Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď trénera národného britského futbalového tímu neočakávane skolí infarkt, jeho funkciu preberá Ricky Tomlinson ako nový manažér Mike Bassett. Veľkohubý mamľas a neokrôchanec sa čoskoro stane národným nepriateľom číslo jeden, pretože presadzuje metódy, ktoré jeho mužstvu väčšmi škodia než prospievajú a futbalové majstrovstvá sveta v Riu sa nezadržateľne blížia (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Metal má This Is Spinal Tap, čutaná má Mikea Bassetta. Mockumentary se smrtelně vážnou tváří, která se trefuje do všeho kolem fotbalu; od hráčů přes pohlaváry, fotbalová klišé, zpolitizování rivalit, starých křivd a média až po tiskovky, veřejnost i Pelého. Jako celek to sice nedrží pohromadě (jakože vůbec), ale jako slepenec scének a mouder (čti studnice mnohdy nepřeložitelných suchých anglických hlášek) to pobaví nemálo. A byť je to specificky cílené jako očisťující satira stavu anglického fotbalového prostředí (od asociace po média) po neúspěších na MS 1998 a ME 2000, tak je to v těch nejlepších "tnutích do živého" nadčasové a nezávislé na krajině vzniku. Navíc to krom salv smíchu sympaticky zafunguje i po emoční stránce během finální tiskovky "4-4-F-2" (jak je možné, že takové rozestavení není jako easter egg ve Football Manageru?) před utkáním s Argentinou. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Anglie vynalezla fotbal a dala ho světu. Takže teď si ho vezmeme zpátky." Bez jakékoliv nadsázky je post manažera národního mužstva v Anglii jedním z nejprestižnějších a mediálně nejsledovanějších zaměstnání... Kdysi významný autor videoklipů Steve Barron si plní dětský sen snad každého Ira, když si ve snímku Mike Bassett: England Manager dělá srandu ze zkostnatělého anglického svazu, herního systému i fotbalových legend. Celý film je pojatý jako reportážní dokument, čímž sice ustupují některé narační složky do pozadí, ale i tak si snímek drží dobrý náboj, čemuž pomáhá výborný scénář plný vtipných hlášek (,,Co vás bolí?" - ,,Zápěstí."-,,Tak si sundejte kalhoty."). K tomu, aby mohla vzniknout takováto satira, zřejmě hlavně přispělo to, že reprezentace Albionu v roce 2000 vyhořela na evropském šampionátu a tak britská společnost zřejmě cítila, že se s tímto potřebuje vypořádat. Mike Bassett: England Manager je zajímavý snímek, který potěší každého fotbalového fanouška, plný výborných scének (Návštěva laboratoře, kde se zraní několik hráčů, či trénink bez míče.) P.S. Hodně potěšil Pelé, který jako favorita šampionátu označí snad každé mužstvo s výjimkou Anglie. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná, typicky anglická komedie. Snímek si vzal na mušku celou fotbalovou kulturu, mentalitu fanoušků a hráčů, pozici trenéra i tlak médií. Pro milovníky a znalce anglické kopané je film povinnost a skvělá zábava, pro všechny ostatní to bude nejspíš nestravitelná věc a ztráta času, navzdory skvělému suchému humoru. Bohužel dabing je doopravdy špatný a snižuje hodnocení o třídu, originál je o něčem úplně jiném. ()

Dr Lizal 

všechny recenze uživatele

Miluju fotbal a miluju britský humor....Plno skvělých hlášek a Mikea Bassetta si prostě nejde nezamilovat. Pro mě jednoznačných 5 hvězd. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

britská komedie ve které je humor angličanům blízký . Není to žádný hollywoodský hit ale na oddech určitě.. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Anglie vyhořela na Euru 2000 a tady si vzali filmoví tvůrci na paškál celou fotbalovou kulturu kolébky tohole sportu. Pro angličany je fotbal víc než náboženství, a tak se s tímhle traumatem potřebovali vypořádat. Podobně, jako my s Lidicemi nebo američani s atentátem na JFK. "OK, Whacko, Lead Them Out!" :-D ()

Reklama

Reklama