Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek navazuje na Vorlovy filmy Cesta z města a Cesta do lesa, vytvoří z nich uzavřenou trilogii a završí osudy všech stěžejních postav. V Cestě domů se v hlavních rolích vrátí Bolek Polívka a Eva Holubová jako zemědělská rodina Papošů, Tomáš Hanák a Barbora Nimcová jako rodina přistěhovaná z města, Tomáš Vorel ml. a Lucie Šteflová jako revírník Ludva a jeho žena. Objeví se i Milan Šteindler v roli vypečeného předsedy myslivců nebo Dominika Elischerová, kterou lidé znají ze sociálních sítí jako Mínu. Starého a tradičního zemědělce Papoše začíná trápit stáří a skutečnost, že jeho syn Ludva nechce přebrat statek. Ludva chce totiž zůstat revírníkem v místním lese. Lesní správa chce ale prodat hájenku, kde bydlí. Jeho žena dráždí vesnici svým“ bio“ přístupem k životu a musí se vyrovnat s tím, že na pohledného Ludvu mají políčeno některé místní ženské. Tomáš, který se kdysi z města a z kanceláře na vesnici přesunul, je už se vsí pevně spjatý, pracuje jako dřevař v lese a rád si přihne, zatímco jeho žena pro zájemce meditace v přírodě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (123)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo. Ano humoru tam bylo méně, ale Tomáš Vorel zestárl a zřejmě neměl potřebu točit něco echt k popukání. Jeho vždycky bavili lidi a tohle zakončení trilogie je o nich. A stejně jak nám v předchozích dvou dílech pomalu stárli hrdinové, zestárli nám v tom poslední úplně. Vorel nám to tam ale předvádí naprosto přirozenou cestou. Všichni jsme součástí matky přírody a ta si nás jednoho dne vezme tam odkud jsme přili jak říká Jarda Dušek. Všichni hráli parádně, ale koho bych jmenoval extra byl Bolek Polívka. Už jsme tak nějak pozapomněli, že je skvělý herec. Když jsem jej sledoval v tomto filmu, nemohl jsem si nevzpomenout na Zapomenuté světlo. Stejně jako tam jsem mu věřil faráře, stejně tak jsem mu zde věřil jeho nemoc. Tomáš Hanák, můj milovaný Mistr Kalina nám zešedivěl až běda, ale pořád je to on, ten mazák s pronikavým pohledem. I on zde předvedl parádní výkon. Super byl i mladý Vorel. Lucka Šteflová byla nádherná bosorka a i když jindy máme s přáteli pro tento typ žen lehce pejorativní označení (batyk, chlupy, korále) a jejich free pohled na svět moc nevyznáváme (nechodit s dětmi k doktorovi, nedávat je do škol, idálně mít porod někde na stromě  atd...) ona byla prostě skvělá. Krásná byla i kamera a všechny ty záběry na naší nádhernou přírodu. Tohle byl prostě reálný film z venkova a lesa. Celé to čpělo člověčinou a bylo to krásně opravdové (žádná Slunečná). Škoda toho zpackaného dabování a fakt nevím co T. Vorlovi provedly Lesy ČR :-) . Dávám za 4 podseklé sazeničky ! * * * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když dojde dech. Svěží začátek trilogie a jakž takž pokračování utvořily solidní základ, na němž šlo postavit cokoliv. Ve třetím dílů se zkrátka skoro nic nestalo, a to mi vadí. Nápaditější scénář by nebyl na škodu. Tady kromě nezbulvarizované linky s Dominika Mína Elischerová není nic nového. Bolkova postava má vyvolat smutný úsměv, ale kdo tohoto barda trochu zná, vnímá ho stejně i v civilním životě (alkohol). Protože představitele sledujeme přes dvacet let, je úchvatné a zároveň smutné pozorovat, jak jsme zestárli. Kromě Lucie Šteflové, která nahradila Annu, a která od svých začátků taky zestárla a už není tou dechvyrážející kočičkou. Záběry z lesa fajn. Katakombes Milou kinematografos. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl trilogie a nejdospelejsi Vorlův kousek vůbec. Dlouhý tak akorát aby nenudil a zrzavá bio žena otravná tak akorát aby nezkurvila celý film jako v prostředním dílu. Pánové Polívka a Hanák překvapivými tahouny příběhu a mladý Vorel jako lesník taky asi pod tátovou režií nejlepší v kariéře. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ze všech Vorlovejch filmečků zbyl v mým sekretáři na dvd pouze jedinej. A to Cesta z města. Ale i ve dvou pokračováních mě to nijak neomrzelo. Jenom u některejch scén se člověk potutelně usmívá. Jak by asi vypadaly biofarmy, kdyby prakticky všichni chtěli jejich produkty. Začnou tam ládovat sračky, aby dokázali pokrýt poptávku. To jen k těm biokecům. A ta holčička byla odkud. Ale jinak v poho. 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasné zakončení a celkově úžasná filmová trilogie. Bolek Polívka dokazuje, že si ho jen málokterý film, v němž se v poslední době objevil, doopravdy zasloužil, protože ačkoliv se podvoluje Vorlovu režijnímu vedení a stejně jako ostatní záměrně přehrává, stále hraje jako ďábel a je to právě on a s ním Tomáš Hanák, kdo z Cesty domů dělá velký zážitek. Ovšem ani ostatní se nemají zač stydět, protože po minulém snímku, který se věnoval hlavně mladým hrdinům, je tenhle dokonale vyvážený a každý v něm má své místo. Jen málokomu se povede vystihnout ráz venkova, povahu jeho obyvatel a krásu přírody, v níž často doslova nechávají životy, tak autenticky jako Tomáši Vorlovi. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • „Je to moje první filmová zkušenost s větší rolí, předtím už jsem hrála v seriálech a muzikálech. Ani jsem nečekala, že bych tu roli mohla dostat, ale ještě právě ten samý den, co jsem byla na castingu, mi řekli, že mě vezmou,“ prohlásila Dominika Mína Elischerová. (Duoscop)
  • Natáčelo se na Manětínsku – na statku v Novém Dvoře u Žihle, v hájence, která se nachází v Rabštejně nad Střelou, nebo ve vísce Černá Hať. Natáčení trvalo jeden rok. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama