Reklama

Reklama

Pomsta

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Ruská mafie zná jen jeden druh trestu. Student vojenské školy z Hradce Králové Nikolas Barkoczi je na stáži v ruském Čeljabinsku. Po jedné z mnohých pitek s dalšími studenty se zastane mladé dívky, kterou surově napadl neznámý muž. Dojde k potyčce na nože, ze které oba muži vyjdou s velkými zraněními. Když se Nikolas v nemocnici probere z bezvědomí, dozví se, že útočníkem byl Anton Grebeščenko, bratr největšího ruského mafiána Ilji Grebeščenka. Po návratu domů Nikolas zjistí, že se jeho rodiče stali oběťmi brutálního útoku neznámých násilníků. Přežila jen Nikolasova malá sestřička. Mladík se s ní odstěhuje k dědovi na venkov. Jenže ani tam noční můra nekončí… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Budu hodnotit film šestnáctiletého kluka, ne dlouhou kariérou ošlehaného mazáka. Nejdříve k negativům, některé chyby jsou příliš okaté, patří mezi ně kuriozní ostraha domu, kdy kriminalista posílá dva městské strážníky a jednoho policistu. Tomu bych se ještě dokázala usmát. Ale proč musí herci mluvit rusky, když to skutečně neumí? Tohle už není umělecká nadsázka, tohle by mohlo být důvodem k vyhlášení války. A uvědomme si, že Rusů je mnohem více, než nás. Naštěstí v té hatmatilce určitě žádný Rus svůj rodný jazyk nepozná. Nyní k pozitivům. Svižný, dobře napsaný příběh, slušně zahraný, přiznávám, že nejvíce se mi líbil hlavní mafián, cynický, drsný a dokonce (na poměry filmu) dobře mluvil rusky. Závěr se zlomeným hlavním hrdinou už herecky nevyšel, byl zbytečně přepálený, ale vzhledem k celku je to drobná piha na kráse. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem předem, že uvidím amatérský film, takže jsem od toho neočekával žádného konkurenta Gomorry nebo kopii Kmotra. Dostal se mi film party nadšenců, takže to budu srovnávat s jinými amatérskými filmy. Pár jsem jich viděl a u tohoto můžu říct, že kamera a vizuál patří mezi ty lepší, herecké výkony úsměvné nepřekračující průměr, dokonce akční scény realističtější než u seriálů současné levné tv produkce. Jako sběratel filmových kuriozit dám tři hvězdy, protože: 1) nadšení filmařů, mládí a elán vpřed! každý nějak musel začít 2) natočit polovinu filmu v cizím jazyce ( čili ruština ) se mi zdá pracnější, než se obtěžuje největší komerční produkce ( nejdražší Lída Bárová byla předabovaná kompletně !!!) 3) vždycky fandím těm kteří za nula peněz stvoří pokus o něco, než těm, kteří za hodně peněz udělají sračku. ()

Reklama

rybicka11 

všechny recenze uživatele

Pár amatérských a studentských filmů jsem viděl, ale tenhle byl zdaleka nejpovedenější, protože ty ostatní měli scénáře o ničem. Tenhle příběh byl zajímavý. Škoda, že jen bylo hned ze začátku jasné, kdo jde po Nikolasově rodině a tím pádem ta zápletka nebyla upoutávající. Ale to omlouvá délka filmu, protože ve 45 minutách se nedá vytvořit tak členitý příběh. Co se musí obrovsky pochválit, tak to jsou výkony herců. Hlavně se mi líbila malá herečka, která hrála opravdu věrohodně. Co akorát film trochu kazilo, tak to byly chyby střihače a chyby ve zvuku. Sice pěkné záběry z dronu, ale neuvěřitelné škubance. Střihač asi moc neznal pojem snímová frekvence, tak je jasné, že asi dron dohromady s kamerou nebudou to pravé ořechové. No a při monolozích Nikolase kazil dojem hlas, který hrál jen z jednoho reproduktoru. Ale u studentského fimu jsou to jen maličkosti, a tak hodnotím 4 hvězdami. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pár mladých lidí se rozhodlo, že si natočí malé mafiánské drama a trochu tak zviditelní svůj talent. Myslím, že ze sebe nemůžou být zklamaní. David Balda, který má velmi nízký věk a za sebou už jeden téměř hodinový film vkročil do Pomsty s velkou vervou, chutí i skvělými nápady. Navíc, přes malý rozpočet se jim povedlo docela dobře technicky snímek zvládnout a divákovi nastolit hlavně perfektní střih a atraktivní pohled z ptačí perspektivy. Celkově je kamera za plusové body a to se týká i hereckých výkonů, které, když jde o středometrážní film, jsou na této úrovni velkou vzácností. Většinou režiséři těchto filmů řeknou svým kamarádům a nejbližším, ať si jdou zahrát, ale v tomto případě šlo naopak o velice pečlivý casting hlavně z divadelní sféry a měli jsme možnost tu zahlédnout i uznávaného herce královehradeckého divadla pana Zapletala. Scénář, který napsal můj spolužák Vítek Martinec měl ze školní projekce velice kontroverzní ohlasy, což jsem se dozvěděla až na besedě s ním a Davidem Baldou. Mně ovšem sedl jako ulitý, neměla jsem pocit zrady z finále a spíše jsem měla radost, jak bylo téma pojato a jak se snažilo hrát i na divákovy emoce nezobrazeným násilím a surovou reálností. Hodnotím kladně, protože respektuji, že člověk, kterému je teprve šestnáct let dokázal zorganizovat tak náročné natáčení a ještě ho držet na dobré úrovni. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nutno hodnotit to jako amatérský film, i když mi na Baldovi leccos nesedí (Jak může člověk, co v 15ti natočil film, ho dostat do televize (!) a v 18ti natočit film, který jde do kin (!!!), aniž by neměl nějaké filmové vzdělání? Pochybuju, že absolvoval FAMU nebo nějakou jinou takovou školu...). Jako, do televize tohle nepatří, možná kdyby bylo někde nějaké speciální vysílání amatérských filmů, což na žádné stanici není. Na amatérský film to špatné ale není, herci se docela snaží (i když, když má hlavní hrdina projevovat nějaké emoce, selhává), ani ta kamera není až tak marná, i když někdy tam jsou úplně divné záběry, ale ten příběh je strašně jednoduchý a předvídatelný, chybí mu napětí a člověka ani nezajímá, jak to celé dopadne, protože to je fakt celkem lehko odhadnutelné. Všechny scény, kde byla použitá krev, vypadají směšně (hlavně na té posteli), zvuk to má taky pěkně na prd a celkově mě to nebavilo. Tohle patří na YouTube, mezi ostatní amatérské filmy, do televize ani náhodou. 2* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když Nikolas (Vítek Martinec) mluví z terasy se třemi policisty, má sestřižené vlasy. V následujících scénách je zarostlý. (rybicka11)
  • K domu dědečka Nikolase přijíždí auto státní policie, avšak vystupují z něj příslušníci městské policie. (rybicka11)
  • Když se Nikolas sprchuje a pak jde k umyvadlu, v kohoutku je vidět v odrazu kameraman s celým štábem. (rybicka11)

Reklama

Reklama