Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alena Kovářová přežije útok věznitele, od kterého prchá spolu se slovenskými zloději, a nakonec se dostane i k pomoci a do nemocnice. Protože je ale v bezvědomí, musejí se policisté spolehnout na vlastní pátrání po jiných stopách. V tom jim paradoxně pomůže pokus o vraždu zastavárníka a vražda jeho známého – počítačového experta. Díky nim totiž kriminálka zjistí, že se Kovářová se Slovákem Štefanem museli potkat. Pozornost policie se tak soustřeďuje na pátrání kolem jedné železniční trati. Právě u ní, i když každý na jiném místě, byli totiž oba nalezeni. Mezi vraždami nahlášenými na jihomoravskou správu policie se objevuje další: udušený dělník Sandera. Verze, že má něco společného s řáděním sériového vraha, je na místě, protože způsob jeho smrti koresponduje s výjevem na Boschově obrazu Poslední soud. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád dost dobré, ale přece jen v téhle (a následující) epizodě tempo trochu zvolní, což takhle v prostředku příběhu nebývá tak neobvyklé. Třeba linie faráře Kryštofa nebo mladého páru se v téhle epizodě vlastně nikam neposunou, jen o Martině zjistíme, že bývala jeptiškou. Na druhou stranu scéna s policajtem "Mrázkem" mě pobavila ("chcete podávat trestní oznámení na někoho, kdo vám posílá prachy?"). Nějak moc se tu klade důraz na linku s farářem, kterému se svěřil vrah, která nakonec trochu vyšumí do ztracena (nic zásadního policii neprozradí, jen potvrdí to, co už ví/tuší), navíc podle toho, co jsem se tu dočetl, tak s tím zpovědním tajemstvím to je trochu jinak. Taky ten stavěč klece v podzemí tu zmizí ze scény a už o něm nepadne ani slovo (přitom by jen stačilo ho ukázat mrtvého ve sklepě spolu s tím druhým zlodějíčkem v předposledním díle), zachráněná holka zůstane dva díly v bezvědomí. Nicméně pořád je to slušně udělané, trochu se i posunou vztahy hlavních hrdinů, scéna se zastavárníkem trochu zabrnká na nervy (ale na útěk ze statku v minulém díle to nemá, na druhou stranu tu odpadlo to klišé, že vrah dostane každého, kdo mu náhodou zkříží cestu), zprvu pro kriminalisty oddělené případy zabitého programátora a mrtvoly na nákladním vlaku nakonec zapadnou do celkového kontextu. Hromadné zatýkání efektivní, i když nerealistické. Poměrně slušné 4 hvězdy... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak sa naši detektívovia aj k niečomu dopracovali. Šikovný hacker si nedá pozor a má problém, technológie pracujú pre neho, aj proti nemu. Každý moment má v tomto dieli svoj význam, prináša prekvapenia a ešte aj obyčajná jazda sanitky je vysoko adrenalínová. –––– Chcete po něm, aby prozradil zpovědní tajemství. To mi trochu připomína kauzu Jana Nepomuckého. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viz "Jara.Cimrman.jr" : Zase jeden, co si vybíjí své ateisticko-protikřesťanské frustrace na postavách tv-seriálu - aneb : "za všechno můžou flanďáci" - to je ubohý a směšný, nechcete se připojit k teroristům z Dái´š? Nebo z Fronty dobytí Sýrie (dříve Fronty an-Nusrá) ? Taky " mají rádi" křesťany, hlavně děti - dělají si z nich sexuální otroky... . ///// Hodnocení dílu : 5 * a 86 % . ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Oni zatkli farára? Ty kokos." Tak svádění k vyzrazení zpovědního tajemství mě pobavilo, i když bych si dovolil upozornit na to, že si vážený pan advokát spletl § 386 s § 368 trestního zákoníku, ale to se může stát i v ateistických rodinách. Dále mne pobavilo tvrzení, že Klíma dělal tajnou administrativu pro vládu, že chudák obvoďák byl nucen přijmout oznámení o trestném činu obtěžování penězi a nejvíc se mi líbily ty klamavé transporty zraněných. O hodně horší to bylo se zatýkáním hromady Sanderových známých, neboť se přitom učebnicově porušoval trestní řád, ale co na tom, když to vypadalo tak efektně, že? ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Farář odmítá vypovídat na polici s odvoláním na paragraf  § 368 odst. 3 trestního zákoníku o zpovědním tajemství. Je pravdou že u již spáchaného trestného činu nemá oznamovací povinnost, pokud by se však od pachatele dozvěděl že se trestný čin spáchat chystá, měl by mít povinnost takový čin nahlásit. Vzhledem k tomu že takových kauz je pramálo, nebyl zatím vytvořen jasný precedent jak z hlediska zákona postupovat. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě zazní píseň „Shape of My Heart“ od Stinga. (sator)
  • Natáčelo se na nádraží Tišnov, v Brně, Omicích, klášteru Rajhrad, Fakultní nemocnici Brno. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Farář odmítá vypovídat na polici s odvoláním na § 368 odst. 3 trestního zákoníku o zpovědním tajemství. Je pravdou, že u již spáchaného trestného činu nemá oznamovací povinnost. Pokud by se však od pachatele dozvěděl, že se trestný čin spáchat chystá, měl by mít povinnost takový čin nahlásit. Vzhledem k tomu že takových kauz je pramálo, nebyl zatím vytvořen jasný precedent, jak z hlediska zákona postupovat. (sator)

Reklama

Reklama