Reklama

Reklama

Letterkenny

(seriál)
Trailer
Kanada, (2016–2023), 34 h 10 min (Minutáž: 19–30 min)

Režie:

Jacob Tierney

Hrají:

Jared Keeso, Nathan Dales, Michelle Mylett, K. Trevor Wilson, Dylan Playfair, Andrew Herr, Tyler Johnston, Evan Stern, Jacob Tierney, Dan Petronijevic (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(80)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Humor, který může ocenit spíš Kanaďan než středoevropan, navíc by to měl být Kanaďan z podobného vidlákova jako je Letterkenny, aby ocenil to, co má být humorné, což nejsou vždy vtipy nebo vtipné dialogy, ale hlavně chování a vyjadřování postav. Ti čtyřmi a pěti hvězdami hodnotící podezírám z pózy "ha ha, já to chápu a směju se tomu, ale vy určite nebudete (protože já se tomu ve skutečnosti taky nesměju, dokonce mám problém chápat, o čem tam melou), tak jsem lepší a hlavně chytřejší než vy!". Letterkenny je nevtipná blbost, která je dobrá hlavně tím, že je extrémně blbá velmi jedinečným způsobem. Jestli nechápete, co je na How are you now? Not so bad. ("How're ya now? Not so bad.") tak legračního a proč to tam ten vidlák pořád opakuje, otočte se a jděte se bavit jinam, tohle není seriál pro vás. Našinec moc neocení, že anglické titulky pro spoustu epizod (možná všechny?) neexistují a samotní Britové nebo Američané některé věty bez titulků nepochytí, čehož jsou důkazem diskuze na netu, tudíž pro kohokoliv, kdo si s angličtinou vyloženě netyká, je tenhle seriál docela dost velká fuška. Ne moc vtipná fuška. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Je to víceméně kulometná konverzačka v kanadštině z hillbilly prostředí kanadského rurálního maloměsta, prokládaná cringe situačním a fyzickým humorem o který se starají vyšinuté karikatury cringe postav na všech stranách. Normální zde není téměř nikdo a to jak zjevem, garderóbou, tak chováním. Humor je celkově hodně pubertální, ale rozhodně neurazí. V našich zeměpisných šířkách může ocenit jen opravdu dobrý angličtinář s nějakou tou alespoň povrchní znalostí kanadských reálií a s googlem po ruce pro vyhledávání referencí a idiomů. Letterkenny slovníček a různé Letterkennywiki již naštěstí po tolika sezónách na netu úspěšně fungují, pokud by se chtěl někdo do tohoto hick humoru ponořit hlouběji... Jen opravdový idiot by po první sezóně již nebyl familiární např. s pitter patter let's get at 'er, a i spoustou jiných neustále se opakujících kanadsko-vidláckých idiomů. Bez originál titulků a prstu na pause tlačítku to ale prostě smysluplně sledovat a vychutnat nejde. Letterkenny je acquired taste, a mé chuťové pohárky si zatím stále zvykají, což ovšem nevylučuje, že jsem se již více než několikrát z plných plic upřímně nezařechtal jako kůň! Co se ovšem musí nechat je to, že tvůrce, writer a taky no-nonsense hlavní protagonista Keeso tu bandu nesourodých exotů skvěle stmeluje a taky často staví do latě. 65% ()

Reklama

handsolo 

všechny recenze uživatele

tak nam posledna epizoda dvanastej serie dala najavo ze serial je na konci. uz bolo na case popravde. prve serie boli skvele no covid utal rozpocet a druha polka serii tak uz isla znacne dolu vodou co sa velkosti tyka z hladiska lokacii a celkovo pribehu. uz tam chybalo prepojenie medzi viacerymi postavami a vznikla z toho len akasi podivna zmes izolovanych scenok. povodne islo len o taku srandu na youtube, zopar webovych epizod, no uchytilo sa to na popularite a vznikol z toho realny serial. takze tam treba keesovi a tierneymu naozaj pogratulovat za takyto uspech ktory sa tiahol az neuveritelnych 12 serii. vznikla z toho pivna znacka a plno divadelnych hier a inych zivych predstaveni. to sa skratka len tak nevidi. keesov humor mame stale na zive formou shoresyho. som zvedavy ci v tvorbe bude pokracovat aj dalej alebo je tomu koniec a svoje znalosti a skusenosti zo sveta hokeja a zivota na malomeste uz vycerpal. ()

fgf_hbf 

všechny recenze uživatele

Problém Letterkenny je v tom, že aby se člověk bavil, musí mít náladu na zvrhlou komedii a zároveň ještě sílu pekelně se soustředit - ne že by byla tak náročná zápletka, to rozhodně ne, ale kadence vidláckých dialogů je neúprosná a myslím, že bez rychločtení anglických titulků, i zcela nepochytitelná. Ale momenty jako "Yes yes yes yes yes" scéna v epizodě Relationships (S2) za to stojí. ()

Galerie (323)

Reklama

Reklama