Reklama

Reklama

Epizody(4)

Recenze (6)

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Je to úžasná sonda do světa Hip Hopu. Od prpovočátku až po aktuální trendy. Zastoupeny jsou zde všechny styly a směry. Přesto, že rap je především o textech a rýmech, jde o hudební styl, který ovlivnil pravděpodobně všechny ostatní. A tenhle dokument to vše má. Vše, co potřebujete vědět a nevíte. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Jeden z nejkomplexnějších dokumentů, který ukazuje hip-hop jako hudební žánr, ale zejména jako životní styl ve světle jeho historie. Díky původu této subkultury i jeho nejstarším dějinám vlastně nakonec docela dobře pochopíte, jak střípky, které jinak znáte zkresleně a povrchně jen z médií, zapadají do logiky tehdejší i současné (nejen) hudební scény. Vedle hudby, kterou třeba ani nemusíte mít rádi, je totiž Hip-Hop Evolution určitou sondou do druhé poloviny 20.století zejména velkých amerických měst, která umožňuje pochopit nejen hip-hopovou kulturu, ale i současný stav kontroverzní a v mnoha směrech nepochopitelné americké sociální kultury. Geniální záležitost pro fanoušky i nefanoušky hip-hopu jako takového. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromná dokumentární pecka a v podstatě povinná četba! K hip hopu jsem přilnul až v pozdějším věku po dvacítce, nicméně dneska už dávno patří jednoznačně mezi moje top 3 oblíbené žánry hudby. Tenhle seriál v zatím viděné první sérii ukazuje, jak to celé vzniklo, kdo jsou otcové zakladatelé a průkopnici, popularizátoři atd. atd., ale hlavně je paráda, že tvůrci si dali záležet na tom, aby všechny tyhle legendy žánru dostaly prostor, za to obrovský palec nahoru! A vidět Dr. Dre v nějakym podivnym obleku DJovat na technopárty, to se jen tak nedá zapomenout. :-) Inu, i pro možná vůbec největší legendu v historii žánru nebyly začátky nikterak jednoduché. A vo tom to je. Čistých 5 hvězd. (Netflix 4k UHD, orig.) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama