Reklama

Reklama

Někdo staví ploty, aby lidé nemohli dovnitř a někdo proto, aby nemohli ven. 50. léta, Pittsburg. Bývalý nadějný baseballový hráč Troy Maxson (Denzel Washington) se snaží zaopatřit rodinu ve světě, který mu klade jednu překážku za druhou. (Magic Box)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (156)

dawe04 

všechny recenze uživatele

Režisérská prvotina Danzela Washingtona je adaptací divadelní hry a ta stopa je opravdu výrazná v celém snímku. Trochu Danzel-fetišistické drama ve třech lokacích by na divadle mohlo být působivým zážitkem, dialogy jsou brilantní, ale bohužel dost o ničem, rozmělňují tempo a filmové stavbě prostě úplně neladí. Ano, Danzel podává životní výkon, Viole stačí jedná pořádná emotivní scéna se snoplem a Oscara si letos na poličku konečně postaví, ale suma sumárum, jde asi o nejslabší Oscarovku a nejméně přátelskou běžnému filmovému divákovi. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Denzel dokázal natočit konverzačku, která slovy dokázala zachytit vztahové záležitosti jedné černošské rodiny a nastínit černoškou společnost 50. let. Scénář je budován velmi chytře, včetně skvěle napsaných dialogů, které zachycují jednotlivé povahy všech zúčastněných a místy rozhovory gradovat takovým způsobem a intenzitou, ze které běžel mráz po zádech. Herci předvádí opravdové herectví a o veškerých nominacích na Oscary nebyl pochyb. Trošku mi vadila okatost, s jakou si šibalsky Denzel vystavěl one man show a s jakým nuceným důrazem se připomíná rasová tématika, která nehrála v tomto snímku takovou roli. I přes délku filmu jsem neměl pocit nudy nebo něčeho zbytečného. Za mě prvotřídní drama........8/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington se po delší pauze zase pustil do režírování a vybral si divadelní hru. I film se odehrává na malém prostoru, ale vůbec to nevadí. Jeho Troy Maxson je skvělý a dovedl mě dokonale strhnout. Dialogy jsou výborné a emoce zde proudí tak nějak přirozeně jako v životě. A o tomhle je život. Mluvíme, konáme a něco někdy posereme. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle je Denzelův film v mnoha ohledech, jak jsem to tak viděla nahoře vypsané a také si tam asi tím pádem zabral nejvíc prostoru. Ze začátku mlel tak rychle, že jsem pomalu nestíhala číst titulky. Ale ono šlo v podstatě o celek, o jednu rodinu s jejich radostmi, ale spíš strastmi. Možná jsem se do toho nedokázala tak vcítit jako v jiných Denzelových filmech a to je škoda. Chtěla bych například ještě víc poznat Violu, která mu hrála manželku, to byla nádhera, její evidentně herecký talent se mně zdál málo využitý. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Skvelá konverzačka, ktorá ma tak vtiahla do deja, akoby som ani nesledoval film, ale bol priamo na mieste, kde sa odohráva táto rodinná dráma. Môžu za to hlavne strhujúce herecké výkony Denzela a Violy, ktoré (pri všetkej úcte k Ryanovi a Emme) sú na Oscara. Zdanlivé "tlachanie o ničom" tak ubehlo neuveriteľne rýchlo, ani chvíľu som sa nenudil a nenašiel by som tam jedinú zbytočnú vetu, ani čo i len jednu sekundu, ktorá by bola navyše. Veľmi silné ****. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Paramount Studios zvažovalo natočenie tohto filmu už v roku 1983, s Eddie Murphym. Nakoniec z toho nápadu upustili, pretože v roku 1987, keď by začalo natáčanie, bol už Murphy príliš starý. (Astonko)
  • Keď sa Troy Maxson (Denzel Washington) bije so svojím synom na dvore za domom, používa baseballovú palicu. Môžete si ale všimnúť, že pri každom zábere ju drží inak. (Johnny.ARN)
  • August Wilson, autor stejnojmenné divadelní hry z roku 1983, trval na tom, že filmovou verzi musí natočit afroameričan. Režie i hlavní role se zhostil Denzel Washington, který si tímto zopakoval svou roli z obnovené hry roku 2010, za kterou získal cenu Tony, stejně tak i Viola Davis, která si rovněž zopakovala svou roli. (Spidey3)

Související novinky

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama