Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A něco šmrncovnějšího byste nenašla ??" - "Ne !! Šmrnc u nás dávno vyšel z módy.." ;) Tak u Zelenků doma rozhodně !! Tahle nesmírně jalová fanfarónsky natočená pohádka totiž právě ten šmrnc naprosto postrádá, když tvrdohlavý rutinér Zdeněk Zeleneka tu rozkošnou Werichovu předlohu nejspíš musel hodně nesnášet, že ji takhle dovedl spolu s Helenou Sýkorovou v jejich upoceném scénáři rozcupovat na rumplcimprcampr.. Kouzlo je pryč, když ten mistrův inteligentní nadhled nahradil režisér svým typickým rukopisem, cílenou laciností triků, která se bije s tou troškovsky opuletní výpravností kostýmů, či podbízivým humorem, a Jan Werich si tak tam nahoře musí hodně ťukat na čelo.. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Naďa Urbánková ve své životní roli. Jinak mě u Rumplcimprcampra ani tak nefascinovalo jeho jméno, ale spíš, kdo mu ho dal? Jaký je vůbec životní koloběh pohádkových bytostí, jak se zrodily, jak se rozmnožují? Myslím, že je škoda, že to ještě někdo neprobádal. V podstatě mě napadají následující možnosti: a) pohádkové bytosti tu jsou od pradávna, vznikly společně se světem. S tím ale nekoresponduje, že třeba čerti často uvádějí věk kolem osmi set let apod. No, na druhou stranu, třeba jsou ti čerti v zásadě sklerotický a osm set let je poslední perioda, ze které si ještě něco pamatují, že jo. Anebo za b) nadpřirozené bytosti tu nejsou od pradávna, taky se rodí. Na druhou stranu jsem nikdy neslyšel vyprávět třeba takovou babu Jagu nějaký historky o svým dětství, jak třeba chodila ke svý babičce do perníkový chaloupky s košíkem s bábovkou a vínem. Na druhou stranu, dost možná se roděj způsobem né jako savci, ale jako třeba žáby, že se zkrátka vylíhnou z nějakých vajíček. Tím pádem nějaký dětský zážitky s příbuznýma mít nemůžou. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Proč musí být vždy v pohádkách království malé a chudé...? Proč se snaží filmaři stále o nějakou sociálníé rovnoprávnost tam, kde se o nic takového snažit vůbec nemusí? Pak člověk koukné na německé (a ohavné) pohádky a tam je všechno naleštěné, krásné, bohaté, velké, prostě žádná umírněnost. Jde přece o pohádku! ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z pohádek, která je v podstatě o ničem. No, koukat se na to sice dá, ale nedoporučuji ji. Nevím, co víc napsat, je to jaksi přepatlané, nefungující, o nic nepřijdete, když tuto pohádku neuvidíte. Nejvýraznější postavou je zde postava Rumplcimprcampr(a), kterou ztvárnil Jaroslav Kepka. Verdikt: 2* a 40 - 50 %. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Největším problémem mnoha Zelenkových filmů a inscenací je rozvláčnost daná doslovností, kdy i jednoduchý fór má potřebu pětkrát zopakovat, abychom jako věděli a všimli si. Pak se stane, že to, co má původně působit komicky, vypadá spíše otřepaně. Nebýt tady mile usměvavá Andrea Elsnerová s dolíčky na tváři, je to i díky přehrávání Satinského a Bohdalové nekoukatelné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Statek, ze kterého pochází Božidara (Andrea Elsnerová), se nachází v Dolánkách u Turnova. Jmenuje se Dlaskův statek. (Tommy872)

Reklama

Reklama