystačí a tak si tvůrci vypomohli začleněním už mnohokrát zfilmovanou pohádkou 'O princezně na hrášku.' Výsledek je velmi rozpačitý. V jednom filmu tak máme, bohužel viditelně, pohádky dvě. Nejdříve ta o hrášku, kde je vsazen onen podivný mužík. Když vše dobře dopadne a příběh se směle uchyluje ke konci, objeví se zase a podlou zradou začne vydírat. No, a jede se dál. Pohádková atmosféra se sice vyskytuje, ale ten děj měl být přeci jen daleko více zpracován. Finále má být na konci a ne už uprostřed. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

3 a půl *, možná se někdy přikloním ke čtyřem ... nejpovedenější pohádka Zdeňka Zelenky, pro mě daleko koukatelnější záležitost než Nesmrtelná teta. Skvělá Elsnerová, tradičně dobří Satinský s Bohdalkou, spíše nevýrazný Ivan Hora, přehrávající Brodská s Merunkovou (ale za to zřejmě mohl scénář) no a pan Kepka byl vlastně docela příjemný :-). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o pohádku, točenou primárně pro štědrovečerní vysílání v roce 1997. (JT19)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1993 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Hrášková princezna a skřítek se šišatou hlavou". (Miggi90)

Reklama

Reklama