Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda je oproti pilotu jiná sluneční soustava (galaxie ještě ne;)). O prostor se rovnocenně dělí linka výcviku kosmonautů a linka ministerského boje za zachování dotace z EU. A jakkoliv ta první nezaznamenala oproti minulému dílu téměř žádný progres (humor příliš prostý a laciný, satira tomu snad ani říkat nejde), tak ta druhá je povětšinou brutálně přímá, aktuální a vtipná (Anton Hrabiš mi sám o sobě vtipný nepřijde). Nebál bych se říct, že tandem Myšička - Hána rozjíždí novou českou podobu Jistě, pane ministře. Samozřejmě s jistými rezervami, a taky je to trochu příliš "na plnou hubu" (na náznaky a jinotaje se tu opravdu nehraje), ale na druhou stranu jim to jde s ani ne desetinou verbálního kanálismu Tondy Blaníka. 80% aneb "Uvnitř je Putin.":))) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Naši experti tam udělali pár vrtů a zjistili, že je tam ohrožená demokracie." Není to skupina budoucích tchibonautů či vejconautů, která by mne nějak mimořádně bavila, ale je to politika. Šťourání do ruské, americké či čínské diplomatické školy je zkrátka dokonalé, stejně jako pan Bouček prezentující brněnské metro, stravenky na let do vesmíru či "nenápadné" zasazení pilotovaného letu do vesmíru mezi zateplení pláště školních budov a nákup křídy. Ovšem vůbec nejlepší byl tajemník Repelent, který jakoby z pusy vypadl siru Humphreymu Applebymu a to je hodně vysoký level. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké a strašně milé překvapení! Druhá epizoda Kosma jako by přiletěla z úplně jiné planety než ta předchozí. Humor má rázem šťávu, satira přijatelně drzý říz, není to až tak únavně ukecané nebo spíš prokecané a postavy se najednou vyvinuly tak hezky, až je člověku líto, že jedna z nich zřejmě nikam nepoletí (pokud se tedy vůbec někam poletí, že). Když bude seriál takhle vypadat i nadále, první část mu rád odpustím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu už sme in, takže obavy mierne opadli. K slovu sa dostáva poriadne politická satira, máme tu Hrabiša, ktorého meno som najskôr zaregistroval ako Rabiš, čiže Rubish a to mi pripadalo ešte vtipnejšie a nie tak prvoplánové. Baldýnsky sa asi bál, že to Čechom nedôjde, veď si z nich predsa robí srandu. Inak po tej športovej stránke niečo ako Rocky a jeho partia chcú ísť do vesmíru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se vtipů a ironie týče lepší než první díl, co se politického vyznění týče, opět nevyvážené (rýpanec do USA je jen jeden, zato rýpanců do Ruska a Číny hromada). A stále mám problém s vyzněním celého seriálu. Fyzické testy konečně trochu upomínají na příjemně absurdní humor Comebacku, ale jinak tahle pasáž ční v tomto dílu jako solitér. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl je o poznání lepší a to hlavně díky (no snad se to ani nedá nazvat) „parodování“ uzavírání mezinárodních smluv a dohod – protože věřím, že to tak skutečně chodí „O nás bez nás“ – to už tu bylo několikrát. Ministr a jeho poradce opět perlí – čtyřka rádoby kosmonautů taky – ty postavy se mi začínají i líbit a je obrovská škoda, že Plodková z tohoto projektu „vyfičí“ – dost jsem si jí oblíbil. Za což mají tvůrci první větší škraloup (v mých očích). No uvidíme, jak to půjde dál. Tohle byl ale jasně nadprůměrný díl…70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé epizodě už nemám, co bych vytkl.Bavil jsem se královsky hlavně nad direktivami EU,nad chováním obou zahraničních delegací,nad totálně zmateným ministrem a hlavně nad tajemníkem Repelentem,který se dokáže přizpůsobit každé situaci a na jednáních se cítil jako ryba ve vodě.Hláška epizody a možná i seriálu-Dr.Hejl:"Prostě, člověk, kterej získá zdarma razítko a roztrhá ho jen proto, že ho nedostal čestně, to není Čech." ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně zajímavější něž úvodní epizoda. Satiricky trefný humor na nejvyšší politické úrovni je velmi zdařilý, spousty skvělých hlášek. Jen tak dál...snad jim v kosmu nedojde dech. "Jak to ty světové mocnosti dělají, že všechno hned vědí?" edit po pěti dílech: nejzábavnější díl ()

