Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. V závěrečném dílu se rozpoutává dvojí drama. Ve vesmíru s napětím sledujeme, jak si poradí mužská část posádky s bezpilotní slovenskou lodí Posol, s vycpanou ovcí a s nočním vrátným slovenského Úřadu pro málo pravděpodobné jevy, jak se Agáta vyrovná s řízením Řípu 1 a nepříjemnými dotazy tajemníka Repelenta a zda se ministru Šnajdrovi podaří nejen splnit podmínky sponzorské smlouvy, ale také vyrovnat se s následky povinné konzumace velkého množství grilovaných kuřat z chovu předního českého drůbežáře Hrabiše. A samozřejmě, jak to dopadne s tím Měsícem! (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda Kosma se obouvá do bratrů Slováků, ale je to humor k uzoufání prvoplánový, a byť svaté nadšení dua Pomajbo-Novotný, je magické, tak zas takovou čarovnou mocí, aby zachránila ubohé vyvrcholení causy drůbežářské lobby, bohužel nedisponuje. Závěrečné přistání-nepřistání na Měsíci je přesně v duchu seriálu, ale toho slabšího materiálu bylo tentokrát příliš mnoho na to, aby se průšvih dal odvrátit. Jestliže mělo jít o závěrečnou údernou tečku za něčím, co mělo svůj vývoj přes šest nestandardně dlouhých epizod, tak je název Triumf jen sarkastickou tečkou za místy úžasnou, celkově ale nijak světobornou, a hlavně neskutečně nevyváženou, prací týmu, který České televizi Kosmo dodal. Pro epizodu 60%, a to ještě docela s bídou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pán prezident, Ďuľovčík, Mimozemské. Máme kontakt." Tak tentokrát to schytali bratia Slováci, kuřecí magnát Hrabiš a Úřad na ochranu soukromých údajů. Mě tedy nejvíce pobavily pokusy o slovenštinu kapitána Chromého, svlékací rituál Agáty, Kuříp a samozřejmě přesvědčování Rakušanů o tom, že jsme zbourali Temelín. Jen tu politickou satiru nějak odválo vakuum a Bouček s Repelentem už taky dokázali vymyslet větší hovadiny, takže pro mě bylo dobytí Měsíce ve výtahu menším zklamáním. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zakončení seriálu ve stylu samotného přistání českého výtahu na Měsíci: Prostě to k němu nějak doklopýtalo. Škoda, že se tvůrci vydali cestou této krátkodobé politické satiry, vždyť už i ta "aféra Lety" je dnes vlastně skoro zastaralá. Kosmo sice nebylo špatné, ale mohlo být lepší. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně trapný humor. Jak pokus o scénku se Slováky, tak pokus o ztrapnění Babiše. Humor studentíků o přestávce na záchodě. Navíc to vlastně nemá konec - jak to dopadlo se čtveřicí kosmonautů na Měsíci? Budou se točit další díly? Snad ne. Tenhle byl vysloveně strašný, děsivý, obludárium, jak se nemá dělat humor. Tvůrci evidentně všechnu invenci vyplácali na druhý díl, který je stejně jen pokusem o kopii Ano, ministře. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak žádné překvapení se nakonec nekonalo. Pěkně prosraný potenciál – to vám tedy povím pánové…Finální díl už jen podtrhl scénáristický zmar, který se zmohl jen na dělání prdele z Babiše, kuřat a Slováků. Evička nám kozy neukázala, za to ale dokázala najít tu trojici tupounů a zapíchnout vlajku na Měsíci – no i když jen na chvíli. Asi nejlepší hlášku vypotila ta malá holka během rozhovoru s reportérkou. Slabý průměr. 50% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda mě nezklamala, výborně jsem se bavil, Majo Labuda byl vynikající stejně jako typické česko-slovenské rozpory. Jenže co se dá dělat, když se Slováci chovají, jako kdyby jim ty Tatry patřily a Češi se chovají jako sebevrazi, kdo je má z těch lavin pořád tahat?:D Zanechání české stopy na měsíci bylo velkolepé, škoda jen drobného selhání modulu od Transporty. Na druhou stranu to bylo možná štěstí, co kdyby někdo poškodil šlépěj prvního Američana na Měsíci? Možná by u nás pak provedli pár vrtů a zjistili, že se u nás porušuje demokracie. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na pár vtipů nejslabší díl seriálu. Nejlepší byli opět politikové, kosmonauti bez nápadu, popichování se Slováky bez pointy. Snad jen úplný závěr trochu pokažený dojem vylepšil. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání. Finále bylo vysloveně o ničem a to jsem nečekal bůhvíjakou pointu. Přitom bylo zvlášť po druhém díle tak pěkně našlápnuto. Škoda, že se nepodařilo navázat na skvělé postavy ministra a tajemníka a nabít víc humoru do dialogů kosmonautů. Postava Agáty byla trestuhodně nevyužita. Je super, že se někdo do takového projektu pustil, ale potenciál nebyl využit. Jak už to tak bývá...zase něco málo chybělo. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou fámozních dílech už to v závěru vypadá, že tvůrcům začínali pomalu docházet nápady, a že těch pět dílů je tak akorát. Dění v kosmu tentokráte obstárávají místo poláků slováci, s tím, že narážky na poláky logicky vystřídají narážky na slováky (ovce...). Dění na povrchu pak podrží KuŘíp, ale podprsenková anabáze je spíš návrat k nepovedeným vtipům z prvního dílu. ()

Reklama

Reklama