Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Andrew a jeho sestřička Kate nemohou usnout a tak jejich otec sáhne na polici a otevře knihu pohádek a dětských příběhů, aby jí přečetl jednu z jejích nejoblíbenějších pohádek. Tu o zlé čarodějnici a perníkové chaloupce. Přidává však k pohádce vlastní nápady a příběh se v jeho vyprávění stává velkým dobrodružstvím. Jeho hrdiny jsou dvě děti, Jeníček a Mařenka, které po nešťastné smrti jejich matky vychová jejich milující otec a hašteřivá macecha Brunhilda, která si otce vzala jen proto, aby získala vzácnou drahou brož. Když je otec jednoho dne donucen ve snaze uživit rodinu najít si práci ve městě, usoudí macecha, že nadešel čas zbavit se dětí jednou provždy. Zavede je do lesa a přestože si Jeníček pečlivě značí cestu kamínky, podaří se ženě děti ztratit a zanechat je v lese bez možnosti návratu. Všechny kamínky, kterými si Jeníček značil cestu totiž stejně pečlivě sbírala. Po krátkém bloudění se děti ocitnou na hranicích kouzelného lesa, za kterými číhá největší dobrodružství jejich života. Stanou se svědky mnohých podivuhodných věcí a seznámí se nejen s magickým Hajajou, který má na starosti sny dětí po celém světě a chtěl by jim pomoci najít cestu z lesa, ale také s lesními vílami, trollem a také čarodějnicí, která žije v domě postaveném z perníku, která je sice přátelsky pozve dál, ale jejíž úmysly mají do přátelských daleko. Zatímco Mařenka je nucena čarodějnici sloužit, Jeníček je vykrmován a má se stát hlavním chodem její hostiny. A když čarodějnice vytáhne velký hrnec, je jasné, že se něco musí stát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Nemá smysl psát, že autoři popíjeli mezkalin, když se patlali se scénářem. Po zhlédnutí filmu to dojde každému. Mezkalin je halucinogenní svinstvo a při tvorbě pohádek pro děti by se měl užívat v nejmenší možné míře. Takhle vznikla pohádka, která musela učarovat snad jen Terrymu Gilliamovi a proto natočil Strach a hnus v Las Vegas. ()

maxi6 odpad!

všechny recenze uživatele

Hollywood natáčí pohádky podle klasických předloh z komerčních důvodů pro děti minimálně. Pokud k tomu však dojde, nastane tento případ kýčovitého nesmyslu, kdy v pohádce o Jeníčkovi a Mařence lze zastihnout Laru Croft s křídly, Samuraje, Robina Hooda, Shreka s tesáky. Celý děj báchorky je proložen triky a efekty. Tak, aby si u toho americké děti doopravdy chrochtaly......... ()

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem zas měla ten pitomý nápad pustit si k nedělní přípravě oběda televizi. Teletext hlásil nevinně znějící pohádku "O perníkové chaloupce", tak jsem to přepnula na hovNova Cinema... O minutu později jsem se přistihla ve stále stejné pozici stojícího solného sloupu, oči jak basketbalové míče, bradu u kolen. Přemoudřelý Jeníček s přemoudřelou Mařkou hopsají po lese s plešatým buzerantem v plyšových bačkorách - říkají mu "Hajajo" - a hledají fastfood s celonočním provozem; nemají to složité, neonové nápisy jim ukazují cestu... WTF?!?! Střih, koukáme do obýváku jakéhosi latexového zeleného hnusáka, asi skřeta, co čumí na teleshopping, objednává přípravky na hubnutí a každou chvíli si mohutně ubzdí... WTF?!?!?! Víc mi nebylo třeba, v těch několika desítkách vteřin jsem poprvé pochopila, proč je někdo schopen unést Boeing 747 a napálit to s ním do mrakodrapu, ve snaze zbavit svět co nejvíce jedinců s diagnózou "občan USA". Mám pro tuhle zpotvořenost dvojici upřímných slov: NEHORÁZNÁ PYJOVINA! Doufám, že za prznění dětského vkusu šel celý štáb sedět na doživotí, odsouzen k celodennímu sledování podobných zblitků! Odpad je pro tuhle sračku příliš lichotivý výraz. 0% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

u všech prdů a krků, na tohle jsem měl ve své chaloupce tuze málo perníku, abych to pobral! ale nemůžu říct, že jsem se aspoň občas nebavil, je to tak příšerně debilní, až je to místy vtipný (bohužel fakt jen místy)... nicméně pro malého (tedy předlohy třeba ještě neznalého) diváka to může být otřesná mystifikace a já už každopádně vím, co svým (pro jistotu značně odrostlým) dětem či (pro jistotu značně opilým) přátelům budu pouštět za trest, když budou zlobit. 20% ()

