Reklama

Reklama

Stíny smrti

(seriál)
  • Francie Meurtres à...
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie, (2013–2022)

Režie:

Eric Duret, Lionel Bailliu, Christian Bonnet, Julien Despaux (více)

Scénář:

Lionel Pasquier, Clément Theobald, Jean Chavot, Eric Rognard (více)

Hudba:

Alexandre Jaffray, Nicolas Jorelle, Renaud Garcia-Fons (více)

Hrají:

Elodie Varlet, Olivier Pagès, Julie Boulanger, Philippe Bas, Pierre Renverseau, Jean-Pierre Moulin, Cédric Lemaire, Marie Berto, Philippe Duquesne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(69)

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů pátrá po pachateli tajuplné vraždy, ke které došlo pokaždé v jiném malebném koutě okouzlující Francie: uprostřed hustého lesa, na prosluněném ostrově, skalnatém rozeklaném pobřeží nebo i na pláži s průzračně modrou vodou. Nechte se okouzlit jedinečným šarmem země galského kohouta, místním kulinářským uměním, jedinečnými sympatickými hrdiny a staletou historií i tajuplnými legendami. Stíny smrti jsou napínavý krimiseriál. Každá epizoda se sice odehrává v jiném půvabném koutě země a vždy má jinou dvojici hlavních hrdinů, ale když zločin udeří, počínají si všichni podobně: zakotví v příjemné kavárně v centru několik set let starého historického městečka a proberou důkazy nad sklenkou dobrého vína nebo šálkem voňavé kávy. Nenechte si ujít návštěvu nejkrásnějších, ale také nejtajuplnějších a nejnebezpečnějších míst v Evropě. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele troufalka k tomuto seriálu (6)

Meurtres à Guérande (2015) (S02E01) 

Největším přínosem jsou zajímavé lokace, hlavní příběh přitažený za vlasy. ()

Vraždy v Collioure (2015) (S03E01) 

V programu nebylo poznat, že jde o seriál, jinak bych ani nesledovala. A skutečně - průměrná seriálová detektivka. ()

Meurtres à Dunkerque (2016) (S04E02) 

Kam se poděl francouzský šarm? Mělo mě varovat, že jde o televizní detektivku. ()

Meurtres en Auvergne (2017) (S05E02) 

Připadalo mi to jako pilotní díl seriálu. Myslím si, že film hřeší na oblibě krimi příběhů. Někdo si zřejmě sedl ke stolu, vybral jako kulisu atraktivní místo, když už tu máme středověké kulisy, vymyslíme nějaký příběh s nádechem tajemna, bude to vyšetřovat nějaký morous, vlastně ne, máme tu emancipaci, tak morouska, přidáme tam nějakou mladou kolegyni, aby se dalo na někom spočinout okem ... Všechno špatně. Příběh je přitažený za vlasy, hlavní postavy netáhnou. Jediné, co tu značí kvalitu, je starý dobrý Avignon. Za ten jdu s hvězdičkou nahoru. ()

Meurtres en pays d'Oléron (2018) (S05E05) 

Podobně překombinované jako Vraždy v Avignonu. I zde byly lokace zajímavější než samotný příběh. Průměrná televizní detektivka. ()

Meurtres à Cognac (2020) (S08E03) 

Francouzské detektivky z cyklu Vraždy v ... mají shodné rysy - mají úžasně krásné lokality a těžkopádný scénář se značnou dávkou jednoduché romantiky. Ideální k žehlení, leč snadno zapomenutelné. ()

Reklama

Reklama