Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh fiktivního českého letu na Měsíc začíná ve chvíli, kdy se ukáže, že tento všemi zapomenutý a důkladně vytunelovaný státní projekt je kvůli hrozbě likvidační pokuty od EU nutné bezpodmínečně dotáhnout až po triumfální moment, kdy národ u svých půllitrů bez dechu sleduje přímý přenos z přistání našich zlatých hochů (a jedné dívky) v cílové destinaci. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Kosma je skutečně rozjezdová a poměrně rozpačitá. Humor je na můj vkus trochu moc jednoduchý až laciný, a satira současné podoby české národní povahy poněkud bezkrevná. Stěžejním elementem je tu naprostá absurdita tunelářské drzosti made by "Symek", což je ale věc míjející se s dneškem asi tak o dvacet let. Vstupy ministerské dvojice Myšička - Hána ale tnou do živého. Snad dostanou více prostoru... Podle pilotu bych Kosmo úplně nedoporučil, ale rozhodně bych mu dal šanci, protože potenciál tam rozhodně je. A je rozhodně odvaha jet za hranicemi formátu "dvacetiminutovky". Dávám "jen" 60%, protože první vlaštovku jménem Comeback už máme dost daleko za sebou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc, protože v téhle zmrdo-zemano-babišovské době je ostrá politická satira potřebná jak sůl, ale v prvním díle jsem ji ještě úplně nenašel. Hlavně se mi to teda zatím zdá líp napsaný než zrežírovaný a zahraný, když jsem se vlastně nesmál vtipům zážitkově hned, když byly proneseny, ale až když jsem si v dalším okamžiku racionálně vysvětlil, jak jsou vymyšlené a jak mají fungovat. Tzn. připadala mi vtipná ona idea vtipu, ale ne vtip samotný. Celkově to míří dobrým směrem, baví mě Lubor, nebaví mě posádka, uvidí se, co dál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vesmírné středisko Brdy 2 se tak nějak přirozeně ztransformovalo do luxusního hotelu v Karibiku." Jsem si naprosto jist tím, že pokud se Česká republika jednou rozhodně dobýt vesmír, tak to dopadne přesně takhle - nějaký Sumec (čti Symak) se na tom nehorázně napakuje a mezitím budou naši astronauti trénovat přetížení 3G na řetízkáči, beztížný stav si nacvičí v rybníku a fyzickou kondici naberou během s ovcí na zádech do kopce. Mě to dost pobavilo, protože z opuštěné školní družiny, tedy vlastně z vesmírného střediska Brdy 1, je to do vesmíru už jen krůček. A já rozhodně budu přitom. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi těžkopádný rozjezd. Snad polovina dialogů vznikla zřejmě jen proto, aby po nich následoval více či méně (spíše méně) povedený vtip, ne aby někam postrčila příběh, satira zasmrádá trapností a podbízivě lidovou jednoduchostí, leč nápad je stále dobrý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu sme išli no niečoho, o čom sme nemali ani poňatia, ako to bude vyzerať a čo to vlastne vôbec bude. Prvý diel je taká zoznamovačka, častokrát viac trápna, ako vtipná, ale je iné, ak sa nejaký fór podarí a zasmeje sa na tom celé kino v Uherskom Hradišti a je iné, ak na to čumíte doma a občas sa pousmejete. Nápad skvelý, dialógy viac menej dobré, vizuál zatiaľ celkom slabota. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, přijde mi hrozně hloupé v tak rozjitřené době, kdy jedni si hrají na jediné spravedlivé a pohrdají lůzou, a druzí na jediné se selským rozumem, kterým nevoní pražská kavárna, přijít s takovýmto projektem. Comeback byl dobrý v tom, že nepolitizoval. Tohle je takové - povrchně popisné, ve stylu Tondy Blaníka, s pohrdáním vůči Čechům, a je jedno, jestli právě k té lůze, nebo vychcaným a za nic zodpovědným ministrům. První díl má pár dobrých momentů, ale celkově mi přišel takový rozpolcený, s mírnějším obdivem směrem k té "pražské kavárně". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady, proč z našeho národa neudělat pěkné zmrdy – však jsme, tak vo co de…Tahle satyra – má sice pomalejší rozjezd než by mi bylo milé, ale jo, docela jsem se v několika případech nasmál. Nahý Maděrič, vyžraný Kopta, vyprsená Plodková a úhoři obsypaný Novotný. Ona celkově ta čtverka „kosmonautů“ není zas až tak špatná. Tupci to sice jsou, ale je s nimi alespoň prdel. Nejlepší je ale zatím stejně ten ministr Lubor a jeho poradce…Kurňa ty Brdy 2 nevypadaly zas až tak špatně – pěknej tunel – jako polovina věcí u nás…50% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný rozjezd seriálu, na který jsem se opravdu těšil. Nejsme možná nejlepší v dobývání vesmíru, ale tunel Brdy-Martinique pro nás není nejmenší problém. Plný počet hvězdiček jsem neudělil jen proto, že mi v dialozích občas něco zaskřípalo, každopádně jsem si už po první epizodě našel své oblíbence. Jsou to Dr. René Hejl, ministr Lubor Šnajdr a tajemník Libor Repelent. Tihle tři mě fakt dostali. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic moc jsem od toho raději neočekával, ale první díl získal mé sympatie již úvodem, ještě před titulky, tj. během prvních 2min30s. Poté jsem měl občas smíšené pocity nevyplněnosti a prázdných míst bez nějakého vtipu. Víc než kosmonati ve výcviku mne nakonec bavil nový ministr a přeřízlá složka. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem s hodnocením váhal, protože mám z filmu rozporuplné pocity. Dám mu ale šanci, především kvůli krásně absurdním dialogům a výbornému ministrovi s jeho tajemníkem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra, co to je? To byl pěkně blbý nápad, rozkoukat nějaký český seriál, když jsem nad nimi už minimálně 5 let zpátky zlomil hůl... A tak jsem si vybral to pro mě nejzajímavější, co tady za tu dobu vzniklo a jsem dost zklamaný. Přehnaná stopáž a za celou dobu jsem se zasmál tak jednou, dvakrát se pousmál a zbytek těch hlášek a scének mi přišel strašně trapný. Navíc to plně nevyužívá svůj potenciál a ačkoli se to tváří jako satira, tak to ani jako moc satira nevypadá a tak vlastně netuším, co to vůbec sleduju a o co se to vůbec - kromě ústředního nápadu - snaží. A ani netuším, jestli se do toho kosmu vůbec dostanou, mám pocit, že ne. Dám tomu ještě jednu epizodu, ale jestli mě nezaujme ani ta, tak na tenhle seriál fakt kašlu. Tohle fakt dělal scénárista Comebacku? Aspoň je tu vidět, že za ten mohl hlavně celý tým než jenom on... A ne, nepotřebuju umělý smích abych věděl kdy se mám smát, nejsem vůl. A pokud byste mi pořád nevěřili, tak se mi podívejte do oblíbených seriálů, mám tam 7 vyloženě komediálních a umělý smích má jenom jeden... Každopádně když je nějakém českém seriálu nejzajímavější role Jakuba Žáčka, tak je asi něco špatně... Slabé 2* ()

Reklama

Reklama