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem byl velmi rozpačitý. Politická satira se de facto nechovala, dialogy mi přišly hloupé a herci nemastní neslaní. Ale u druhého dílu jsem se bavil královsky. Věřím, že na tento seriál naváže spin-off, kdy v hlavních rolích Myšička s Hánou vytvoří nové české Jistě, pane ministře. Skvělé vtipy, trefné údery a hlavně, je to nadčasové a aktuální. Kéž by takový byl i první díl. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvnímu dílu úplně něco jiného. Myšička - Hána luxus a úplně jsem se třepal a těšil na jejich další povedené dialogy. Kosmonautská čtyřka posun neudělala ani o fous a nudí stále. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Duo Myšička + Hána asi to nejlepší, kosmonauti zatím stále dost nudí...Dovedl bych si představit s nimi i takové české "Jistě, pane ministře..." ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trefná satira se pořádně rozjela na ministerské úrovni. Až na vulgarity, které mi sice vadí - ale sem zapadají - se mi líbí, že si bere na paškál vše bez rozdílu barvy pleti a světové strany, či politické příslušnosti. Zatím nejslabším článkem jsou sami kosmonauti, ale dnes nedostali ani tolik prostoru. Pěkná, česká, je i paní kuchařka, pobavila mě i sluka, stravenky(!) a reklama. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak že by to tak strašné nebylo? Tohle totiž, aspoň v první polovině, funguje dost slušně, konečně je to vtipné a dokonce se to i snaží o nějakou nekorektnost k oběma stranám - sice ne pořád zdařile, ale ze všech těch českých pokusů co jsem zatím viděl je tohle tomu nejblíž. Druhá polovina je o něco slabší, proto tu čtvrtou hvězdičku nakonec nedám, ale možná by z toho nakonec mohlo něco být. Takže to ještě zatracovat nebudu, byť jsem to po pilotu fakt hodně chtěl. Nakonec ty slabé 4* dám, v rámci českých seriálů nemůžu čekat bůhvíjaké zázraky. Slabé 4* ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle jsem se pobavil. Jakmile kosmonauti byli odsunuti do pozadí dění a děj se začal motat hlavně kolem politiky, tak seriál dostat skvělý spád. Nejspíš i odrývá to, jak politika skutečně funguje, jakýsi "Jistě, pane ministře". Pevně doufám, že v další epizodě na to naváží! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentokrát už jsem se neusmíval jen posmutněle, ale v některých okamžicích jsem se už smál škodolibě a nahlas. Jako dar jsme vám přivezli matrjošku vašeho prezidenta. Uvnitř je Putin :o))) Fakt dobrý. Tchibonauti, vejconauti... . Jo, je to velmi pěkně poskládané. Naše zahraniční vztahy, jak se u nás řeší problémy, Hrabiš... . Pro někoho bez smyslu pro humor, by to mohlo být dost kruté, protože tvůrci nachází snad ve všem ta naše česká specifika, na která sice hrdí nejsme, ale aspoń si z nich umíme dělat srandu. Zajímalo by mě, jak takovou brutální parafrázi čecháčství vnímají cizinci, kteří umí česky. Nezapoměňte si počkat na potitulkovou scénu. I ta pobaví. Výjímečně na úkor jiné země :o) ()

Reklama

Reklama