Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Cival 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá "štědrovečerní pohádka", kterou bohatě stačí vidět jednou za život - možná i to je moc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která nemá zpočátku jasně danou zápletku, ta přijde až v poslední třetině, stejně tak se zpočátku nerýsuje vysloveně zlá postava, ta také přijde až v poslední třetině a i tak na mě ona postava nepůsobila vysloveně záporně. Pohádka mě sice nedonutila někomu vysloveně fandit, žádná postava tady není nějak vyrázná ani není postavena před nějakou emotivnější událost, ale přesto mě bavila, působila uvolněně a s přísadou kouzel i pohádkově. Jen mě mrzí, že Tereza Brodská neměla větší prostor, z ženských postav byla absolutně nejvýraznější. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dříve se točívaly jinačí pohádky, než je pitomý Rumplcimprcampr. To už hodlám tvrdit, že i Troška dokáže lepší a pohádkovější příběh napsat, narozdíl od těchto paskvilů, které pro děti jsou akorát noční můrou. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rumplcimprcampr aneb jak televizně odwerichizovat původní geniální Werichovu autorskou pohádku. V podstatě obrácení vyznění mistrného literárního textu, téměř nulová invence, naprosto sterilní forma, laciné televizní triky, šílené postsynchrony, chybějící ruchy... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejraději bych Zelenku roztrhal na rumplcimprcampr... Tohle si česká pohádka nezaslouží. Prostě nezaslouží. Zlatý Troška. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

A mně se tahle pohádka s rozumnou královnou, která svému synovi přeje chudou dívku se zlatým srdcem, i když zlaté příze utkat neumí, v mládí docela líbila. Možná je to taky slabostí pro Andreu Elsnerovou. V porevoluční pohádkové bídě je to jeden z lepších kousků. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Udělej něco, v tomhle případě uhodni naprosto příšerné a u jiného exempláře se nevyskytující jméno, nebo přijdeš o dítě. Bratři Grimmové by možná nebyli nadšeni, ale kdyby viděli německou verzi téhož, asi by se v hrobní rotaci při téhle verzi přeci jen trochu zpomalili. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Rumplcimprcampr je rozprávková postava známa z príbehov bratov Grimmovcov. Zlomyselný škriatok, ktorý ponúkne ľuďom svoju magickú pomoc, ale následne chce za to neprimerane veľkú odmenu. Tentokrát som na neho náhodou natrafil, keď som zhliadol českú televíznu rozprávku, ktorú v roku 1997 natočil režisér Zdeněk Zelenka. Bolo to úbohé po všetkých stránkach. Réžia silne podpriemerná, kamera takmer amatérska, herecké obsadenie otrasné. No a absolútnym vrcholom tejto filmárskej kopy hnoja je stvárnenie samotného Rumplcimprcampra. Štylizovali ho do polohy slizkého afektovaného transexuála. Pôvodne som chcel tomuto titulu dať aspoň jednu malú hviezdičku, ale keď som si to teraz takto skompletizoval, dospel som k názoru, že je to úplný odpad! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tuto pohádku viděl ještě v dětském věku a musím říci, že se mi velmi líbila a dokonce jsem si na ní občas vzpomněl i v dospělosti, protože toho fialového šaška je opravdu hodně obtížné dostat z hlavy. A to, že jsem tuto pohádku měl stále v mysli i přesto, že od doby, kdy jsem ji zhlédnul poprvé, uplynulo více než 10 let, mně donutilo se na ní nyní podruhé podívat, když běžela znovu v televizi. Musím říci, že tentokrát jsem z ní tak nadšený nebyl, což asi bylo částečně způsobeno i tím, že už jsem věděl, jak vše dopadne, ale hlavně jsem zjistil, že pro dospělého diváka je tato pohádka místy až příliš nudná. Nicméně najdou se i klady, například královská dvojice Bohdalová - Satinský je ve svých rolích naprosto okouzlující a vtipná a i díky nim stálo za to tuto pohádku vidět. A jak už jsem se zmínil na začátku, velice těžko se z hlavy vytěsňuje Jaroslav Kepka, který ztvárnil titulní roli šaška (nebo chcete-li skřítka) z lesa. Co se týče mého celkového hodnocení, tak cítím, že bych měl zohlednit fakt, že jako dítěti se mi to líbilo, a díky tomu nakonec tedy přidávám tu třetí hvězdičku. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Toto se tedy příliš nepovedlo. Nuda a především značné rozdrcení pohádkových motivů a tragický děj. Zmatek. 35% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Odporná, nepovedená a příšerně natočená pohádka…těžko uvěřít, že něco takového vzešlo z pera takového tvůrce. Když v TV náhodou zahlídnu toho nesnesitelného skřeta lemovaného fialovou aurou, okamžitě přepínám, i kdybych měl místo toho koukat třeba na Pobřežní hlídku. ()

Reklama

Reklama