Stíny smrti - Série 10 (2022) (série)
Kamir AïnouzKamera:
Vincent MullerHrají:
Sara Mortensen, Camille Claris, Idir Chender, Nancy Tate, Ken Samuels, Lisa Cipriani, Yvon Martin, Guillaume Arnault, Jina Djemba, Vincent Primault, Sophie Bethermat, Jérôme Boyer, Barnaby Apps (více)Obsahy(1)
Když se na krajinu v okolí francouzského Bayeux snese večer, pětašedesátiletý John Dewish, který má atletickou postavu i držení těla, nasedne na koně a odcválá pryč. Ale za úsvitu se kůň vrací bez jezdce. Zhruba ve stejnou dobu je objeveno Dewishovo bezvládné tělo s šípem zabodnutým hluboko v oku. Místo činu někdo naaranžoval tak, aby vypadalo stejně jako scéna smrti Harolda Goodwinsona, soka Viléma Dobyvatele, který v roce 1066 usiloval o anglický trůn. Tapisérii s legendárním výjevem vystavuje místní městské muzeum. Kdo a proč zavraždil Angličana Johna Dewishe, který do té doby celá léta žil ve Francii? Opravdu se jeho smrt týká známé tapisérie? Vyšetřování záhadné vraždy svede dohromady Claru Leprinceovou z nedalekého Caenu s Vincentem Clercem z Bayeux. A přinutí Claru znovu se sblížit se sestrou, se kterou se neviděla a nepromluvila už deset let. (TV Prima)
(více)Recenze (1)
opravdu nejsem náročný divák,ale tyhle nové díly, které jsem viděla nově, jsou opravdu nuda ()
Photo © France Télévision