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Příliš infantilní, slizké a trapné na to, aby se tomu dalo vůbec říkat pohádka. Naprosto úděsné masky, protivná macecha a abnormálně zpatlaná víla, která vypadala jako reklama na všelijaké kosmetické šminky, jsou jen chabým výčtem do očích bijících nedostatků tohoto "skvostu". Hrůza, bída a děs! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

O perníkové chaloupce trochu jinak. Všechno začíná téměř nevinně, čtením staré a zaprášené pohádkové knihy. Pak následuje kolotoč šílených událostí. Alespoň jsem si udělala představu, jak vypadá Hajaja. Já bláhová jsem si vždycky myslela, že je to roztomilý skřítek, co pomáhá dětem do peřin. A on je to plešatý chlápek s knírem v pyžamu a plyšákových bačkůrkách, který prý ovládá kung-fu. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Začal som to pozerať len kvôli tomu, že tam hra Dakota Fanning. Myslel som si, že je jednou z tých detských hviezd, ktoré účinkujú v kvalitných (alebo aspoň v mainstreamových) filmoch. No veľmi som sa mýlil. Toto je jeden z filmov, ktoré zvyknú vysielať na stanici JETIX a to, myslím, hovori za všetko. Uvažoval som, či mám dať vôbec tú jednu hviezdičku, ale nakoniec som sa rozhodol, že sa to možno nejakým dvoj-trojročným deťom môže páčiť. Ostatní nech sa radšej tomuto filmu vyhýbajú. ()

JamesSi odpad!

všechny recenze uživatele

"O perníkové chaloupce" dělá pohádkám to, co je "Epic Movie" udělalo holywoodským filmům. Prznění je slabý pojem. ()

DocBrown odpad!

všechny recenze uživatele

Priserna Hollywoodska slatanina, ani pro male, ani pro velke deti. Pouze pro deti po lobotomii. Sandman (v prekladu Hajaja) ovlada kung-fu, Macecha si objednava drink "protrepat-nemichat", Troll strili z jakychsi phaseru, sexy bludicka je zrejme sestrou Lary Croft. A jeste si berou do huby bratry Grimmy, jako ze oni to od nich opsali. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Víla (mimochodem docela kočka), která by se hodila spíš do filmu s trochu jiným žánrem a pro poněkud starší diváky. Hajaja se svými roztomilými králičími bačkůrkami. A tak inteligentní Jeníček a Mařenka, až to bolelo… To vše jste mohli vidět v této trochu víc praštěné "pohádce" o Perníkové chaloupce? Jedna hvězda za snahu o něco jiné, a přece jen i ta víla (Alana Austin) tomu trochu přidala. Ale milé děti, pusťte si raději Pyšnou princeznu, stejně jako každý rok. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Absolutna slabota aj pre detskeho divaka. Pripeceny Hajaja, ktory tam hral mi pripadal ako nejaky dement a tie jeho ruzove papuce v tvare zajacej hlavy mi dodali nenavist voci nemu. Co ma najviac takzvane nasralo boli usi zajaca ked sa uplne stoporili, ked toho chmula Hajaju pobozkala ta vila. Cela akoze rozpravka na temu bratov Grimmovcov bola absolutne zneuctena tymto filmom, ktory povodnu rozpravku uplne urazil az do morku kosti. Vsetko tam bolo trapne a o tom Trolovi ani nehovorim. Celkom uchadzajuca bola ta jezibaba, ked mala skutocnu podobu a to jej spodobenie do kudolu dymu sa tvorcom filmu celkom podaril. Jedna hviezdicka za tu jezibabu, inac by to bol jasny odpad, aj ked to nema od neho daleko ani teraz, ked som to ako tak ohodnotil tou jednou slabunkou hviezdickou. ()

Vakomlok odpad!

všechny recenze uživatele

Místy zajímavá výtvarná stylizace, jinak hrozná slátanina, která do nebevolajícím způsobem překrucuje klasickou pohádku. 10% ()

Tico odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná slátanina a naivní pokus vytvořit z originálů něco nového. Nic horšího už z této představy snad ani nemohlo vzniknout. V případě tohoto "filmu" jsem na sebe pyšná, že jsem u obrazovky vydržela, i když to bylo místy až vtipné. ()

Reklama

Reklama